טיפים קצרים לשיפור מתכונים/מאכלים

yair_bar

New member
מנהל
טיפים קצרים לשיפור מתכונים/מאכלים

בסוף שבוע הכנתי סיר גדול של מטבוחה.

שנים אני מכין מטבוחה ושקשוקה רק מפלפלים אדומים.

כשהגעתי ליפו לקנות את הירקות נזכרתי שמישהו אמר לי פעם שמטבוחה טובה חייבת לכלול גם פלפל ירוק. החלטתי לנסות והוספתי פלפל ירוק אחד.

התוצאה הייתה מאד טובה בעיניי.

בהחלט טיפ שאני מתכוון לאמץ קדימה.

מי רוצה לשתף בעוד טיפים קטנים מהסוג הזה שיכולים לשדרג לנו את החיים במטבח?

shron17

New member
טיפ. לשימוש בירקות מאותו סוג ,אך בצבעים שונים,,

אם מכינים סלט ירקות ,כדאי להשתמש בכול צבעי הפלפלים ירוק,אדום,כתום,צהוב וכו',
כנ"ל לגבי עגבניות אדומות ועגבניות צהובות,ועגבניות שרי קטנות.
יש גזר כתום,לבן ,וסגול ,
כנ"ל סלק :לבן ,סגול, צהוב.
כרוב ירוק ,כרוב סגול.
בצל לבן ,בצל סגול.
קישוא ירוק ,קישוא צהוב קליפתו צהובה והוא משובח בטעמו.
כול אחד עם ערכים תזונתיים משלו,לכול צבע יש משמעות בוויטמינים ומינרלים נוספים שחשובים לבריאות הגוף,ולכן כדאי לשלבם ביחד, בתפריט היומי.
&nbsp

ido214

New member
עוד טיפ לביצים בתוך השקשוקה

אז ככה, הרבה אנשים אוהבים את הלבן קשקה ולא רוטט אבל את הצהוב רך ונוזלי\קרמי. שזה דיי מתנגש אחד עם השני כי בדרך כלל עד שהלבן מתקשה הצהוב כבר לא נוזלי
בנוסף יש גם כאלו שאוהבים שקשוקה מעורבבת, כלומר שמוסיפים את הביצים ומערבבים אותם בשקשוקה.

מה שאני עושה זה שילוב של שני הדרישות האלה:
שובר את הביצה מעל השקשוקה ונותן לחצי מהחלבון לנזול אל תוך השקשוקה ואת החצי השני משאיר עם החלמון ושאר החלבון ומעמיד אותו על מגבת או בחזרה בקרטון הביצים (להיזהר שלא יפול וישפך על השיש וכו), ככה אני עושה עם מספר הביצים הרצוי, ואז מערבב ונותן לחצאי כל החלבונים להתקשות קצת ולהשתלב ברוטב האדום.
נשארנו עם חצאי ביצים בקליפות שלהם אני עושה בו ומכניס לשקשוקה, עכשיו יש פחות לבן מסביב לכל חלמון ואפשר יותר בקלות להגיע למצב שהצהוב נוזלי והלבן לא רוטט.

lseugy

New member
זה למשל רעיון.זה רעיון וזה רעיון הפנקס פתוח והיד רושמת חביבי

ornme1

New member
אגוז מוסקט הולך יופי עם בטטות, המרק הכתום

מדלעת-גזר-בטטה משתדרג עם תוספת אגוז מוסקט מגורר. להוסיף בתחילת הבישול. לא במקום תבלינים אחרים, בנוסף.
בבישול מג'אדרה לארוחה שחלק מהסועדים ילדים, אני נוהגת לטחון בבלנדר את הבצל המטוגן, עם קצת מים, ולהוסיף לסיר עם העדשים בשלב הוספת האורז. כך הטעם יוצא אותו הדבר והילדים אוהבים לאכול (לפני שהרעיון עלה בדעתי, נכדיי נהגו לפלות את שביבי הבצל המטוגן, כל פיסה לחוד ...)

למעלה