בטח
כמי שעשתה את הטעות בבחירת הדירה הראשונה, אני כבר יודעת לזהות מהר מאוד דירה טובה שלא יהיו בה בעיות.
קודם כל, חפשי מאמרים בפורום "יוצאים מהבית"-
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=794&r=1
הם מאוד עוזרים בכל הקשור לדברים שצריך לבחון כשבאים לראות דירה- תוכלי למנוע הרבה עוגמת נפש ברגע שתבואי מוכנה.
דבר שני, תגדירי לך מראש את הגבולות, כדי שלא תיסחפי. כמה לכל היותר את מוכנה לשלם על שכר דירה? על מה לא תתפשרי מבחינת הגודל שלה? מידת הרעש בסביבה? הקרבה שלה לכביש ראשי? תחבורה ציבורית זמינה? וכו'... לא לכולם כל דבר חשוב באותה מידה, ולכן חשוב שתגדירי מה חשוב
לך
דבר שלישי, צאי מהסרט. זה ממש לא קשה למצוא דירה. מכרים שבאים אליי שאמצא להם, אני מוצאת להם באותו יום ממש. את פשוט צריכה להיות שיטתית.
שימי לך תיקיה במועדפים בשם "דירות", ועכשיו טיילי בכל אתרי האינטרנט שיש בהם מודעות של השכרת דירה. כתבי בחיפוש רק את מה שהכי חשוב לך, ועברי מודעה מודעה, שמרי לעצמך במועדפים את אלה שעניינו אותך. יש לך רשימה של כמה דירות נחמדות? יופי. עכשיו תתקשרי למספר במודעה שהכי עשתה לך את זה, ובדקי אם פנויה ואם אפשר להגיע. נסי לקבוע כמה שיותר מוקדם- אפילו מעכשיו לעכשיו (בלי להיות יותר מידי נלהבת, כן? פשוט אמרי שיש לך כרגע זמן פנוי ותשאלי בנימוס אם אפשר להגיע), כי אחרת- דירות נתפסות.
לא אקטואלי? לא מתאימה? עברי להתקשר לדירה הבאה. וכן הלאה, עד שתמצאי את זו שמתאימה. תראי, שאם תהיי עקבית, את תמצאי מאוד מהר דירה, וזה ממש לא אומר שהיא לא תהיה טובה. 2 הדירות האחרונות שעברתי אליהן- הייתי צריכה למצוא אותן ולעבור אליהן בזמן מאוד מאוד דחוק, ועשיתי את זה. ואלו דירות מעולות! הדירה חשובה לבעל הבית (הוא עצמו גר בה בעבר), כך שאם יש בעיה הוא מטפל מיד, ובכלל- לא היו כמעט בעיות, כי מראש הוא מן הסתם דאג לתקן באופן איכותי תקלות שהיו לו במשך השנים.
בהצלחה