טיפים לחיפוש דירה...?

BillieH

New member
טיפים לחיפוש דירה...?

היי!
אני עובדת לדירה לקראת הלימודים, עוזבת את הבית... וכל העניין קצת מלחיץ! בעיקר שהיעד הוא המרכז ורק מלשמוע את כולם מתבייכנים על כמה שקשה למצוא דירה לא בא לי לנסות בכלל ואני מרגישה מיואשת לפני שבכלל התחלתי...

יש לכם טיפים/עצות לחיפוש דירה?

BillieH

New member
אני מחפשת בת"א והסביבה הקרובה

אני צריכה בעיקרון להיות קרובה לאוטובוסים ללימודים ברמת השרון, ולא רחוק מהעניינים... :) אז ת"א אזור הצפון הישן-מרכז או ממש גבול גבעתיים רמת גן או ממש דרום תל אביב שלא יהיה רחוק מהמרכזית...

mad alot

New member
טוב אז אני לא יכול לעזור לך:)

אבל לא הייתי גר בדרום ולוקח אוטובוס לרמת השרון, זה בטח שעתיים נסיעה בבוקר.
(לא שאני יודע, יש לי קטנוע)

BillieH

New member
זה דווקא לוקח מהמרכזית 45 דקות בערך

תלוי בשעה שאתה יוצא...

Purple Mushroom

New member
קו 24 מגיע לרמת השרון,

והמסלול שלו עובר במרכז תל אביב, ואלנבי, עד הכרמלית.
אשמח לדעת אם יש עוד קווים לעיר רמת השרון, כי אחותי גרה שם :)
(ליד בית ספר רימון
) .

BillieH

New member
הוא עושה סיבוב ממש גדול בכל ת"א

שמצד אחד זה נוח, מצד שני לוקח מלא זמן להגיע לרמת השרון... מגיעים גם 524 ו525 מהמרכזית, עזריאלי או רכבת מרכז, לוקח להם יותר מחצי שעה פחות מ24

EdisonGirl

New member
בטח

כמי שעשתה את הטעות בבחירת הדירה הראשונה, אני כבר יודעת לזהות מהר מאוד דירה טובה שלא יהיו בה בעיות.

קודם כל, חפשי מאמרים בפורום "יוצאים מהבית"-
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=794&r=1
הם מאוד עוזרים בכל הקשור לדברים שצריך לבחון כשבאים לראות דירה- תוכלי למנוע הרבה עוגמת נפש ברגע שתבואי מוכנה.

דבר שני, תגדירי לך מראש את הגבולות, כדי שלא תיסחפי. כמה לכל היותר את מוכנה לשלם על שכר דירה? על מה לא תתפשרי מבחינת הגודל שלה? מידת הרעש בסביבה? הקרבה שלה לכביש ראשי? תחבורה ציבורית זמינה? וכו'... לא לכולם כל דבר חשוב באותה מידה, ולכן חשוב שתגדירי מה חשוב לך

דבר שלישי, צאי מהסרט. זה ממש לא קשה למצוא דירה. מכרים שבאים אליי שאמצא להם, אני מוצאת להם באותו יום ממש. את פשוט צריכה להיות שיטתית.
שימי לך תיקיה במועדפים בשם "דירות", ועכשיו טיילי בכל אתרי האינטרנט שיש בהם מודעות של השכרת דירה. כתבי בחיפוש רק את מה שהכי חשוב לך, ועברי מודעה מודעה, שמרי לעצמך במועדפים את אלה שעניינו אותך. יש לך רשימה של כמה דירות נחמדות? יופי. עכשיו תתקשרי למספר במודעה שהכי עשתה לך את זה, ובדקי אם פנויה ואם אפשר להגיע. נסי לקבוע כמה שיותר מוקדם- אפילו מעכשיו לעכשיו (בלי להיות יותר מידי נלהבת, כן? פשוט אמרי שיש לך כרגע זמן פנוי ותשאלי בנימוס אם אפשר להגיע), כי אחרת- דירות נתפסות.
לא אקטואלי? לא מתאימה? עברי להתקשר לדירה הבאה. וכן הלאה, עד שתמצאי את זו שמתאימה. תראי, שאם תהיי עקבית, את תמצאי מאוד מהר דירה, וזה ממש לא אומר שהיא לא תהיה טובה. 2 הדירות האחרונות שעברתי אליהן- הייתי צריכה למצוא אותן ולעבור אליהן בזמן מאוד מאוד דחוק, ועשיתי את זה. ואלו דירות מעולות! הדירה חשובה לבעל הבית (הוא עצמו גר בה בעבר), כך שאם יש בעיה הוא מטפל מיד, ובכלל- לא היו כמעט בעיות, כי מראש הוא מן הסתם דאג לתקן באופן איכותי תקלות שהיו לו במשך השנים.

בהצלחה

BillieH

New member
תודה על הטיפים!

ראיתי היום דירה בגבעתיים במיקום מעולה, ועכשיו אחד השותפים התקשר שהם מתבלטים ביני לעוד אחת ושאני צריכה להפגש עם השותף השני.... אני מקווה שיסתדר כי זו אחלה דירה...

BillieH

New member
ראיתי בינתיים רק אחת,

מחיר ממש טוב, שניה מרכבת מרכז בגבעתיים, דירה חמודה עם שני שותפים וסלון ענק החדר בגודל סבבה, רק שאני חושבת עליה שוב יש לי תחושה שהחדר חשוך והחלון בו ממש קטן, אבל אני נפגשת מחר או בחמישי עם השותף השני ואני אראה שוב את החדר ואחליט...
ממש מצחיק כל העניין, כמו בתוכנית ריאליטי - השותף שנפגשתי איתו התקשר אתמול להגיד שהם צימצמו עלי ועל עוד אחת ושאני אפגש עם השותף השני והם יחליטו... :)

EdisonGirl

New member
חחחח עוד לא יצא לי לגור עם שותפים

אלא אם תחשיבי בנזוג (שאני נשואה לו) לשותף, אבל תחשבי על עצמך כמי שבוחרת שותף לתקופה הקרובה, שיגור איתך בבית, ישתתף איתך באוכל ובניקיון, תהיה לו גישה יומיומית לחפצים שלך - לא פלא שזה מרגיש כמו תוכנית ריאליטי...

Purple Mushroom

New member
הי, אני גם גרתי בעברי בגבעתיים

ב-2 דירות. גרתי בדירה ה-2 והאחרונה, בערך ליד הקניון, והשכנים שלנו בדלת ממול, היו תימנים, עם מפעל לג'חנונים. מעניין אם זאת אותה דירה.
:)

Purple Mushroom

New member
חיפוש דירה

קודם כל, אתר יד2, כנראה פופולרי ומומלץ. באיזו עיר את מחפשת במרכז?

היה על הנושא בעבר הלא רחוק דיון בפורום, לא מזמן יחסית.

אני המלצתי, לאור ניסיון, שצריך לבחור את השותפים שלך. לדעת מראש, אם אפשר, אם מי יש לך עסק.
מה גובה התקציב שלך? והאם את מחפשת דירת חדר, או דירה של כמה חדרים, עם כמה שותפות\שותפים.
אני אישית הצלחתי\מצליח איכשהו להסתדר פה, והמחיר לא גבוה, יחסית נמוך, בקרית שלום, עם 3 שותפים שכאלו. :)

אפשרי גם לבדוק את המגיבים מעלי ומתחתי. בהצלחה !
=]

BillieH

New member
יש דירה!!!!

יאי!
הדירה הראשונה שראיתי בסבב הזה! שניה מרכבת מרכז שזה מעולה לנסיעה ללימודים, שני שותפים בנים חמודים, סלון גדול חדר בגודל סבבה, החסרון היחיד הוא החלון הקטן....
יאי!!

למעלה