טיפים מוצלחים לכאבי אגן כרוניים

ginger lemon

New member
טיפים מוצלחים לכאבי אגן כרוניים

היש למישהי רעיונות? מישהי ניסתה פיזיותרפיה לרצפת אגן או טיפול אחר שעבד?
(מחפשת מה יעזור מלבד ההמלצה להכנס להריון וההמלצה לקחת תרופות כל עוד אני לא בהריון..)

simba1231

New member
תזונה

לא ניסיתי דברים אחרים אבל לדעתי הדיאטה של האנדו' הפחיתה משמעותית את הכאבים (בעיקר אלו שלא בזמן המחזור שרק בדיעבד קישרתי לאנדו'). מודה שהיא גם די ההפך ממה שאני מעדיפה לאכול ככה שעשיתי רק חלק מהדברים ובצורה מאוד לא פנטית.

ginger lemon

New member
תודה סימבה

אני לא מצליחה להקפיד על חצי אפילו..
על מה הצלחת לוותר שנראה לך עזר?

לואי84

New member
זה לא כל כך נורא....

חשוב מאד להמנע מכל המאפים למיניהם כמו בורקסים וקוראסונים שהם הכי גרועים. אחרי שמתרגלים לא לאכול, רק המחשבה על זה מגעילה...
יש דעה שאומרת שחיטה באופן כללי לא טובה באנדו' אבל זה משהו שאני אישית לא יכולה להמנע ממנו אז פשוט הפסקתי כל מה שקשור לקמח לבן אבל כן אוכלת קמח מלא/כוסמין/שיפון.
מוצרי חלב אם קשה להמנע, מומלץ רק מחלב עיזים ובלי אחוזי שומן גבוהים.
אצלי הבעיה זה המתוק, אני הייתי מכורה לשוקולד. אבל גם בזה, הגוף יודע להסתגל ברגע שמורידים את צריכת הסוכר. בכל אופן, מתשמשת בתחליפים בריאים יותר כמו סילאן, טחינה גולמית.
לא אוכלת בשר, רק עוף ודגים ובחלק מהימים צמחוני.

ginger lemon

New member
די דומה למה שאני מצליחה לעמוד בו

אבל לא עוזר..
כנראה שאין מנוס מלהעיף גלוטן לחלוטין.
שוקולד מריר לא מרגיש לי בעייתי עבורי, אבל אני לא אוכלת הרבה וגם די נגמלתי ממאפים, למרות שאתמול היתה לי מעידה, אכלתי מאפה שוקולד-חלבה ולגמרי התחרטתי על זה בהמשך היום.. עשה לי ממש רע.

simba1231

New member
לגמרי מבינה לליבך

גם לי כשמתחילים לדבר על לאכול בריא כל מה שבא לי לעשות זה לאכול איזה גלידה או צ'יפס...
לי הייתה אובססיה עם חיטה (בעיקר כי הבנתי שזה יכול להשפיע על פוריות וניסינו להיכנס להריון), לא הצלחתי לוותר לגמרי אבל החלפתי לחם/ פוקאצ'ות בלחמים ביתיים שהכנו מקמח כוסמין. ממליצה עליו בחום, יוצאים מאפים מעולים (למרות שאני מודה שניסינו להכין פסטה ולזניה ממוצרים קנויים מכוסמין וזה היה מאוד לא מוצלח), אגב בכלל לא בטוחה שצריך לוותר על גלוטן. פסטות הכנו פחות והחלפתי ביותר ניוקי (מניחה שגם ריזוטו יכול להיות תחליף טוב).
החלפתי מוצרי חלב במוצרים מחלב עיזים/ כבשים. חוץ מזה הוספתי לתפריט בתדירות יותר גבוהה פירות וירקות שאני אוהבת שאמורים להיות טובים (הכנתי למשל בסופ"ש כמות של ברוקולי וכרובית והוספתי לי לארוחת צהריים במשך השבוע), אגוזים ועוד דברים כמו קטניות או שיבולת שועל.
לדעתי שווה להקדיש כמה דקות למצגת שיש בעמוד הראשי של העמותה ולנסות כל פעם להוסיף/ לשנות עוד משהו קטן.

לואי84

New member
תזונה אכן יכולה לעזור

בנוסף התעמלות בצורה מתונה, הליכות... יכולים לפעמים לעזור
תוסף מגנזיום יכול לפעמים להקל כשמדובר בכאבים שנובעים מהתכווצויות (בהתייעצות עם הרופא)

את לא לוקחת גלולות או שהכאבים הם גם עם הגלולות? כי גם אם את לא אוהבת את הרעיון של תרופות, אנדו' זה לא משהו שכדאי להזניח...

למעלה