טיפים מניסיון לגבי מנות קרב

טיפים מניסיון לגבי מנות קרב

יש שקיות קטנטנות עם קטשופ חרדל ורוטב אלף האיים.כשקונים ארוחה בכל מיני "מקים" (פאסט פוד). הסתבר לי מהבן שלי שזה להיט "בשטח" כשצריך לאכול מנות קרב וניתן להוסיף את זה על המזון.פשוט תדחפו לילד את זה לתרמיל והוא כבר יהיה "אישיות חשובה" בגלל זה בין הח'ברה. לאחרונה הבן שלי החרים לי מהבית פותחן קופסאות כזה עם הידית המסתובבת ואמר לי שבאימון האחרון בשטח זה הפך ללהיט ."מהירות הפתיחה הוכפלה"-כדבריו. שלווה ורוגע לכולם.
 

oshiko

New member
הצוות של הבן שלי מאורגן בנושא הזה

לפני כל אימון שטח או שבוע ניווטים הם מחלקים ביניהם "פק"ל גורמה". טלפונים רצים ביום ששי ובמוצ"ש, מי מביא מה, ואנחנו מופעלים בסופר בזמן אמת. כל מיני רטבי פסטה וברביקיו. בלי זה הטטלאך לא מוכנים לגעת בקופסאות. איפה היינו אנחנו, ואיפה הם ...
 

שויו

New member
"הצבא צועד על קיבתו" לא? אז שיהיה

להם טעים לפחות. כל הכבוד על השידרוגים!
 

כחלחל

New member
ומי שאמא שלו שפית......

מתקשר מהשטח, מדווח מה מצאי ה"פרודוקטים" הזמין ואמא כבר מאלתרת לו מנה יצירתית. לדוגמא היה להם: קמח, טיפה שמן, לוף (אז עוד היה)בצל, כמה עגבניות קצת אבקת מרק פטריות וקצת תבלינים.מלח,פלפל,פפריקה. תרומת השטח: שיח זעתר (הבן גדל בגליל, ויודע לזהות) אמצעי חימום: מדורה כלי בישול: לוח פח שם המנה: "קלצונה פלחה"ן " מכינים בצק מהקמח עם קצת מים פותחים את הלוף (ושומרים על הקופסא) מרסקים / מועכים עגבניה או שתיים לקופסת הלוף קוצצים בצל ומבשלים עם קצת מהתבלינים בתוספת כמה עלי זעתר גרוסים (תחליף אורגנו) לתוך רוטב הפיצה המוכן מפוררים את הלוף ומבשלים עוד קצת לאידוי עודפי הנוזל (בגלל נפח הקופסה יש לבצע בשתי נגלות תוך שמירת העודפים בשקית נילון שהוחרמה מהלחם היבש שנזרק) כשזה מוכן מייצרים מהבצק עיגולים בגודל פיתה שמים באמצע כף מהתערובת (אני יודע שאין להם סכו"ם, התכוונתי לכף במובן כף יד) מקפלים לחצי וסוגרים את הבצק סביב סביב, מורחים טיפה שמן עם הידיים ומניחים על הפח שעל המדורה. את הקופסא הריקה לא זורקים, מרתיחים בה מים (חצי קופסא) ומוסיפים את אבקת מרק הפטריות בכמות נדיבה, לאחר כמה דקות בישול מתקבל מרק סמיך סמיך שהוא למעשה רוטב פטריות לקישוט הקלצונה המוכנים. (בפועל הרוטב לא היה מספיק סמיך וקיבלנו קריאת חירום בטלפון, אבל הכל הסתדר עם טיפה שאריות קמח שהסמיכו את הרוטב.) מותר לנסות גם בבית ואפילו מותר להשתמש בבשר טחון אמיתי, אורגונו ושום, ובמחבת או תנור אפיה , (ולא חייבים מדורה אם כי זה מוסיף)
 

poli55

New member
../images/Emo13.gifתוספת- סיר פויקה

אצלנו בצוות אנחנו הוספנו לפק"ל צוות סיר פויקה ענק כבד שבו הם זורקים את כל הפרודוקים כולל רוטבים ירקות תופ"א שמים על המדורה יוצאים לפעילות וחוזרים לאחר כמה שעות ומחכה להם ארוחה נפלאה בכל פעם הם מכינים הפתעה חדשה לצוות בברכה
 

deathcaster

New member
טעות

רק בסוג אחד של מנות קרב, כן יש יותר מסוג אחד כיום, יש יותר מ-3 סוגים. במקום ללכת לרשתות אוכל זבל , אפשר לקנות את השקיות הללו למי שרוצה בזיל הזול בסוכנויות סיטונאות או ברשתות השייוק הגדולות
 
למעלה