טיפים?

טיפים?

שלום לכם! פרסמתי כאן הודעה לפני כמה ימים ושאלתי על אכסניות באילת. נכון לרגע זה- נלך על "אכסניית קורין", כי זה נשמע לנו הכי הגיוני מבחינת המחיר והאכסנייה עצמה (אבל אם למישהו מכם יש השגות- אתם מוזמנים לשתף). עכשיו מה שרציתי לשאול אתכם, בתור מקומיים, מה אני, בתור תיירת, צריכה לדעת שאני מגיעה לאילת? הספקתי לקרוא אצלכם על נהגי מוניות גנבים וקיוסקים יקרנים, אבל הייתי שמחה לדעת עוד, כמו- אם יש משהו שצריך להיזהר ממנו, או מקומות זולים שאפשר לקנות בהם אוכל, מה הדרך הכי טובה לנוע באילת, ובעצם- כל מה שיעלה לכם בראש. אני מאוד אודה לכם על העזרה!
 

Shpritz

New member
חח.. את מכינה את עצמך לעבור לגור כאן או משו?

זה לא חו"ל. כולה אילת. גם פה מדברים עברית ו-מ-ק-ס-י-מ-ו-ם.. יגנבו אותך בכמה שקלים באיזה קיוסק. עכשיו, בעניין הלנוע, אין כמו מוניות. אוטובוסים זה עניין של לחכות, לעשות סיבובים מיותרים ולבזבז זמן יקר שבטח אין לכם. כל שעליכם לעשות הוא לבקש להדליק מונה וככה לפחות בקטע הזה יגנבו ממכם קצת פחות. ואם אתם כמה חבר'ה אז יצא שגם כל אחד ישים 5 שקלים וביחד תסעו ב20 שקל עד סוף העיר. חוצמזה, אכסניית קורין ממוקמת במרכז העיר אז אתם יכולים גם ללכת ברגל לרוב המקומות שעוד איכשהו אתם 'צריכים' ללכת אליהם (ים,מול, טיילת, מסעדות,מועדונים/בארים ושות'). האוכל הכי זול לקניה (אם אתם מחפשים להשביע את רעבונכם גרידא) נמצא מן הסתם בסופרים שנמצאים 'באיזור התעשיה' סמוך לכניסה לעיר. אם בא לך להסתובב קצת באיזור הזה, הכל נמצא קרוב אחד לשני ככה שתוכלי לצאת שבעה {תרתי מה נשמע} מהעניין. אבל אם אתם רוצים לשבת לאכול כמו בני-אדם אז ברביס הוא מקום יחסית זול שמתמחה בהמבורגרים - בסגנון אגאדיר שנמצא במתחם ה"מרכז תיירות" והוא ממוקם ממול לקניון. מסביב יש לך כל מיני שווארמיות, באגטיות ושאר ירקות שאפשר לזלול במשך היום. זה בקצרה, אבל אם משהו עולה לך לראש, שהוא קצת יותר ספציפי, זה יכול לעזור. יומטוב!
 
חח.... עוד לא

אבל הנה אמרת לי דברים שלא ידעתי ויכולים לעזור לי.
תודה רבה!
 

MasterD_iL

New member
פשש..לא ידעתי שאתה כזה יעיל

אתה גם נותן טיפים לדברים אחרים?
 

harhanegev

New member
שום חזית עם יאיר.

יש מקרים בהם כדאי מאוד לקחת מונית, ויש מקרים בהם זה בזבוז וטמטום לקחת מונית. הבהרתי זאת היטב בהודעה המפורטת שלי לשואלת.
 

intertemp

New member
אופס

זה לא יצאתי כמו שחשבתי, הייתי צריך לחשוב עוד שנייה. התכוונתי מאחד כוחות
 

harhanegev

New member
עוד קצת מידע :

לגבי קניות: נכון שהזול ביותר זה באזור התעשיה, אך ההבדל בין אזור התעשיה לבין סניפי "סופרסנטר" ו"שופרסל / היפרכל" הוא אפסי וזניח. יש לך סניף "שופרסל/היפרכל" בשדרות התמרים צמוד לקניון האדום מתחת לתחנה המרכזית, ויש סניף "סופרסנטר" בשדרות התמרים פינת רחוב אילות, קצת מעל האכסניה. שניהם קרובי מאוד לאכסניה. מה קורה אם צריכים משהו דחוף, ב-2 בלילה ? עדיין אין צורך בקיוסקים. ישנה המכולת "סופר אילות" הנמצאת ברחוב אילות סמוך לפינת לוס-אנג'לס (לא להתבלבל, אני לא מדבר על הקיוסק הנמצא מצד אחד של הכיכר, אלא על "סופר אילות"). לא תמצאי שם מחירים כמו ב"סופר סנטר" ודומיו, אך בהחלט זול בהרבה מהקיוסקים. זה נמצא 5 דקות הליכה מאכסניית קורין (בתנאי שהולכים דרך רחוב חטיבת הנגב), ופתוח מצאת השבת ועד לכניסת השבת הבאה. לגבי כספומטים: מומלץ להוציא כסף רק בכספומטים של הבנקים, נמצאים בשדרות התמרים, הליכה קצרה מאוד מהאכסניה (יורדת טיפה, עוברת כיכר, ומיד את שם. מול המשביר). מול המשביר תמצאי את בנק הפועלים, אם חלילה הכספומט לא עובד, לכי עוד קצת למטה ויש עוד בנקים עם כספומטים. הכספומטים שאינם צמודים לבנקים ("כספונט" וכו') גובים עמלה של בערך 6 ש"ח, ולכן אין טעם להשתמש בהם, אלא אם כן את ממש ממש רחוקה מהבנקים וזקוקה דחוף דחוף דחוף למזומן וממש אין ברירה. לגבי תחבורה: לא, אני לא מתכוון להיכנס למלחמה ראש בראש עם אף אחד. אני פשוט אציין עובדות. קיימים באילת 4 קוי אוטובוסים פנימיים: קו 1, קו 2, קו 5 היוצאים מחוף הים, עוברים במרכז העיר וממשיכים כל אחד למסלולו בחלק משכונות העיר. קו 15 היוצא מהתחנה המרכזית ונוסע עד מסוף טאבה, וכן בחזרה. שעות הפעילות הן בגדול 7 בבוקר עד 7-8 בערב, תלוי איזה קו. התדירות תלויה באיזה קו ומסלול צריכים. עכשיו הגענו לשאלת השאלות - האם כדאי לנסוע באוטובוס ? התשובה היא: תלוי ! אם מדובר על שעות בהן אין אוטובוסים, אז אין שאלה, או ללכת ברגל או מונית. אם מדובר על שעות בהן יש אוטובוסים, תלוי באיזה מסלול: ישנם מסלולים בהם הנסיעה מהירה ויעילה וכמעט במהירות של מונית, ואז חבל לשלם סתם מחיר גבוה במקום לשלם 3.20 ש"ח (מחיר ניקוב בכרטיסיה רגילה של אגד בתוך אילת). ישנם מסלולים בהם הנסיעה איטית מאוד וכוללת סיבובים רבים, ואז השאלה היא עד כמה המהירות חשובה לך, האם שוה לך לשלם ביקר בשביל המהירות. דוגמאות למסלולים שכדאי מאוד לנסוע באוטובוס: (כמעט אין סיבובים) מחוף הים לרחוב אילות מחוף הים לאכסניית קורין ממערב 7 לשכונה א ממרכז העיר לשחמון דוגמאות למסלולים שממש ארוך לנסוע באוטובוס: ממרכז העיר לחוף הים ממערב 7 לשחמון ממערב 2 לשחמון ויש עוד דוגמאות רבות לכאן ולכאן. אם וכאשר תסעי במונית, חשוב להכיר מעט את מפת העיר כדי שבמקרה שחלילה תעלי על מונית של רמאי, לא יעשה לך "סיבוב". כמו כן, מניסיון אישי, המוניות שנכנסות ממש צמוד לתחנה המרכזית, לא ממש מומלצות. כמובן, בהגעה הראשונה לעיר, אין צורך לא במונית ולא באוטובוס, כי אכסניית קורין נמצאת ממש ממש ממש צמוד לתחנה המרכזית. אם יש לך עוד שאלות בכל נושא, כתבי ונשמח כולנו לענות ממיטב ידיעותינו (כולנו = כל המעוניינים לעזור בפורום).
 
למעלה