טיפים לפני נסיעה ראשונה לארץ

טיפים לפני נסיעה ראשונה לארץ

עוד מעט הנסיעה ותוהה מה לקחת איתי. מדובר בכחודש וחצי-חודשיים.
הבנתי שחם אבל יורד גשם אז כנראה שאקח בעיקר בגדים קצרים ואיזה כמה בודדים ארוכים.
כמה בגדים לערב/יציאות/אירועים לקחת?
כמה זוגות נעליים?

האם יש טעם לקחת תרופות וכו' או פשוט להסתמך על מה שיש בארץ וזהו?

כבלים והמרה לחשמל של הארץ עבור הטענת הלפטופ וכו' קנינו כבר, מנסה לחשוב אם צריכה משהו נוסף בהיבט הטכנולוגי. לוקחת איתי טלפון נייד אמריקאי, מברשת חשמלית שמוטענת על ידי USB ולפטופ.

אם יש לכם רשימה מסודרת של מה לקחת כשנוסעים לתקופה כזו ארוכה -אני מאוד אשמח לקבל פה או בפרטי.

וכמובן, אשמח לטיפים לגבי נסיעה לארץ בכלל מבחינה רגשית. בכל זאת, זה לא יהיה פשוט אחרי שנתיים ככה להגיע לארץ ולבד עם כל העומס הרגשי והמשפחתולוגיה....

תודה!

מנסיוני.

מנסיוני, לנסיעה של שבוע או חודשיים לוקחים אותו דבר. את מכירה את מזג האויר בארץ, באביב יכול להיות הפכפך ובערב קריר, אבל לרוב חם. הייתי לוקחת מעיל/ג'קט קל.

כמה בגדים ליציאות וכמה נעלים? זה כל כך אישי, רק את יכולה לענות על זה. אני לוקחת איתי 4 פריטי לבוש שאפשר ללבוש ביחד ואז יש לי 4 קומבינציות שונות. אני גם אוהבת להתחדש לי בפריט לבוש בחופשה, אז

תרופות, תקחי איתך רק במידה ויש משהוא שעוזר לך במיוחד או שאת לוקחת באופן קבוע. אחרת ממש אין צורך.

יש לי רשימה שאני יכולה לשלוח לך בפרטי

אין לי זמן כרגע להוסיף לגבי הביקור עצמו, אולי מחר. בכל מקרה, נסיעה נפלאה לך והמון בהצלחה עם כל המשימות שלך.

londi81

New member
ממש אין צורך בכבלים מיוחדים

כל המכשירים הניידים - לפטופ, מברשת שיניים, פן וכאלה מותאמים מראש לכל הזרמים, צריך רק מתאם לשקע החשמלי, עולה 2$ באמאזון - אצלי רוב המכשירים חשמיים נקנו בארה"ב ופשוט כדרך קבע מחוברים דרך מתאמים פשוטים
הניסיון שלי בביקור בישראל הוא לתכנן מראש כמה עוגנים למפגשים חברתיים, פעם שעברה שהייתי ארגנו פיקניק וכל מי שרצה בא לאורך יום שבת שלם.. ומצד שני לתת לספונטניות ולמצב רוח לשלוט. בשלושה ימים הראשונים הרגשתי כאילו אני עסוקה בלהתאים את עצמי אחרים, ואז הרפתי, והכל היה נהדר!
אני גם הקפדתי לעשות דברים שאני אוהבת מאוד - הלכתי לשיעורי יוגה שלי בתל אביב, הלכתי לים, חזרתי ללמסעדות האהובות עליי, וניסיתי להזכיר לעצמי מה אני כל כך אוהבת בארץ...
בסוף באמת היה נהדר

אני נוסעת לטיפולי שיניים כך שזה יתפוס את רוב הזמן

אחרי טיפול שיניים אצלי אין עם מי לדבר כך שזה די יסגור לי את היום.
בשאר הזמן אני אפגש עם חברות, הרבה ים, סידורים ובילוי עם המשפחה משני הצדדים

&nbsp
תודה!

לגבי משפחולוגיה

נראה לי הכי חשוב להחליט שאת לא מתחייבת מראש לפגוש אף אחד,
תבואי ותראי מה מתאים וזורם לך.
שלא תמלאי לעצמך חודש שלם במפגשים עם אנשים שלא מענינים אותך בגלל שיעלבו,
תפגשי עם האנשים שיעשו לך טוב ויטעינו אותך באנרגיות שאת זקוקה להם בתקופה זאת של חייך.
אני יודעת שזה לא קל,
אבל נראה לי הכי חשוב...

יש מטרה מוגדרת לנסיעה הזו וזה מבחינתי במקום הראשון...

בשביל חברים ומשפחה יש את מהלך היום עד לשעת הטיפול,סופי שבוע וכו'.
&nbsp
אני האמת קצת בלחץ מהמשפחתולוגיה כי המשפחה שלי לא קלה ואני מאוד אוהבת את השקט שלי . יש לי הרגשה שהים יהיה מקום המפלט שלי

&nbsp
תודה!

shuttles3

New member
אני חושבת ש...

...שאת צריכה להכין את עצמך להיות ללא שקט במשך שבועות אלה ("אוםםםםםם... רק עוד 5 שבועות אוםםםם... חיוך רחב אוםםםם..."),
...להרגיש אורחת במקום שאמור להיות הכי בית שבעולם,
...להרגיש שאנשים מסביב, שהיו כל כך "ברורים" לפני שנתיים בלבד, הם עכשיו די חייזרים,
...לראות שהעולם הכה מוכר לך הפך תוך שנתיים בלבד למקום לא עד כדי כך מוכר,
...לרצות כבר לחזור... הביתה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
עם כאבי שיניים... יקירתי, פשוט תגיבי לכל היתר בחיוך. דפדפי.

הגדרת את זה כל כך נכון

מקווה לא להשתגע יותר מידי עם המשפחתולוגיה ועם טיפולי השיניים וכן להנות על הדרך מהביקור הזה.
מודה שקצת מתרגשת לקראת זה

shuttles3

New member
חסר לך שלא להתרגש!

&nbsp
קחי הכל בקלות. התוצאה תהיה אותה תוצאה, אבל הדרך תהיה נעימה הרבה יותר
.

forglemmigej

New member
נתחיל עם ביגוד

קחי ממש קצת בגדים אם חסר תקני בארץ אנשים תמיד ממלאים את המזוודה עם ביגוד שבסוף חצי ממנו לא נלבש קחי זקט קל אחד אם קר בערב אני הייתי בנובמבר וינואר בנובמבר הלכתי עם חלוצה קצרה בינואר בלי סוודר בכלל רק בבתים צריך כמה שכבות כי הם לא מחוממים כמו שצריך אבל את תהיי במאי. סנדלים פשוטות המדרכות בארץ מלאות באבק וחבל להשקיע בנעל טובה, לגבי הרגשי קחי טיפ חינם ממני , איך שאני רואה את השלט ברוכים הבאים לישראל אני ישר שמה על טייס אוטומטי שהכל טוב ולא מחפשת את הדברים הצורמים וקורה שאני אפילו מתפלאת לטובה. הישראלים מלאים בוייב טוב ומחויך , האוכל לא מהעולם הזה , בכל מקום יש מגדלי דירות בסגנון קבוצות רכישה של ענבל אור , תשתדלי להיות רק במחיצת האהובים עליך וזה יעשה לך רק טוב. סהכ זו לא מדינת עולם שלישי

מתי אתם מתחילים לארוז לפני נסיעה לתקופה ארוכה?

הכי תקופה ארוכה שנסעתי זה המעבר לפה כך שנפטרנו מהרבה דברים ובמשך שבועיים ארזנו מה שצריך.
פה כשזה רק אני זה בעיקר להכניס בגדים ומתנות

&nbsp
יש עוד פחות משבוע לנסיעה. אתמול הוצאנו את המזוודה ושמתי בתוכה את המתנות (האמת סתם כי רציתי לנקות את הבית וזה היה תקוע לי כמו עצם בגרון
) וחשבתי להתחיל לארוז דברים כמו נעליים שלא הולכת איתם ביומיום ובגדי ערב אבל מרגיש לי קצת מוקדם ומטופש.
&nbsp
מה דעתכם?

יוקלילי

New member
שבוע לפני זה זמן מצויין

כך תהיי רגועה בימים שלפני, ותוכלי לשנות את התכולה אם תיזכרי במשהו או תחליטי אחרת. בנסיעה שלנו ארזתי את הכל שבוע לפני, כך שהייתי צריכה רק לקחת את תיק כלי הרחצה ונעלי הבית לפני הטיסה. מציעה לך גם לעשות רשימה, לי זה עוזר לזכור ולבקר את מה שאני לוקחת. טיפ למתנות: שימי את המתנות בשקיות נפרדות וצרפי פתק לכל שקית למי זה שייך- זה יחסוך לך בלגן בארץ
טיסה נעימה וטיפול מוצלח

יש רשימה

אצלי עם הבגדים זה בעיה כי אני לובשת אותם כך שאעשה כביסה יום לפני ואז אארוז את הכל. אני כרגע יכולה לארוז מבחינת ביגוד ונעליים רק מה שלא הולכת ביומיום.
&nbsp
לגבי המתנות- אכן ככה עשיתי, למרות שברור מה כל אחד יקבל/הזמין מהיכרות עם הנפשות הפועלות

אני לרוב מוציאה את המזודה שבוע לפני הנסיעה,

ושמה שם מה שאפשר כבר. ככה אני יודעת כמה מקום יש לי עוד, ואם משהוא עולה לי בראש, אני ישר זורקת למזוודה.
אבל אצלי יש חדר אורחים שלא משתמשים בו ביום יום כמעט, אז זה מאוד נוח.

מפה לשם, משם לפה- חצי מזוודה מסודרת!

זו הבעיה איתי-אני תקתקנית כך שישר מסדרת את כל מה שלא צריכה כרגע אבל רוצה לקחת לארץ ומפה לשם כמעט הכל ארוז

&nbsp
ממש מקווה שיהיה מקום להכל

למעלה