טיפים לימי מיון?

michelle2113

New member
טיפים לימי מיון?

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול בו...עמכם הסליחה אם לא. אני אמורה לגשת למיונים לדיילי אוויר, וכמובן שמעבר למבחנים ה"פסיכוטכניים-משהו" ולראיון האישי והכל, יש גם את המבחן הקבוצתי הזה..שנותנים משימות ובוחנים איך אתה מתנהג בקבוצה... אומרים להיות אתה עצמך אבל זה לא עובד. מה כן עובד? יש לכם עצות? וגם לגבי התנהגות בראיון האישי... תודה רבה!

הי מישל

הי, לגבי המצב הקבוצתי: כתבת שאת אמורה להיות עצמך וזה לא עובד. כתבת כאן הנחה שלא ממש ברורה לי.. האם עברת בעבר מבחנים והיית עצמך וזה לא הוכיח את עצמו? האם שמעת את המשפט הזה מאחרים? האם את חושבת שאת מתאימה להיות דילת אוויר? חשוב לציין, שמה שבודקים ביום מבחנים כזה זה את היכולות, הנטיות שלך וההתאמה שלך לתפקיד הספציפי. יכול להיות אדם עם כישורים נפלאים אך שבאישיותו אינו מתאים לתפקיד. חשוב שתבדקי עם עצמך- מה מביא אותך למסקנה שאת מתאימה לדיילות? מה יש בך שהופך אותך למתאימה ? אשמח להמשיך ולענות בעקבות תשובתך. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה.

michelle2113

New member
תודה:)

הייתי במבחנים של דינמיקה קבוצתית בעבר, אבל לא עברתי אותם, והייתי עצמי, כי לא ידעתי למה אני נכנסת. אלא היו המיונים הראשונים שעברתי לעבודה, לפני כן לא ידעתי על קיומם של דברים כאלה. וגם שמעתי. אני חושבת שאני מתאימה להיות דיילת כי אני אוהבת אנשים, אנשים חדשים, תרבויות שונות.. אני גם אוהבת לראות מקומות חדשים, לשנות אוירה, והשילוב ביניהם נראה לי טוב ומתאים לי. אני קשובה לאנשים, אדיבה, נחמדה וחייכנית. אני סבלנית וסובלנית. מאוד חשוב לי לייצג גוף מסויים בצורה טובה (אם זה בארץ) או את ישראל בצורה מצויינת (אם זה בחו"ל)- זה נגיד, מאוד מדבר אלי. אני חושבת שלמרות שהעבודה הזו קשה פיזית ומנטלית, יש לי את הכוחות להתמודד איתה, דווקא משום שהיא מאתגרת כל כך ומושכת כל כך.

הי מישל,

הי, אכן יש בך הרבה תכונות יפות שמתאימות למקצוע הדיילות. הנכון הוא למצוא את הדרך להביא לידי ביטוי תכונות אלה בזמן המצב הקבוצתי. בסיטואציה הקבוצתית תוכלי להביא לידי ביטוי את התקשורת הטובה שלך עם אנשים,את העניין שלך באנשים, את ההקשבה, את הסבלנות והאדיבות, את הרצון שלך לתרום ועוד.. כתבת שבעבר במבחנים אלו לא ידעת בדיוק למה את נכנסת. היום את יודעת. כדאי וחשוב כן להיות את כי את מתאימה לדעתך לתפקיד. אין סיבה להתנהג אחרת ממי שאת אם מי שאת זה אכן מישהי שמתאימה להיות דיילת. העניין הוא להיות במודעות למה שאת עושה, למה שאת משדרת ולדרך שבה את מתייחסת לסיטואציה ולאנשים מסביבך. המון בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

ועוד משהו

הי מישל, התנהגות שאינה אותנטית היא משהו שרואים ומזהים בסיטואציה כזו. אני לא מאמינה שאפשר לשחק אותה מישהו שאיננו אנו לאורך זמן. אני חושבת שהדרך הנכונה היא להיות את במיטבך, להביא את החוזקות ועוצמות שלך לידי ביטוי ובכך לעזור למאבחנת להבין שאת מתאימה. בברכה אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

michelle2113

New member
חזרתי עם עוד שאלה:)

כאשר הייתי בדינקמיקה קבוצתית למיונם לאורנג', הפסיכולוגית שאלה כל אחד בתורו מה החלומות שלו, השאיפות שלו, ולאחר שהוא ענה לה עליהן היא שאלה אותו שאלות בהקשר.. למשל כשהיא שאלה אותי מה אני רוצה לעשות, אמרתי לה שאני רוצה ללמוד ריקוד, כי זה משהו שעסקתי בו בעברי הלא ככ רחוק. היא שאלה אותי מה זה עושה לי, ועניתי לה שזה אושר בשבילי... די זרמתי ולא בדיוק חשבתי אם זה בסדר לענות ככה, או לא. מה היא בודקת בעצם בשאלות האלה? איך "נכון" לענות עליהן?

הי מישל

הי, יש משהו בדברייך שמחפש מרשמים. איני יודעת בדיוק מה היה בקבוצה, יש המון אפשרויות לשאלות ולמצבי ניתוח ולכן אי אפשר לתת תשובה כוללת. תאמיני בעצמך, ביכולות שלך, במה שיש לך לתת למקום העבודה ואני מאמינה שיזהו את זה ויאמינו לך. בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

למעלה