טיפים ללימוד עמידת ראש

new_chance

New member
טיפים ללימוד עמידת ראש

בקורס יוגה למדנו את אסאנת עמידת הראש. אני כרגע מרגיש די רחוק מלהגיע אליה. נדמה לי שיש כאן שילוב של קושי אמיתי ומחסום מנטלי. אשמח לקבל טיפים, האם יש שלבי ביניים יותר קלים מהם ניתן להתחיל. תודה.

עמידת ראש

קודם כל, זה בסדר, אני התחלתי השבוע קורס יוגה 2 אבל עמידת ראש אני עדיין לא עושה.
כך שבאמת אין מה לדאוג מזה שבהתחלה זה לא מצליח לך. דבר שני, בשיעור האחרון של יוגה 1 לומדים את תרגיל הדולפין, שאומרים שזהו תרגיל שמכין לעמידת ראש. קשה לתאר אותו מילולית אבל באופן כללי מתחילים אותו כמו שמתחילים עמידת ראש: דרך תנוחת העובר, משלבים את האצבעות של הידיים קדימה ויוצרים משולש עם המרפקים ומיישרים את הרגליים אבל במקום לעלות לעמידת ראש מותחים את הרגליים קדימה ואחורה, בדומה לשכיבות סמיכה (שוב, קשה לתאר את זה מילולית דרך טקסט). אז זה מה שאני עושה כשאני מגיעה בתרגול לקטע של עמידת הראש.

יוגי בר

New member
אין טיפים לטיפ טופ.בשביל זה מורה.

היי לך. תתיחס להערה כלשונה. ונצל אותה בשמחה. טרטר את המורה ללא בושה. ברר כל מה שלא ברור וזכור! כי הוא זה שיחלץ אותך על כל צרה. ויקדים תמיד תרופה לצרה. ככלל,לעמידת ראש יש כללים: אלא מאי? הכללים צריכים להיות מותאמים פרטנית למתרגל הספציפי. ככה זה עובד. עובד טוב. ושוב, לגבי הקושי האמיתי והמחסום המנטלי שאתה מרגיש? בדיוק בשביל זה יש וצריך מורה.מורה לעניין. ואל תמהר, אתה עוד תעמוד על הראש. תאמין לי. אבל, לעמידת ראש על תעמוד עם סטופר ביד. (חפש את הכותרת הזאת בפורום- ותמצא טיפ טיפה ממה שאתה מחפש) בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר היי לך. תתיחס להערה כלשונה. ונצל אותה בשמחה. טרטר את המורה ללא בושה. ברר כל מה שלא ברור וזכור! כי הוא זה שיחלץ אותך על כל צרה. ויקדים תמיד תרופה לצרה. ככלל,לעמידת ראש יש כללים: אלא מאי? הכללים צריכים להיות מותאמים פרטנית למתרגל הספציפי. ככה זה עובד. עובד טוב. ושוב, לגבי הקושי האמיתי והמחסום המנטלי שאתה מרגיש? בדיוק בשביל זה יש וצריך מורה.מורה לעניין. ואל תמהר, אתה עוד תעמוד על הראש. תאמין לי. אבל, לעמידת ראש על תעמוד עם סטופר ביד. (חפש את הכותרת הזאת בפורום- ותמצא טיפ טיפה ממה שאתה מחפש) בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

new_chance

New member
בלי סטופר

תודה. כשהתייחסת ל"חצי עמידת ראש"- הכוונה לשלב הראשון, עם רגליים מקופלות?

למעלה