טיפים לרוכב המתחיל

ori 6

New member
טיפים לרוכב המתחיל

שלום לכולם,

בהשפעה משולבת של הטיול לאמסטרדם והשלווה שהרכיבה הסבה לי, רכשתי היום את זוג האופניים הראשון שלי (לפחות מאז שהייתי ילד).

אפשר להיעזר בכם בכמה שאלות של "צעירים"?

קודם כל, אני רוצה בתור התחלה לתרגל ולעשות מסלולים שהם קלים/פשוטים באזור המרכז. אני יודע שיש מסלול מכפר הבפטיסטים עד לנמל ת"א או האזור – אני צודק?

יש מסלולים נוספים באזור המרכז שהם "מנותקים" מהכביש ולא קשים במיוחד שאתם יכולים להמליץ לי עליהם?

בנוסף, ההורים הפולנים (גם כשאני בן 30..) ישר הזדעקו ואמרו לי לקנות קסדה. האם אתם שמים ברכיבות "פשוטות" שלא בין רכבים או בתנאי שטח קסדה?

עצות כלליות נוספות לרוכב המתחיל?

המון תודה.

Impious

New member
כשאני שאלתי בזמנו (פחות משנה)

אז נעניתי עם הסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=TEhySzO14ik
לא הבנתי את השאלה שלך לגבי קסדה.
מה שבטוח, כל עוד אתה על הכביש עם אופני כביש, שים קסדה.
מה קנית?
לא לשכוח ציוד ספייר, תמיד להסתובב עם פנימית, multi-tool ו-levers כדי לשלוף את הצמיג החוצה.
לא יזיק לתרגל את זה על יבש.
הממ.. מה עוד חוץ מזה? טייץ מרופד. גם אם כואב בהתחלה, מפתחים חסינות עם הזמן :)
יש מיליון עצות שאפשר לתת לך בתור התחלה, נסה להיות ממוקד, אם יש משהו שאתה תוהה לגביו, תרגיש חופשי לשאול.
לבוש, תזונה, שעות מומלצות, מסלולים מומלצים וכו' וכו' וכו'

ori 6

New member
תודה על התגובה!

תשובה קצרה לגבי סוג האופניים שקניתי:
DIAMONDBACK OUTLOOK 27.5X20

ItsikH

Member
אלו אופני שטח, לא אופני כביש, וגם המסלול המדובר הוא בשטח
לשאלתך על הקסדה, זו טעות אופיינית ונפוצה, ההנחה שהקסדה מיועדת לתאונות עם כלי רכב מנועיים בכביש בלבד - הפוך ממש, מעבר לסף עוצמת מכה די נמוך, הקסדה חדלה לחלוטין להשפיע, ולכן דווקא בכבישים הגנתה מוגבלת ביותר [עדיין כמובן חובה לחבוש אותה בגלל האפשרות הסבירה שהמכה לא תהיה קשה מדי אך מסוכנת ביותר אלמלא הקסדה]. בדיוק לכן, הגנתה מירבית בתאונות עצמיות - ובניגוד לכל פעילות אחרת, הסבירות לפגיעת ראש בתאונה עצמית כזו באופניים גבוהה ביותר בגלל האפשרות להתהפכות - כמעט כל תאונה עצמית כזו במהירות שמעבר לריצה קלה גורמת להתהפכות.
אמצעי מיגון חיוני נוסף הוא הכפפות - כי בכל מקרה בו לא תנחת חלילה על הראש עצמו, תנחת על כפות הידיים.
בנוסף, המלצתי החמה לרוכבי שטח להמנע לחלוטין מהכביש, ואם כבר עלו עליו "רק לרגע", לרכוב תחת הנחה שמנסים ממש לדרוס אותם. יש יותר מדי מקרים של רוכבים כאלו שנפגעו, ויתכן מאוד שדווקא חוסר הנסיון שלהם בכביש גרם לכך.

אלו שלושת כללי הברזל שלי לרוכבי שטח מתחילים: קסדה לפני שנוגעים באופניים אפילו, כפפות כנ"ל, ולהמנע לחלוטין מהכביש.

למעלה