טיפים לקניית סורק

moshikgulst

New member
טיפים לקניית סורק

שלום
אני מעוניין לקנות סורק לשימוש אישי לסריקת עבודותיי. הייתי רוצה לשמוע מכם על הנסיון האישי שלכם עם הסורק שלכם... זה מאוד יעזור לי לבחור. תודה רבה!

HackMachine

New member
מושיק

לך על אפסון. לא יקר ואיכות הסריקה מעולה! יש לי אחד ואני מאוד מרוצה.

HackMachine

New member
מושיק

לך על אפסון. לא יקר ואיכות הסריקה מעולה! יש לי אחד ואני מאוד מרוצה.

roychu

New member
אני דווקא מאוהב ב-hp שלי,

גם לא יקר (בדגמים הפשוטים יותר) וסריקה מעולה. לי אישית יש scanjet 4400c וזה בהחלט מספיק לי, במידה ויש תקציב, קנה אחד טוב יותר מאותה סדרה

moshikgulst

New member
ומה עם רזולוציית סריקה?

אני מעוניין לסרוק רישומים ועבודות בעט כדי לעבוד עליהן ולצבוע אותן בפוטושופ. על איזו רזולוציה (קוראים לזה dpi, לא?) אתם ממליצים לצורך סריקת עבודות כאלה?

preacher

New member
תלוי בהמון דברים

כמו מה גודל הציור, האם אתה עובד עם הרבה שכבות, והיכולות של המחשב שלך. הייתי מנסה כמה גדלים ובודק אם המחשב שלך יכול לעבוד עליהם בקלות בלי להתחיל להשתמש בהרד דיסק במקום בזכרון. כמובן שרצוי להשתמש בגודל כמה שיותר גדול שעדיין נוח לעבוד איתו. ותמיד אפשר להגדיל זכרון אם חסר.

ey51

New member
היה לי פעם סורק

בעצם יש לי עדיין אבל אני לא משתמש בו. הוא סתם נירקב לו בצד. בכל אופן, ממה שאני זוכר. הגעתי למסקנה שהכי היה כדאי לי לסרוק ברזולוצייה של 300dpi = dots per inch להגדיל את התמונה בפוטושופ (להגדיל הכוונה לפיקסלים) ואז לעשות resample ל 72dpi. ככה מתקבל לך קובץ באיכות טובה. הייתי סורק כך כתב יד בעט מעמודי פוליו A4 והיה יוצא הכי טוב. הרעיון לסרוק בdpi גבוה ואז לעשות resample במקום ישר לסרוק ב 72dpi שזה הסטנדרט לעבודה על מסך הוא כדי לקבל קובץ עם מספיק אינפורמציה ולתת לפוטושופ להפעיל את האלגואיתם שלו להקטנת הקובץ. בהה. אפילו אני לא מבין את מה שרשמתי פה..

יש לי UMAX שעלה 300 ש"ח..

הרזולוציה שלו נעה בין 50DPI ל9600DPI (לא סרקתי ב9600DPI, אז אני לא יודעת מה האיכות של הרזולוציה הזאת, אבל ברזולוציות שכן סרקתי הוא היה בסדר..)

moshikgulst

New member
עוד שאלונת...

ומה הכוונה ב - 1200*600 שראיתי שכתוב בפירוט של הסורקים? הכוונה היא לא לרזולוציית סריקה שלהם? תסלחו לי על הבורות, אבל אני לא מבין בשיט בסורקים.

roychu

New member
'תה אמת? אין לי שמץ...

אולי גודל? לא נראה לי... וואלה לא יודע

roychu

New member
אה, כן...

תשאל בפורום 81 (גרפיקה ודפוס) סביר להניח שהם מבינים יותר

HackMachine

New member
זאת רזולוציה אופטית

כשאתה רואה על סורקים ביתיים משהו יותר מ 1200 זה בד"כ רזולוציה מזוייפת (עיבוד דיגיטלי).600X1200 זה מספיק אבל אתה יכול להשיג גם 1200X1200.. למרות שאתה לא תראה שום הבדל בסריקת ציורים.

סנדי 33

New member
שאלה לאותו עיניין

אולי אתם יודעים איזה סורק בא עם תוכנה בעיברית כי אני גרועה באנגלית

למעלה