טיפים מצב שהכי נכון לתקוף

טיפים מצב שהכי נכון לתקוף../images/Emo37.gif

יהיה נחמד עם חברה כאן יתנו טיפים מהניסיון שלהם בזירה ובחיים לגבי הרגע שהכי נכון לתקוף את האדם שמולך. לדוגמה עומד מולך יריב בזירה ותוקף או סתם בקרב רגיל במכון וצריך למצוא את הזמן המתאים שאפשר להוציא עליו מכות מבלי שהוא ינצל את התנועה שלך לטובתו.... אז פרטו את המצבים שהכי נוחים לתקיפה! האם אתם רואים את המצבים שפרטתם גם כאפשרים במצבי רחוב? יניב

RoyceGracie

New member
במוי תאי, הרמה הכי גבוהה לתקיפה

כמובן, יש את רמת הבסיס- להכנס ביריב שלך בלי חשיבה. הרמה היותר גבוה מזה היא קאונטר מוב, כלומר תקיפת היריב לפני שהוא הספיק להסתדר אחרי שהוא תקף אותך. הרמה הכי גבוהה שכמעט ולא רואים אותה (חוץ מפוקסים) היא לתקוף את היריב בזמן שהוא מוציא התקפה- בשביל לעשות את זה צריך לקרוא את היריב בצורה מושלמת. וזה האידיאל של הרגע הנכון לתקוף (רמה מס' 3). זה לא ריאלי לרחוב משום שאתה לא יכול לקרוא את היריב שלך משום שהוא לא מקצועי ולך תדע מה הוא יעשה עם הכלים שברשותו. בברכה

ננדין

New member
אני דר"כ משתמש בהטעיה

ואם היריב אוכל אותה אז אני נכנס, לרוב מרים ברך ונכנס עם ג'אב אבל יש עוד...

BROWN BOMBER

New member
תקחו דוגמה ממשפחת גרייסי...

שמתי לב שבזמן האימון ולאיטים בזמן הקרב האחים גרייסי עובדים עם עיניים עצומות. האימון באיניים עצומות מאפשר להם לפתח יכולת להרגיש את היריב ולנחש את המהלכים הבאים שלהם. אני לא מומחה ל BJJ אלה באיגרוף קלאסי אבל מנסיון אני יכול להגיד שהיכולת להרגיש את היריב היא חשובה ביותר. לפעמים בקרב קרוב אנחנו לא רואים את היריב עומד מולנו ועדיין מנהלים אתו קרב היאבקות על הידיים ומנסים למצוא איזשהו חור בהגנה שלו. ישנם מתאגרפים המעדיפים כלל לא להסתכל בעיניי בטענה שהאיניים חוספות את הכל. במובן מסויים זה נכון. קשה לדעת מה קורא בראש של היריב ומה מצבו כשלא רואים את עיניו. עוד דבר... שמתי לב שאוונדר הוליפילד תמיד אהב לתת ליריביו לבצע התקפות שהתרסו על ההגנה שלו ויוצא בהתקפת נגד משלו רגע לפני שיריבו מסיים את התקפתו. לתפוס רגעים שהיריב צריך כדי לנוח. כמה שניות שהוא מותש מההתקפה לקחת ממנו את האפשרות לנוח ולצאת בהתקפה משלך. להיות בלטי צפוי וכל הזמן לשבש את תכניות היריב.

toy s0ldier

New member
אממממ

בקרבות זירה לפעמים נבנית אצל לוחמים מין תבנית של התקפה אם אתה מזהה את התבנית הזאת אתה יכול להשתמש בה נגיד אם זו בעיטה שחוזרת על עצמה לאותו מיקום אתה יכול להספיק לתפוס אותה או לזוז ממנה ולהגיב בהתקפה אם זה אגרוף אותו דבר להדוף ולתקוף אצל לוחמים יותר מנוסים אני מעדיף לנסות לחכות לרגע הנכון כשבין לבין אני הולך על דברים מזדמנים שאולי יהיו להם תוצאות בקרבות רחוב אני לא לוקח סיכונים ונכנס ל"ריקוד הקוף" אני תוקף ראשון מהר חזק ובלי הפסקה עד שהיריב מנוטרל

למעלה