טיפים לשכירת רכב בחו"ל, ובניו יורק בפרט

טיפים לשכירת רכב בחו"ל, ובניו יורק בפרט

הפעם האחרונה שבה שכרתי רכב בחו"ל הייתה בשנת 2013, וודאי הרבה השתנה מאז. האם יש אתר שבו אפשר למצוא ריכוז הצעות מחירים מסוכנויות בישראל? האם עדיף להתקשר עם סוכנות בישראל, או בניו יורק? נא פרטו את האסטרטגיה שלכם, אם יש לכם כזו.

תכניתי היא להגיע לניו יורק לשבועיים באמצע ספטמבר עם בת זוגי, לאחר כמה ימים לשכור רכב לטיול בניו אינגלנד (חשבתי על 5 ימים), ואז לחזור לעוד כמה ימים בעיר, לשלוח אותה לקניות ובעצמי לטפס על כל rooftop שאמצא. טיסתנו נוחתת ב JFK וחוזרת משם.

דניאלה1311

Active member
מנהל
התשובה קצת מסובכת
אנחנו שכרנו לא פעם רכב, בדרך כלל מהארץ כי אפשר מיד לראות כמה עולה ההשכרה יחד עם הביטוחים השונים והמחיר הוא סופי לעומת השכרה בארה"ב שעליך לבחור את הביטוחים והמחיר הסופי משתנה לאור הבחירות השונות האפשריות. מטרת שכירת הרכב שלנו היתה לטייל עם המשפחה שחיה בארה"ב. כשהיינו ב-2017 הסתבר שדרך אלאמו ישראל הרכב היה זול במידה משמעותית בהשכרה מהארץ מאשר שהילדים ישכרו בארה"ב. בדצמבר האחרון הם קיבלו הצעה נהדרת מה-AAA (שאתה לא יכול לקבל כנראה) שהיתה זולה פי כמה וכמה מכל הצעה שהבאנו מהארץ. לכן אני מציעה שתבדוק את מחירי ההשכרה בארה"ב עם כל הביטוחים לעומת הצעה אחת או שתיים מחברות השכרה בישראל.

לאונידס

Active member
א. מצורף לינק עם המון טיפים להשכרת רכב

http://www.toureply.com/GeneralPage.aspx?PageName=CarsRentals
יש שם המון טיפים וגם ריכוז סוכנויות, לאו דווקא ישראליות.

אם אתה שוכר דרך סוכנות אמריקאית תדאג לבדוק שההצעה כוללת ביטוח עבור ישראלים כי אמריקאים לא צריכים אותו ולכן הביטוח עלול להעדר מההצעה הישראלית.

ב. אני מעדיף לשכור דרך סוכנים בין לאומיים שיש מי שיגיב לי תגובה עניינית למקרה תקלה 24/7, הסוכנויות הישראליות שאני בדקתי או שפתוחות רק בימי חול 9-17 (זמן ישראל) ואלו שכאילו פתוחות 24/7 משאירות נציג שהתשובה שלובד"כ "יחזרו אליך" והכוונה לעוד כמה שעות/ימים.
לא מתאים לי כשאני במעמד לקיחת הרכב אם נוצרים חילוקי דעות מול הנציג בתחנה להשאר ללא תמיכה מצד הסוכן.
אבל אם יש לך סוכן ישראלי שנותן תמיכה סבירה 24/7 שווה אולי לשקול אותו.

האנפה

New member
סתם אנקדוטה משכירת רכב במרכז מנהטן

חברת ההשכרה היתה בקומת הקרקע של גורד שחקים. קיבלנו את הרכב עם מעט מאד דלק, מספיק רק עד לתחנת הדלק הקרובה (סימנו לנו אותה על המפה). אמרו שבגלל שהבניין משמש למגורים, יש הגבלה על סה"כ כמות הדלק שמותר שיהיה בחניון, לכן הם מבקשים להחזיר את הרכב עם מיכל ריק. גם זיכו אותנו מראש במחיר של מיכל מלא. היציאה ממנהטן זכורה לי כחוויה מלחיצה במיוחד ושמחתי מאד שלא אני הנהגת.

תודה לכל המגיבים! לאחר שלמדתי את הנושא

הנה כמה שאלות קצת יותר ספציפיות:
האם יש משמעות ליום הלקיחה\החזרה? זול יותר באמצ"ש, פשוט יותר בסופש וכד'.
ez pass - האם כדאי? או שלא כזה סיפור לשלם במזומן או כרטיס אשראי.
ביטוח roadside assistance - לקחתם? נזקקתם? קיבלתם שירות גם בלי הביטוח?
אם המלון שלנו בלב מנהטן - האם עדיף להגיע עם המזוודות לסניף ההשכרה, או שאחד מאיתנו יחכה איתן במלון והשני יביא את הרכב? ואולי שנינו צריכים להיות נוכחים במעמד ההשכרה, כי שנינו ננהג ברכב?

לאונידס

Active member
תשובות

1. לא ידוע לי על משמעות מיוחדת מבחינת מחיר, אתם יכולים לחולל הזמנת ניסיון ולבדוק.
אבל קחו בחשבון שתחנות בעיר לא פתוחות 24/7.
מבחינת יציאה ממנהטן, הניסיון המצומצם שלי אומר שהכי פחות כדאי בימי חול אחה"צ/ערב
2. אני מעדיף את ה ez pass
3. אם אני מגיע לאזורים נדחים אני שוקל את הביטוח, אם באזורים צפופים אז שחברת ההשכרה תסתדר
4. כל מי שרוצה לנהוג צריך לקבל אישור כשהוא נוכח פיסית בתחנת השכרה.
&nbsp

למה כוונתך "שחברת ההשכרה תסתדר"?

אם לא אקנה מהם ביטוח roadside assistance ופתאום הרכב לא יניע, חברת ההשכרה תדבר איתי בכלל? או שהם יגידו "חמוד, תסתדר, ורק תדאג להחזיר את הרכב בזמן".

liat1271

New member
אם לוקחים רכב בעיר, תצטרך לבדוק את

השעות שהמקום פתוח. יש מקומות שיהיו סגורים בסופי שבוע.
ה-EZ PASS, נמצא ברכב, צריך לפתוח אותו כדי שהוא יעבוד (ככה היה לי השבוע, ברכב ששכרתי עם אויס בלה- גרדיה). אני לא יודעת לאן אתם נוסעים, אבל ישנם כבישים שאין אפשרות לשלם במזומן, הם שולחים את החיוב לפי מס' הרכב. בכל מקרה אי אפשר לשם בכרטיסי אשראי, וכדאי להצטייד במטבעות, כי יש מקומות שאין עמדה מאויישת.

shukabit

New member
ביטול השתתפות עצמית רכב שכור

חברה אני רוצה להמליץ על שירות חדש של חברות הביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב שכור, אפשר להוסיף כיסוי להשתתפות עצמית עד 2000$ עולה בסביבות 6$ ליום על פי התאריכים שלוקחים את הרכב, כנסו לאתר שוק הביטוח להשוואת מחירי ביטוח נסיעות הכולל הרחבה לביטול השתתפות עצמית רכב שכור : https://m.shukabit.co.il/ביטוח-נסיעות-לחול

למעלה