טיפים להתגבר על צרידות

dory141

New member
טיפים להתגבר על צרידות

שלום, אמא שלי (מעשנת בינונית עד כבדה בעוונותיה) עם קול צרוד יותר מהרגיל כבר מספר ימים. עד שרופא יראה אותה (קבעתי תור ל-10 באוקטובר ואנחנו ברשימת המתנה, למקרה של ביטול), יש איזה טיפים או תרופות סבתא? היא גם לוקחת סטרפסילס וסוכריות מיוחדות לגרון, אבל זה עדיין לא עוזר. ולמי שממש מבין, האם כפי שהרוקחת בסופרפארם טענה, טבליות "קול צלול" אכן מחזירות את הקול בתוך ימים ספורים?

תודה וחתימה טובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שכתבת, צרידות היא תופעה נפוצה בקרב מעשנים...

ויכול להיות שהיא פשוט הצטננה, אבל גם זה לא משהו שטבליות כאלה או אחרות יוכלו לפתור (ומניסיון אישי, טבליות "קול צלול" לא מחסלות צרידות גם בקרב מי שאינו מעשן...). סטרפסילס עוזרות נגד כאב גרון כי הן מחטאות את הגרון ומאלחשות, אבל הן לא נגד צרידות וגם לא נגד הצטננות (כי אין תרופה, רק הקלה על התסמינים).
&nbsp
צרידות נגרמת מבעיות פיזיות שונות שפוגעות במיתרי הקול, זמנית או באופן שמצריך טיפול רפואי. הטיפים העיקריים שאני יכולה להציע הם להפסיק לעשן, לשתוק כמה שיותר, לעשות חימום קולי (כמו במקהלה), לשתות תה (לא חם מדי) וכמובן, אם זו בעיה מעבר לכך, ללכת לרופא.
&nbsp
בעבר היה בתפוז פורום שעסק בבריאות הקול וניתנו בו טיפים לחימום הקול וכו':
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2535

oritta17

New member
לצרידות יעיל מיץ תפוחים .

הייתי במצב צרידות קשה, ומכול מה שניסיתי ,רק מיץ תפוחים הועיל.
(קניתי מיץ תפוחים טבעי בקרטון.)
&nbsp

be_roo

New member
כדאי לבדוק אופציות להקדים את התור

נשמע לי מוגזם להמתין כל כך הרבה לרופא משפחה, גם עם החגים והכל.

dory141

New member
דיברתי על רופא מומחה

את רופאת המשפחה שלה אזמין הערב, כי רק אז נפתחים התורים ליום הקרוב.

מתלמד8

New member
למה אתה מחפש את האבדה תחת הפנס?,קודם שתפסיק לעשן-

ונא אל תספר לי שזה קשה, עשיתי את זה.
לגופו של עניין-חומץ תפוחים,מדגיש,לא מיץ תפוחים-חומץ תפוחים,אפשר לקנות בחנויות טבע,או חנויות אינטרנט של תוספי מזון.
שמים 2 כפיות חומץ תפוחים בכוס מים ושותים כל בוקר לפני כל דבר.
בנוסף לצרידות יש לחומץ תכונות בריאותיות רבות,(צריך להקליד בגוגל חומץ תפוחים ומקבלים פירוט מלא של תכונות החומץ)

dory141

New member
אני כל יום אומר לה להפסיק

אבל היא מתעקשת להמשיך, לצערי. כוחו של הרגל...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מבקשת לעצור את הדיון כאן, הוא מתחיל לגלוש למחוזות

ייעוץ רפואי והמלצות על טיפולים / תרופות (כבר מחקתי תגובה בנושא) וזה לא משהו שאני מאפשרת ע"ג הפורום. יש בתפוז פורומים רפואיים ואפשר לפנות אליהם בנושא.
&nbsp
תודה לכל המשתתפים, רק בריאות לכולם.

למעלה