טיפים לשנה א'

Patchouli21

New member
טיפים לשנה א'

היי חברים,

אני מתחילה בשנה הקרובה ללמוד לתואר ראשון במדעי ההתנהגות, בשאיפה לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית.
רציתי לשמוע מסטודנטים ותיקים, לפסיכולוגיה או למדעי ההתנהגות, אם יש לכם טיפים שכדאי לדעת כבר מעכשיו - כדי לשפר את הסיכויים להתקבל לתואר שני. אם זה מבחינת התנדבות, המלצות אקדמיות, השתתפות במחקרים..
מה אתם ממליצים?
בנוגע לספרי לימוד - איך זה הולך? האם רוכשים ספרי לימוד או מקראות? ואם כן, מאיפה?
חשבתי אולי להשאיל איזשהו ספר/חוברת מאמרים בפסיכולוגיה באנגלית כי הבנתי שקריאת מאמרים באנגלית מאוד חשובה בתואר.

אשמח לכל פיסת מידע מהניסיון שלכם!
תודה רבה

doughnuts

New member
כמה מילים

את תראי אנשים שמנסים "לקצר תהליכים" וללמוד בשביל הציונים. זה לא יעיל. אמנם את צריכה לזכור שהממוצע שלך צריך להיות 90, אבל אין צורך ליותר. אמנם יש אנשים שמנסים למקסם ציונים, אבל זה גם לא יעיל. מה שכן, כדאי להשקיע בהבנה של המידע ולמצוא מה מעניין אותך ולמה (טוב שאת יודעת מה את רוצה לעשות את תני הזדמנות גם לדברים אחרים לעניין אותך). המטרה הכי חשובה, לדעתי, זה ללמד איך לאהוב את התחום. בהצלחה!

Patchouli21

New member
היי

תודה על הטיפ החשוב, אין לי ספק שמלבד ציונים טובים חשוב גם להנות ולאהוב את הדרך.
יש לך אולי שם של ספר/מאמרים שאני יכולה לקרוא לפני תחילת השנה, לשפר קצת את האנגלית? או בעברית שיכולים לתרום לי?

doughnuts

New member
אני לא בטוח שיש צורך

לרוב, תכנית הלימודים הגיונית ומספיק לעקוב אחריה ופשוט לעשות את מה שאומרים. אבל במידה ואת רוצה לשפר את האנגלית שלך, הייתי ממליץ לך לחפש הרצאות באנגלית, שאפשר למצוא אותם אפילו ב-youtube. זה לא חייב להיות קשור לפסיכולוגיה, אבל אם את רוצה, אזי הנה קישור להרצאות ממש טובות בנושא מבוא לפסיכולוגיה באנגלית: https://www.youtube.com/playlist?list=PL6A08EB4EEFF3E91F

Just Neta1

New member
טוב שאת שואלת

כי אני לא עשיתי את זה ועכשיו אני מתחרטת.
מבחינת הכנה ללימודים- לדעתי אין צורך, תבואי בראש פתוח ועם חשק ומוטיבציה (כי לדעתי זה משנה הרבה, אבל לא צריך ללמוד שום דבר מראש.
מה שכן הייתי ממליצה לך לעשות, אולי לא דחוף מעכשיו אבל גם לא לחכות לרגע האחרון (=שנה 3), זה שאם את סגורה על פסיכולוגיה רפואית שווה לברר מה בדיוק הם רוצים מבחינת המלצות, ניסיון, אם הם רוצים שתעברי טיפול וכו' ולנסות לצבור את זה במהלך התואר. הרבה אנשים (כמוני) נזכרים ברגע האחרון שצריך להשיג המלצות וניסיון בכל מיני מקומות ואז או שזה מאוחר מדי או שנכנסים מטורף שצריך להספיק בו הכול ביחד- לימודים, התנדבויות שונות, עבודה מחקרית וכו'..
אם את צריכה המלצה מחקרית, אז שווה אולי אפילו כבר השנה, או בשנה הבאה, לנסות למצוא מקום להתנדבות/עבודה וזה יחסוך לך בהמשך, כנ"ל ניסיון טיפולי וטיפול (אם צריך, אני לא יודעת כי אני לא ממש מכירה את הדרישות בפסיכולוגיה רפואית).
זהו, חוץ מזה אין מה להילחץ, התואר עצמו לא קשה, אז תהני ושיהיה המון בהצלחה!

למעלה