טיפים פרקטיים לאכילה נכונה

טיפים פרקטיים לאכילה נכונה

מה אתם עושים בזמן האוכל?..

כמה שחשוב מה לאכול, חשוב לא פחות איך לאכול.
אנחנו עסוקים מדי במהלך היום, מפספסים ארוחות, לא אוכלים בנחת.. יש להתפנות לאכילה בצורה מסודרת.. הנה כמה דרכים לעשות זאת.
עקרונות לאכילה נכונה:

1. יש לאכול כל 3-4 שעות- 3 ארוחות עיקריות, 3 ביניים- יש לאכול ארוחת בוקר טובה- היא הארוחה החשובה ביום- הרמב"ם הציג זאת יפה... "בבוקר אכול כמו מלך, בצהריים כבן מלך, בערב כאביון". הקפידו על ארוחות ביניים כדי לא להגיע מורעבים לכל ארוחה עיקרית. הצעות לארוחות ביניים: 2 תמרים, 5 שקדים\ תפו"ע ו5 אגוזי מלך\ מעדן סויה..
2. אין לשתות בזמן הארוחה- שתייה גורמת לתחושת מלאות, כובד, יכולה לגרום לגזים, נפיחות ואף מפריעה לעיכול תקין.
3. לעסו לאט- העיכול מתחיל מהפה. יש ללעוס היטב את המזון, כך מתבצע פירוק מכני ע"י השיניים ופירוק כימי ע"י אנזימים ברוק.
4. התיישבו בנחת, ליד שולחן ולא מול טלוויזיה או המחשב- הקדישו את כל תשומת ליבכם לאכילה.
5. השתדלו שלא לאכול בשעות מאוחרות- בזמן הערב\לילה הגוף זקוק למנוחה ולא להתעסק במלאכת העיכול.
6. אכלו פחות ורק כאשר יש רעב אמיתי- לא חייבים להרגיש מפוצצים כדי לשבוע. הקשיבו לגוף שלכם- יש הבדל גדול בין תאבון לרעב- אנחנו "אוכלים עם העיניים".
7. אחרי הארוחה, תנוחו, תנו לקיבה לעשות את העבודה. לא מומלץ לשכב לישון אחרי האוכל, התיישבו לפחות חצי שעה- זה גם יימנע צרבת.
8. תגהקו.. ה"גרעפס" הוא שחרור אויר אשר יכול למנוע נפיחות וגזים.


בתאבון,
ושבוע נפלא לכולנו
 
למעלה