הי נאן
אני מטופלץ ברמב"ם כבר יותר מ 10 שנים, וכמו בכל מקום - יש שוני גדול בין המחלקות והאנשים. דברים טכניים כמו טלוויזיה וטלפון, ניתן לשכור בתשלום. חדרי הניתוח סטנדרים (מה כבר יכול להיות בחדר ניתוח?) - אני קצת התרגזתי על הצוות בחדר ההתאוששות כשהתעוררתי כי הייתי במצב נפשי מאוד קשה, והם לא התייחסו ולא נתנו לאף אחד מבני המשפחה להיכנס להיות איתי עד שממש בכיתי. בתוך המחלקה עצמה - היחס טוב. זה אמנם לא הצוות של מחלקות אונקולוגיות, אבל בהחלט התייחסו אלי יפה ובכבוד - כולם. החל מהפקידות ועד המנתח הבכיר. טוב שאת לא מתאשפזת יומיים לפני - מה יש לך לעשות בבי"ח? מפרפרי הפחד לא נפטרים כניראה עד שנפטרים (לא סתם בעברית: מת = נפטר). אבל לומדים איכשהו לחיות איתם אפילו שזה נורא קשה. את לא תתחילי הכל מהתחלה, יש לך כבר המון כוחות וטכניקות התמודדות עם מצבים קשים. חוץ מזה, אחרי הניתוח תרגישי יותר טוב, זה אמור להקל על הקיבה שלך, לא? מאחלת לך הרבה כוח, אופטימיות ושמחה. מה שאני גיליתי לגבי צוותים בבתי חולים (והייתי בכמה בתי חולים) - הצוות מורכבת מאנשים - כשמחייכים אליהם, ומתייחסים אליהם יפה - מקבלים את אותו יחס בחזרה. כשמתנהגים בתוקפנות, הם מגיבים בתוקפנות - הם אנושיים לחלוטין. לחיוך שלך יש כוחות מרפאים - לך, ולסובבים אותך - השתמשי בו.