טיפשים לא מתחלפים רק מתים בניגוד לפראיירים...

טיפשים לא מתחלפים רק מתים בניגוד לפראיירים...

אדם נהג ברכב ונכנס לתוך מנהרה...וטבע.
http://news.walla.co.il/item/3021875

הבעיה נצפית בכל פעם מחדש כאשר אנשים בחורף סוער נכנסים למקומות מוצפים בלי לדעת את עומק המים ומציאת הזרמים, והרכב נסחף או שהם טובעים איתו.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, מיהרת לשפוט

המינהרה הוצפה אחרי שכבר היו בה רכבים....
נהגת שנכנסה עלתה על הגג וניצלה...

ריקי5

New member
גם אני חושבת שלא צריך לשפוט

זה היה בלילה ולפעמים קשה לראות את ההצפה או את העומק שלה.
גם אמרו שהיו שם שוטרים אבל לא ראו שיש מישהו באוטו. אולי אפשר היה להציל אותו.

כמה פשוט: לא רואים, לא נכנסים. נקודה.

האיש ללא ספק הכיר את המקום שהיה מוצף לעיתים קרובות בחורפים (זו היתה הדרך למועדון).
וישנו כלל פלדה שמי שמפר אותו, עלול לסבול:"אם יש ספק, אין ספק" !!!
משמע- אם יש לך ספק בעשיית מעשה, אל תעשה אותו.
בכל שנה יש הצפות של מעברים וכבישים, ואין חורף שאנשים מנסים לעבור בכל זאת וכלי רכבם של רובם נסחף והיו גם מקרי מוות.

לפני שנים הדרכתי טיול ג'יפים. בנקודה מסויימת היינו צריכים לעבור על גשר בטון ללא מעקות ועליו זרמו מי שופכין. הודעתי שאנחנו עושים סיבוב ולא חוצים כאן.
עלתה התמרמרות בטענה שכך נבזבז חצי שעה.

הזכרתי להם את הסיסמה שהיתה משך עשרות שנים על קיר בית אריזה לתפוזים ברחובות:"מוטב לאבד רגע בחיים, מאשר חיים ברגע".....
אמרתי שכל זמן שאני אחראי, אנחנו ניסע מסביב.
אז היה מי שאמר אז אנחנו משחררים אותך מהאחריות, וכולם הסכימו.

אמרתי שאין בעיה, ירדתי מהג'יפ ולקחתי את התרמיל ואמרתי להם היכן אמתין להם בעוד חצי שעה.
הם שמחו, הג'יפ הראשון עבר, וכולם (כך סופר לי) גיחכו כמה אני פחדן, הג'יפ השני עלה על הגשר והחליק לתוך המדמנה.
הנהג לא נהרג, אבל הג'יפ טבע, והיה צורך להזעיק מנוף (אתם יודעים כמה עולה שעת מנוף?) שחילץ את הג'יפ מהמים ואחר כך עלה הון תועפות להחזיר את הג'יפ לכשרות.

ריקי5

New member
האם אתה מכיר את המקום?

זו מהנרה משוקעת, שכשמתחילים לרדת אליה אין שום אפשרות לדעת אם וכמה מים יש בתוכה.
אני מניחה שלך זה לא היה קורה, אבל לא כולם מנוסים כמוך

זה נקרא "צומת דו מפלסי".

האיש נוסע באופן קבוע בדרך הזו למועדון שלו, כך שהוא הכיר את המעבר על בעיותיו, כאשר ברור שאחרי גשם יש חשש להצטברות מים בחלק התחתון.
ועובדה שלא רק הוא נתקע שם.
אז כמו שאמרתי שיש כלל פלדה:"אם יש ספק, אין ספק".
אם אתה לא יודע מה קורה בפנים, אז לא נכנסים.....
אני לא נוגע במכשיר כשיש חשד שהוא מחושמל לבדוק אם הוא באמת מחשמל......

אתן לך דוגמא:
יום אחד הדרכתי טיול והיינו בדרכנו ממולדת לכוכב הירדן בכביש הישן, ובקטע מסויים היתה שלולית על הכביש. אין שום ספק שאוטובוס עובר במקום שמכוניות לא יכולות לעבור בגלל גלגליו הגדולים.
למרות זאת,
ירדתי מהאוטובוס וחציתי ברגל את השלולית למלוא אורכה כדי
א.שנהג האוטובוס יתרשם מהעומק (עד הברכיים)
ב. ודיווחתי לו שאין זרמים מתחת לקו פני המים,
ג. והכביש שלם,
והוא אישר שאין בעיה, ואמנם עברנו והגענו ליעד כשהיחיד פה שנפגע קצת היה אני שיצאתי מהשלולית רטוב.
אז מה ? סבתא שלי אמרה שאנחנו לא מסוכר.....

pynokyo

New member
לא תמיד הכל בשליטתנו ולא כל מה שנאמר בתקשורת מתאר את הנסיבות

לאשורן.
"אל תדון אדם עד אשר תעמוד במקומו" - לעולם אינך יכול לדעת את נסיבות המקרה
ו/או לקרוא טיפש לאדם שהלך לעולמו גם אם עשה טעות.
זה מקרה מצער. כמו המקרה שתיארת, וכמו מקרים אחרים שקרו בשל טעות בקריאת הנסיבות או טעות בחישוב או טעות אנוש אחרת.

הרישא נכון לגמרי

עם כל הצער על כל אחד שקורה לו משהו לא טוב או אירוע בלתי הפיך, המעשה נשאר בלתי אחראי, ומסתבר שיש דברים שאתה עושה ועולים לך במחיר כבד.

במקום להימנע מלהגיב כיוון שהאיש מת, מוטב שאנשים ילמדו לקח ויפסיקו לעשות מעשים פזיזים, כמו המראות הללו שראיתי בימיי רבים מאוד בעיקר בכביש הערבה, אבל גם במקומות אחרים.

pynokyo

New member
אפשר לחנך אנשים לתשומת לב ולאחריות אישית

גם בלי להשמיץ את אלה שטעו - לעולם אינך יכול לדעת בוודאות מה גרם לאדם כלשהו לעשות מעשה שסופו הסתבר כטעות הרת אסון.
באותו מקרה בו מת האיש - היו עוד אנשים במצב דומה שחולצו.
כלומר, אסונו של האיש היה כי לא שמו לב שגם הוא נמצא בסביבה בסכנה דומה לאלה שחולצו.
תמיד כדאי להיות זהיר - ולמרות הזהירות תאונות קורות, לפעמים באחריותנו, לפעמים ע"י force major ולפעמים ע"י אחרים.

pynokyo

New member
צודק לגמרי - גם בצבא כל פעם אחרי כישלון או הפסד מפיקים לקחים

האם זה באמת מונע טעויות בעתיד?
יש פתגם שאומר "טעות לעולם חוזרת" בטח ובטח טעות אנוש.
שלא לדבר על מצבים בלתי צפויים בחיים.
הפקת לקחים בהחלט חשובה.

למעלה