טיפים לכתיבה נכונה יותר

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
טיפים לכתיבה נכונה יותר

יישש!!!! כתבתי את האתר הראשון שלי :)
האמ שזה האתר השני, אבל החלטתי שאני שואל על האתר הזה, אז קצת רקע:
קראתי ספר על HTML ו- CSS. מחפש לדעת על מנת לדעת, בתור תחביב, ומי יודע, אולי גם אכתוב את האתר המקצועי שלי ולא דרך WIX או WP.... אבל זו לא המטרה... המטרה היא תחביב... אז כרגע כתבתי אתר, באמת שהתוכן והעיצוב לא משנים לי. משנה לי איכות הכתיבה ותיקון טעויות מהתחלה!
אז קודם הקוד ואז השאלות:
קוד:
<html dir="rtl">

<head>
    <title> Once uopn a time </title>
    <meta http-equiv="content-type"
    content="text/html;charset=windows-1255" />
    <link rel="stylesheet" href="CssAll.css" type="text/css"/>
  </head>

<body style="background-color: rgb(50, 50, 50);">

<pre class="header">
    אתר המעריצים של "עד עצם היום הזה"
         Once Upon A Time
    </pre>

<pre class="Txt">
  הסדרה יוצאת מנקודת הנחה שכל האגדות והסיפורים המפורסמים קרו באותו יקום והשפיעו אחד על השני ומתמקדת בסיפורה של אמה סוואן, יתומה מבוסטון של העולם שלנו, אשר
  מגיעה לעיירה סטוריברוק שבמיין בעקבות הבן שמסרה לאימוץ, הנרי. הנרי מספר לה כי הוריה הם שלגיה ונסיך צ'ארמינג שהעיירה כולה תחת קללה ושהיא היחידה שיכולה לשבור אותה. 
  הסדרה מתארת במקביל את קורות העבר של הדמויות, ביער המכושף. בכל פרק נחשף  עברה של דמות אחרת, הסיפור שלה מתקשר למתרחש באותו הפרק וישנן הקבלות לאורך כל הדרך 
  </pre>

<li> עונה 1 </li> <li> עונה 2 </li> <li> עונה 3 </li> <li> עונה 4 </li> <li> עונה 5 </li> <li> עונה 6 </li>
  <iframe width="854" height="480" src="[URL]https://www.youtube.com/embed/Rga4rp4j5TY[/URL]" frameborder="3" allowfullscreen style="padding: center;"></iframe>

</body>
</html>
והנה קוד ה- CSS:
קוד:
  .header { font-family: guttman yad;
	    padding-top: 40px; 
            text-align: center;
	    font-size: 30px;
	    color: rgb(200,200,50);}

li { display: inline;
       padding: 4px;
       border: 2px solid black;
       background-color: lightgreen;
       margin: 15px 300px 15px -220px;
       font-family: }

.Txt {font-family: arial;
	font-size: 18px;
	color: navy;}
והשאלות:
1. שמתם לב שהשורה הראשונה היא לא
<!DOCTYPE html>
וזה עדיין עובד. האם זו טעות? האם לכתוב את זה הופך את הכתיבה לנכונה יותר? אם כן ואם לא, למה?
2. אני רוצה לעשות קישורים בתגיות העונות שיקשרו לדף HTML אחר. איך אני עושה את זה? כמו קובץ רגיל?
3. אני רוצה, בשביל האתגר, שכותרת האתר תישאר בכל אחד מהעמודים המקושרים. איך אני עושה את זה? אני מניח שאני יכול לכתוב את זה בכל דף, ואני מניח שיש את הדרך היעילה.... מהי הדרך היעילה?
4. איך אני עושה שהרשימה (עונה 1, עונה 2....) תהיה באמצע המסך? ניסיתי margin אבל זה לא מזיז לי את התוויות...
5. אני לא מצליח לשים את הוידאו קצת מתחת למקום שהוא נמצא עכשיו, ובאמצע המסך....
6. כל הארה נוספת לכתיבה נכונה!

תודה רבה לכל העונים מראש!!!

מנסה להשיב.

1. הצהרת הdoctype מאפשרת לדפדפן "לדעת" באיזה סוג של HTML מדובר. אם הוא "לא יודע", הוא "מנחש" והניחוש הזה עשוי להיות נכון או שגוי.
2. בדיוק.
3. מערכת ניהול תוכן (דוגמת WP) יכולה להיות כלי אחד לשמור על אחידות, שמוש בתבניות PHP שאליהן נטען התוכן יכול להיות כלי אחר, שמוש בssi (server side includes) גם הוא יכול עלזור ...
4. יש יותר מפתרון אחד, אישית, הייתי מגדיר לתגיות הללו class, ומכיל עליו את הCSS המתאים.
6. לא הייתי משתמש בתגיות דוגמת pre, שנועדו לעיצוב בלבד, אלא אם כן מדובר בשירה.

et28

New member
אז תודה על המהירות ושאלות נוספות ברשותך

לגבי 1, אם כל הצהרה שאני ראיתי היא
<!DOCTYPE html>
אז מה כבר יכולה להיות אופציה אחרת?
לגבי 3, אז אני מבין שבעצם לכתוב אתר זה דרך WIX או WP ועל זה אני כותב?
לגבי 4, זה בדיוק מה שאני לא מצליח. יש CLASS, אבל אני לא מצליח למרכז.... ניסיתי PADDING, MARGIN, אפילו TEXT-ALIGN.... אז משהו אני לא עושה כמו שצריך.... השאלה היא מה....
לגבי 6 (דילגת על 5 :)... ) אז במה כן היית משתמש? ב- <P>?

זו ההצהרה של HTML 5. יש גם הצהרות לHTML4 או לXHTML וכו'.

לא, יש הבדל גדול מאד בין wix ובין WP. כאשר מדובר על wordpress, הכוונה היא לframework החופשי, לא לחברה.
&nbsp
לגבי 5 - אמ"ל.
&nbsp
6 - בהתאם לצרכים, בקוד הראשון שלך, אולי בBR, אולי הייתי משתמש בשני אלמנטים נפרדים עם מעטפת משותפת. בקטע השני - אני לא רואה סיבה לשבירת השורות במיקום הספציפי הזה שהPRE שבר. לשם מה השתמשת בו שם?
&nbsp

et28

New member
מתחילים להסתדר דברים אז תודה,

איזה WP יש? איפה בוחרים, איך בוחרים. אני מניח שאם אני אחפש בגוגל יש הרבה, חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות.... אז, מה לבחור?
מה הכוונה אין מה להוסיף? אני רוצה שהוידאו יהיה באמצע, אז איך עושים את זה?
6- ענית לי. תודה.

כמו אמא, WP יש אחד.

WP זה כלי בקוד פתוח, מעטפת לבנית אתרים. ניתן להוריד אותו מ https://wordpress.org , ולהתקין על כל סוג שרת תומך. יש מספר חברות שיספקו לך WP "מותקן מראש" (דוגמת wordpress.com) או פאנל ניהול שממנו תוכל להתקין אותו.
&nbsp
על גבי התשתית הזו, ניתן להתקין תבנית (יש מספר תבניות שמגיעות עם ההתקנה הרגילה, ולמי שלא מספיק לו - ניתן למצוא ברחבי הרשת אלפי תבניות נוספות). ניתן גם לערוך וליצור תבנית בעצמך.
&nbsp
בקשר לוידיאו - אין לי סבלנות להכנס לקוד שלך באופן מלא ולישר אותו. לזו הכוונה באמ"ל.
&nbsp

למעלה