טיפים לספיכומטרי:

morancho1

New member
טיפים לספיכומטרי:

טוב דשנו בזה בעבר, אבל אם כבר טרחתי וכתבתי לשתי חברות כמה טיפים אני בטוחה שרפואנים לעתיד שכמותכם לא ייתנגדו לכמה נוספים.. (האנשים היחידים ש730 הוא נמוך בשבילם...) כתוב בלשון נקבה- זכרים - תתגברו. לא היה לי כוח לתרגם את הכל.. איך ללמוד את המילים? לשבץ אותם במשפטים מזעזעים..דברים כל כך יוצאי דופן שאת תהיי חייבת לזכור אותם אחר כך. למשל "יצק מים על ידו" זה למד ממישהו..כמו תלמיד שלומד מרב..אז אני דמנייתי תלמיד שובב ששופך מים על הרב שלו...אפשר גם משפטים מסרטים שאהבת, משפטים גסים..כל דבר. העיקר שיהיה מענין:) תכיני כרטיסיות ותבקשי מכולם שיבחנו אותך. שמיעה ווקלית עוזרת למילים להכינס למוח. גם לרשום אותם מאה פעם זה עוזר. לגבי אנגלית- לצפות בסרטים באנגלית בלי תרגום לקרוא ספר מעניין מאוד הרמה לא חשובה העיקר שתקראי המון. תעשי לעצמך משוב עצמי- לא לספור טעויות וזהו. לעשות טבלה כמה טעויות בגיאומטריה. האם זה בגלל שלא שמת לב למשולש זהב? האם לא זיהית "ציור גמיש" אם את רואה כמה טעויות בנושא תחזרי עליו. למחוק את הפרק לעשות מחדש. אני ממליצה לעשות עכשיו מבחנים יחסית קשים (של יואל למשל-אבגדה). לפני הבחינה לעשות מהאוגדנים..נכון זה קל אבל תתפלאי!!! השאלות פשוט חוזרות על עצמן אחד לאחד כמעט. יומיים לפני הבחינה תעשי את הבחינה מהאוגדן הכי אחרונה היא לא קלה אבל מכינה יופי. את הבחינה הזאת- תעשי באותו חדר ותשתדלי גם באותו כיסא! בו תעשי את הבחינה. פסיכולוגית זה מאוד יעזור לך. איפה לשבת? לא מול המזגן. לאאאא!!!!!ליד החלון או שתיצלי בבחינה. לא ליד הדלת כי הרעשים של אנשים שהולכים לשירותים יפריעו. לדעת איזה ממתק עושה לך טוב. לעשות תחקור של מתי את מתעייפת בבחינה. האם זה פרק ראשון שאת בלחץ בו ולוקח לך זמן להתאושש? או שמא הפרק האחרון בו את מותשת? או אולי באמצע הבחינה את מתחילה ל"חפף"...תהיי מודעת לזה ותעבדי על עצמך. לי אישית הייתה בעיה בפרק 4 כי זה באמצע והייתי נכנסת לתרדמת..אז כשהייתי רואה שהגעתי לפרק 4- הייתי אוכלת לפני קוביית שוקולד. תגיעי לפני לבחינה תשבי תנוחי..בלי לחץ. לא ללמוד באותו יום ולא יום לפני! כלום!! אה והכי הכי חשוב!! זה ממש ממש עזר לי בבחינה: אם את מסיימת פרק באנגלית לפני הזמן ואת מרגישה בסדר לגבי הפרק. תעזבי אותו!!!!! אולי רק לבדוק טעויות סימון אבל לא לקרוא הכל מחדש זה מבזבז ריכוז יקר מפז וזה לא יעזור לך בכלום! פשוט לבהות בקיר הלבן, ממש כמו ילדה מפגרת:) ולנוווווווווווח. בטן גב. ואז כשתתחילי פרק זה יהיה כאילו עכשיו התחלת את הבחינה- טריק חזק ביותר:)*:):) טוב המון בהצלחה:)

scalpe1

New member
אחלה :)

למרות שחלק מהטיפים לא ישימים, עדיין יש כמה טיפים טובים שלא שמעתי עליהם לפני. בשם האנשים שקוראים ולא טורחים, תודה. לא ממש הבנתי מה אפשר להיכנס לחדרים האלה של הבחינה לפני? הם פתוחים כל הזמן?

scalpe1

New member
הכוונה

הייתה שלא ישימים מפאת חוסר זמן לבחינה הקרבה, כמו לקורא ספר שכבר אין ממש זמן בלחץ הסימולציות דא"ג ראיתי בתגובות קודמות שכתבת "לעזוב את הספרים של קידום", עד כדי כך הם משמעותית פחות טובים מהשאר שציינת?

הם פשוט לא הכי קשורים לבחינה

החומר שלהם בחלקו קשה יותר מרמת הבחינה, בחלקו קל יותר ובחלקו פשוט שם דגש על חלקים די שוליים בבחינה. בקיצור, לא כל כך קשור.

NesiZ 19

New member
רק לעזוב?!

ל-ה-ת-ר-ח-ק! רוב החומר שלהם נצמד לחלקים לא רלבנטים לבחינה, המתכונות בדרך כלל קשות יותר ומתמקדות בקצוות שממש לא ברמה של המבחן הפסיכומטרי. הפגיעה המורלית(מחומר קשה מידי בכמותי ואנגלית וקל מידי בחלקים נרחבים במילולי) ותיכנון הלמידה הלקוי שנגרמים על ידי החשיפה לחומר של קידום הם תוצאות שראיתי אצל לא מעט אנשים שניגשו לפסיכומטרי שליוויתי אותם כאשר הם התכוננו למבחן. קריאת ספרים כמובן שלא מומלץ לפני הבחינה משום שהקריאה מקנה התקדמות איטית ולא משמעותית. עדיף לתרגל כמה שיותר ולתחקר טוב טוב את הסימולציות. ובנוגע לשאלה שלך-הספרים של גבע והיי קיו אכן טובים יותר בצורה די משמעותית בהשוואה לספרים של קידום(לדעתי, אבל זה כבר כמעט עובדה שכל אחד עם 'ניסיון פסיכומטרי' יסכים עם הקביעה הזאת, אפשר גם לשוטט בארכיון פורום פסיכומטרי ולהבין שיש דברים בגו).

יעלד12

New member
מצוין!

חבל שלא היכרתי אותך אז... בכל מקרה, זה הזכיר לי שכשרציתי לזכור מה זה "בר בי רב" (תלמיד חכם) אז החלטתי שהוא חכם כי הוא הברבי של הרב. ואין לי ממש טריקים נוספים, אז שיהיה בהצלחה!!!

alice miau

New member
טיפים לחלק הכמותי, יש למישהו?

בעברית ואנגלית מצבי טוב מאוד. בכמותי- סביבות ה- 130+. יש למישהו רעיונות שיכולים לעזור לי? אם כן, זה יהיה מעולה. :)

זה תלוי

יש חלק מסוים בבחינה שאת טועה בו כל הזמן, או שהטעויות די מפוזרות על הפרק
זה גם תלוי איך את פותרת את כל המבחן, אם את לא מתעייפת מתישהו כי את לא אוכלת, או אולי אוכלת יותר מדי תוך כדי הבחינה.

morancho1

New member
המממ..

קצת קשה לשלוף טיפים..מאוד חשוב להתמקד בדברים שבעייתים אם זה ציור גמיש או משולשי זהב וכסף.. יש כמה שאלות שידוע שהן הכי קשות מומלץ להשאיר לסוף: 1. שאלה אחרונה בבעיות. 2. שאלה אחרונה בהשוואה כמותית. 3. שתי שאלות או שאלה אחרונה בגרף. 4. שאלה אחרונה בכל המבחן. לדעת טוב את כל הקטעים מושחרים לבנים במעגל עם יחסים זה פשוט ויש לפחות שאלה-שתיים בכל בחינה. יחסים בבעיות גם כן לדעת טוב מאוד. חישובים קטנים פרפקט. לגבי גרפים- בד"כ יש גרף אחד עם נושא שקשור לחומר לימוד (כמו אחוזים, ממוצעים), וגרף של הבנה כללית. ו..זהו. לא כזה הרבה טיפים, בטח ידעת את רובם אם לא כולם.. שיהיה בהצלחה!

למעלה