טיפים לכתיבה

inbal287

New member
טיפים לכתיבה

שכל אחד יכתוב את הדברים שעוזרים לו לכתוב שירים או להלחין. ככה כמה טיפים טובים או בכללי הדברים שהוא חייב [או תמיד עושה] כדי לקבל השראה. יאללה, שתפו פעולה
.

אמ.

בד"כ כשאני מלחינה מנגינה לשיר כתוב [מוכן] אני קודם שרה לעצמי את השיר, זאת אומרת, איך שאני רוצה שהוא יישמע ואז מנסה לשבת עם הגיטרה ועם כל מה שיש לי בראש ולהתחיל להתאים אקורדים למה שכבר חשבתי עליו. ולפעמים סתם יוצא לי להמציא מנגינות כאלה וריפים...ובאמת ברוב הפעמים אני קודם חושבת על המנגינה ורק אז מנסה למצוא את זה על הגיטרה><

mayy6

New member
אז ככה...

השראה אני מקבלת כמובן מלהקות אחרות שאני אוהבת לשמוע, זה מאוד עוזר לי ומשפיע על הכתיבה שלי. כשכותבים שיר זה בדרך כלל כשעוברת עליך משהו שלילי ואתה מרגיש שאתה חייב להוציא את זה החוצה, אז בדרך כלל זה מסיטואציות שקורות לי וכשאני יושבת עם עצמי ועושה מעיין חשבון נפש ומעמיקה במצב רוחי או אותה סיטואציה שהטרידה אותי יש לי השראה. האמת שכל ההשראה שלי לכתיבת שירים התחילה כשטיילתי עם המשפחה באפריקה, אבל זה קצת בעיה S: בכל אופן, אם אין למישהו דרך להוציא רגשות עמוקים, בכתיבה זה זורם מעולה ומשחרר מאוד,אני מאמינה שזה הכל בהשראת אירועי היום יום...

עד כמה שזה בנאלי - עצב.

אני פשוט לא מסוגל להלחין כשאני מאושר, אני לא יודע למה.. אולי העצב מקבל אצלי מקום הרבה יותר עמוק, אבל זה מתסכל. לפעמים זה גם ספר או סרט טוב, או פשוט שירים שאני יודע שמרגשים אותי, שמוציאים ממני את הרגש הזה, כמו מין חוש כזה של לחן.. ואז אני פשוט יושב ומאלתר, תכלס, יושב ומנגן לי סתם, עד שיש לי איזה ריף שאני אוהב, רושם אותו, מנסה לחבר איתו מעברים, וככה השיר מקבל אווירה.. לאט לאט עובדים ומרכיבים את זה, כמו פאזל..

shlomielvislevy

New member
אצלי בא קודם המנגינה

ואז בא המילים, כי המנגינה אצלי בעצם כבר אומרת הכל אז מה זה כבר לרשום מילים.. אבל עצב זה מה שמוביל אותי

SIMPLEdavidPLAN

New member
אני כותבת כשיש לי מצבי רוח קיצוניים

כלומר, אם אני ממש שמחה, אני כותבת שיר שמח, ואם אני ממש עצובה או כואב לי אני כותבת שירים עצובים [וסדיסטיים XD]. תוך כדי שאני כותבת אני עוצרת לפעמים וקוראת את מה שכתבתי, ואז מתנגנת לי המנגינה בראש,וככה בא הלחן. למרות שאני לא ממש מלחינה, אני יותר כותבת אותם וחברה שלי מלחינה XD

מרי לי

New member
ירח מלא ../images/Emo6.gif

בעקרון אצלי זה ככה, ואלה הן גם העיצות שלי לאחרים: חשוב מאוד שמה שלא תכתבו ישתלב טוב בתוך המנגינה כלומר, שלא יהיה קשה לשיר את זה יחד, שלא ישמעו שיש לחץ על הביצוע. אני אישית לא מתה על "חתים" וכל מיני אותיות שורקות אז אני שמה אותן כמה שפחות, במיוחד בשיר שיש לו מלודיה עדינה. כשאין לי השראה וחייבים לכתוב משהו בכ"ז יש לי שתי שיטות, או לדמיין תמונה של משהו בראש ולתאר אותה בפרטי פרטים, נגיד אתמול חשבתי על הירח המלא מעל המים (לא היתה לי השראה בכלל וזה עזר) או כשאין לי מה לכתוב ואני בלחץ אני אומרת למישהו לזרוק מילה לפעמים זה עוזר לקחת לכיוון אחר.

itoosh2

New member
יש לי שיטה טובה מאוד לכתיבה כש...

אני נמצא במשבר... לקחתי את הרעיון מפורום "סופרים ומשוררים צעירים" כשבזמנו הייתי שם זמן קצר... לוקחים תמונה שמוצאת חן בעיניכם ומתחילים לכתוב עליה שיר... אני עושה את השיר בתור תיאור התמונה והתמקדות על סיפור שיש מהדמויות (אם יש כאלו)... זה יוצא בדרך כלל מקסים וזה השירים שאני הכי אוהב... אם תרצו אני אוכל לתת לכם דוגמא של שיר שכתבתי ותמונה שעליה כתבתי אותו...

itoosh2

New member
בכיף...

אני אשים את אחד השירים שהלחנתי ונהפכו למאוד פופולרים בין החברים שלי... את השיר הזה כתבתי בפינה שהייתה בפורום "סופרים ומשוררים צעירים" בשם "תמונה אחת שווה אלף מילים" (אולי כדאי לאמץ אותה לפורום( השיר נקרא "מחכה למוות" יושב לו בכורסתו עם מבט כועס בעיניים אף אחד לא שם עליו שהוא יושב שם בנתיים נשמתו קצת ממהרת ואז חוזרת מתייצבת מחכה רק שיגמור מחכה לנשימה אחרת צובט את עצמו אולי זה רק חלום אולי הוא כבר מת ולא יוכל יותר לנשום יושב לו בכורסתו עם מבט כועס בעיניים לא זז הוא ממושבו ולא הזיז מבט כבר שנתיים נשמתו קצת ממהרת ואז חוזרת מתייצבת מחפשת יציאה ולבסוף היא משתחררת

Yoko Nakajima

New member
אצלי...

לרוב יוצא שיר כשמשהו עצוב/כואב קורה, אבל לא רק! -זה רק פתח לפצעים, והפצעים מספרים הרבה אבל לא הכל... עולים לי גם שירים אחרי שאני עושה משהו שאני אוהבת. משהו שנותן לי שמחה. אצלי זה בדרך כלל לרקוד- אחרי שאני רוקדת אני לא יכולה להפסיק לחשוב עד כמה אני אוהבת את החיים שלי, עד כמה זה עושה אותי מאושרת...וככה יוצאים לי שירים יותר אופטימיים. גם הרבה פעמים אני מקשיבה לשירים שונים, ואז עולים לי בראש שירים בהשראת הלהקה ששמעתי והסגנון שלה.. הכי טוב לבנות איזשהוא עולם פנימי, ולשאוב ממנו השראה. למרות שעולם פנימי יכול להיות דבר מסוכן לפעמים XD

למעלה