טיפים לכתיבת קו"ח (היי-טק)

xrouge

New member
טיפים לכתיבת קו"ח (היי-טק)

קישור למאמר מעניין הדן בכתיבת קורות חיים במקצועות הטכניים. Chris Russo manages engineering at GTE Internetworking.

drz400e

New member
מעניין אותי לדעת...

האם הכתבה מיועדת ספציפית לשוק הקנדי? שוב ושוב אני שומע שסגנון קורות החיים הנדרש בקנדה שונה מזה הנדרש במקומות אחרים, כולל ארה"ב. האם מישהו יכול להוסיף טיפים לאיך מכינים או עורכים את הרזומה לשוק הקנדי?

אחרת לגמרי

דודו, כמעט בכל מנוע חיפש עבודה קנדי תוכל גם למצוא, קישור או עזרה/טיפים בכתיבת קורות חיים. יש להם כמה סגנונות כתיבה, תלוי בסוג ההכשרה שלך, אם זה כרונולוגי (כאשר אין קונסיסטנטיות מבחינה מקצועית לאורך זמן), או עפ"י ניסיון עבודה בתחום אחד מסויים. בכל מקרה הם אוהבים להשתמש בסופרלטיבים ע"מ להראות כמה שאתה טוב ומוצלח. ענווה צריך לשמור להזדמנות אחרת. וזה על קצה המזלג.

estee from ynet

New member
Preparing A Winning Resume

As someone who has read many professional resumes and has worked for both American and Canadian companies, I feel qualified to state that there is no difference between a resume targeted towards the Canadian market and one targeted towards the American market. You simply change the wording and certain details in order to emphasize that your qualifications and objectives fit the position that you are applying for. In addition, unlike the requirements in some other countries - in Canada and in the U.S., you do not include personal details or a photo. And, you need to sell yourself, but not to boast.

ZAMY

New member
קו"ח - האם מישהו יכול להעלות

כקובץ word דוגמת קו"ח כפי שהקנדים מעדיפים לראות

smile2life

New member
../images/Emo32.gif אוף טופיק: חזרה לקנדה

אני יליד קנדה (מונטראל PQ), אם ישראליה ואבא קנדי, לאחר שאבי נפטר אימי חסזרה לארץ איתי ועפ אחותי, התגייסתי לצבא ונפצעתי אנושות כוצאה מפגיעת ראש חודרנית TBI (קליע בראש) לפני כשמונה וחצי שנים. כל משפחתו של אבי נמצאת בקנדה ומפוזרת במונטראל, קוובק, אוטווה וטורנטו. מקשר עימם הם מזמינים אותי לחזור לקנדה כבר כמה שנים. אבל (ותמיד יש איזה "אבל" מעצבן) אני "חייב" להישאר בארץ מכמה סיבות: ** מחוייבות שלי למדינה שנתנה לי והשקיעה בי - אולי אני ציוני בגרוש אבל ככה אני מרגיש ** משפחה - אימי ואחותי הן הדבר בחשוב לי ביותר ואני לא חושב שאוכל לחיות רחוק מהן - הספיק לי בצבא. ** שיקום - אני לא יודע מה אוכל לקבל בנכר מבחינת שיקום פיזי, שזה הדבר החשוב ביותר לי כרגע. ** עבודה - אין לי מקצוע ואני מתקיים מתגמולי אגף השיקום במשרד הבטחון. לא נהיר לי אם אני אמשיך לקבל את התגמולים גם אם אחיה בחו"ל ואם כן - האך יהיו צמודים ליוקר המחיה בחו"ל. ** תרופות - אני יודע שכשנכה צה"ל יוצא לחו"ל לטיול הוא מקבל החזרים על תרופות מנציגות ישראל ע"י הצגת "כרטיס ירוק" ותעודת נכה צה"ל לא ברור לי מה קורה עם שהיית קבע. ** חברים - אני לא מצפה שיהיה קל אבל אני ארכוש לי חברים עם הזמן. זו לא סיבה מונעת או מרתיעה. אני לא מצפה שכולכם תדעו את התשובות ו\או תייעצו לי. אבל לאלו שכן יש תשובות (ואפילו חלקיות) אשמח להקשיב ולהפנים, אם לא אז פתחתי יון מעניין בפורום. "מחסום" אחד כבר עברתי וזו קבלת אזרחות, מכיוון שאני מחזיק בידי "CERTIFIXATE OF CITIZENSHIP", דרכון קנדי ותעודת לידה. לכן האופציה של חזרה לקנדה היא ריאלית ואפשרית. תודה והמשך צפייה מהנה, מני DARABANER

smile2life

New member
מקצה תיקונים

חסזרה=חזרה עפ=עם ....יש עוד טעויות בניסוח אבל זה מובן.....

tricia

New member
אולי אפשר רק לבקר לתקופה ארוכה

לsmile2life שלום: שאלת שאלות שרק אתה יכול לענות עליהם. אולי אפשר רק לבקר לתקופה ארוכה ואז להחליט...מכאן דברים יכולים לקבל צורה אחרת...תמיד תוכל להשאר במידה וזה מסתדר או לחזור אם גילית שמקומך במזרח. שאלה שמסכרנת אותי : אתה לא חושב שנתת לא מעט? מתי תגיע הזמן שלך לקבל? תרגיש בנוח: אנשים שנתנו הרבה פחות מקבלים על בסיס יום יומי הרבה יותר.(ראה חרדים) בהצלחה

smile2life

New member
הולה טריסיה

כמובן שאני לא אעשה שום צעד לפני שאני אבדוק את כל האפשרויות והשאלות שאני מעלה בפורום זה חלק מכל העסק. המושג "לתת יותר מידי" לא קיים אצלי בלקסיקון. אני נותן כי אני מרגיש שייך ורוצה לשנות, כדי שיהיה לי ולצאצאיי בעתיד נוח וטוב יותר. אם אני לא אעשה אז לא יהיה מי שיעשה..... בכל זאת אשמח לשמוע אם יש כאן נכי צה"ל שעשו את הצעד הזה כי למעשה חוץ ממקצוע, בית וחברים יש לי אזרחות שזה הצעד הראשון בהגירה.

Torontonian

New member
Since I am "nache tzahal" too, I

can tell you few facts.. First , the "tagmulim" will go into your account in Israel as always, you have to "withdraw" it from there into Canada, which is not a problem, and you can ask your bank to convert it into Canadian dollars, and deposit it into a foreign curency account, from where you make a withrrawal every month Now after three month here, you get to receice medical treatment from your province, which in my case is found to be far better then the medical treatment I received from "misrad habitachon"in Israel (some cases are sent to Totonto for treatment, not the opposite direction, by the way) and in my view, you can live better in Canada on the same ammount of money then in Israel As far as friends & family goes, it is your personal call, nobody can advice you on that take care!

smile2life

New member
what about medical treatment

and medications? do i get all the drugs that i need form the province as well?

Torontonian

New member
If you have low income, and the

cost of medication is over certain percent of your income, you are entitled to "drug plan", by the province (I know the Ontario system, but I am not sure about the Quebec one. Ithink because the federal government force provinces to apply same levels of benefits, it ought to be quite similar there) You can ask your relatives to ask in local drug store about the prices of specific drugs, anf which types are used in Canada, you may have to take doctor´s perscription, and ask the pharmacy in Israel to give you a printout of the ingredients in the drugs you take, so local pharmacy or doctor can tell you the paralel medications here. I can tell you there are many types of medication here which Israelis do not know about, and can be great for you, so keep an open mind on the issue Take care!

xrouge

New member
על מוסר העבודה הקנדי

מדו"ח שהתפרסם לאחרונה, מסתבר שהקנדים עובדים מאד קשה. 1 מכל 4 עובד לפחות 50 שעות בשבוע. מתוך הכתבה בקישור: In a collective and urgent cry for help, the overworked and stressed-out voice of the Canadian worker has been recorded in the third installment of a massive national work-life study. "Canadians have reached the end of their rope," said Linda Duxbury, a business professor at Ottawa´s Carleton University and co-author of Voices of Canadians: Seeking Work-Life Balance, released yesterday. "There is a lot of frustration out there, and it doesn´t seem that anyone is listening to them."

Dry Martini

New member
לא פלא שדורשים ניסיון קנדי ../images/Emo5.gif

פוחדים שזרים יציבו סטנדרדים שלא יוכלו לעמוד בהם. בארץ כשהייתי עובד פחות משישים שעות בשבוע הייתי בבעייה מה עושים עם על הזמן הפנוי. אני זוכר שפעם אפילו יצאתי מהמשרד ועוד היה אור בחוץ וזה היה ממש מפחיד.

Sundancer

New member
ההבדל שבקנדה בעבודה עובדים

לא יוצאים לסידורים, לא קוראים עיתון באינטרנט, לא מנהלים את תיק ההשקעות, לא מפטפטים בטלפון עם כל החברים ושאר הפעילויות החביבות כל כך על ה"עובד" הישראלי.

tricia

New member
כתבה מעניינת.

אבל מה עם הפרודוקטיביות? לא מזמן קראתי שקנדים פרודוקטיבים רק ב0.75 בהשווה לעובד אמריקאי. בקיצור עודבים הרבה שעות אבל לא בטוח שעושים בהם הרבה!

Sundancer

New member
זה דווקא לא מפתיע ../images/Emo147.gif

הקנדים פשוט לא יודעים מה זה להיות יעילים. אל נשכח גם שהאמריקאים מרוויחים בממוצע פי 1.5 מקנדים. ואגב, מספר השעות באמת לא רב. 50 שעות בשבוע זה סה"כ 10 שעות ביום.

Sundancer

New member
אם דעתך אחרת

נשמח לשמוע אותה. מכיוון שאינני מחפש כרגע עבודה, שנות הניסיון שלי הן ענייני שלי בלבד. עוד שאלות?

למעלה