טיפש הכפר

morito

New member
בגרות חורף בספרות עברית מתקרבתת

ואני לפחות לחוץ.. בגרות בספרות...מה שלא יהיה תמיד אני אשכח לכתוב איזה משהו ויהיה לי איזה מינוס 7 נקודות.. בכל אופן, אני לא יודע מי מכם מודע למה שלומדים לבגרות בתיכון אז אני אסביר, זה בעיקרון כמה פרקים: פרק של שירה - ביאליק, נתן זך, שירת ימי הביניים לאה גולדברג ... הסיפור הקצר- סיפורי עגנון, סיפור מתורגם מודרני, ישן.. רומאן - כל בית ספר בוחר 2 רומאנים. אחד עברי ואחד מתורגם אצלנו נבחרו בעל זבוב של וויליאם גולדינג ו"קאטרינה" העברי של אהרון אפלפלד... פרק רביעי זה דרמה, במקרה שלנו "ביבר הזכוכית" של טנסי וויליאמס.. והפרק האחרון.. אנסין.. שיר שלא ראיתי אף פעם,, וצריך לנתח אותו.. אז ככה.. איך ניגשים לזה בכלל? למישהו יש דוגמאות? פניתי לפורום הנכון? i hope so... -מור :) תודה

OrrKislev

New member
טיפש הכפר

זוכרים את חושם, חכמי חלם, ועוד כמה שהיו פעם סדרות סיפורים ממש מגניבים, שכולם מתעסקים בדבר הנחמד - טיפש הכפר. לכמעט כל תרבות יש (או היה) שם, שמייצג את טיפש הכפר, ועליו בדיחות וסיפורים אין ספור. מה קרה לזה? ישנו שם כזה היום, בחברה הישראלית? ישנם ספרים? סיפורים? משהו? גם אם יש וגם אם אין, זה חבל שאיבדנו את זה, כי זה דבר מגניב מאוד. לכן, אני מתחיל לכתוב סדרת סיפורים כזאת, שבה הגיבור הוא אותו גיבור, שעושה שטויות, וזה נורא מצחיק. מיד כשהתחלתי לכתוב ידעתי בדיוק מיהי הדמות שלי, וכולכם גם מכירים את הדמות, והתחלתי לכתוב, ויוצא נהדר, וזה נורא מצחיק, מסוגנן ונחמד. רק אינני יודע עוד את שם הגיבור, בינתיים כתבתי חושם, כי זה שם נחמד, וזה צריך להיות מוכר לכל מיהו אותו טיפוס, לכן אני שואל, יש "חושם" חדש? של שנות האלפיים?

אנשים עזרה דחוף!!!!

אני חייבת כמה שיותר מהר (היום) תקציר לספר אמיל והבלשים!!! הכל שאתם כותבים או לינק...בעברית ובאנגלית... תודה רבה מראש לכולם!

RaZiK4

New member
קורות חיים../images/Emo26.gif

מישהו יכול למצוא לי בבקשה אתר עם קורות חייו של אמנון שמוש
אמנון שמוש הוא סופר, אחד מסיפוריו הוא "תמונות מביה"ס העממי"
תודה לכל הטורחים והמחפשים, רז

gkla

New member
בבקשה תעזרו לי!~! דחוף!

שלום, ליום שישי אני צריך להגיש יומן קריאה. אני עושה על הספר - הבריחה אל החופש\דבורה עומר. אני עשיתי את כל המשימות בעבודה זו, אך נתקעתי בשאלה אחת! ואותה אני מפנה אליכם, כי אני ממש לא יודע מה לרשום! מהו הדמות שלא אהבת? מדוע? זהו! אני נתקע בשאלה הזאת כבר שבוע! בבקשה תעזרו לי! תום.

תום, איך אנחנו יכולים לדעת?

איך אני יכולה לדעת מה הדמות שאתה לא אהבת? קראת את הספר, אני מניחה שהיו שם הרבה דמויות. חפש מי לא מצאה חן בעיניך בהתנהגות שלה ותענה. זו שאלה אישית, שאלה של טעם- אין נכון ןלא נכון בשאלה מהסוג הזה. ואגב, המקופ לשאלות כאלה הוא פורום שעורי בית אבל נראה לי שגם שם יגידו לך אותו דבר- חפש דמות שלא אהבת את התנהגותה ותסביר, זה הכל. בהצלחה!

einat57

New member
ראיתי באתר סנופי הכנה לבגרות בספרות

יש באתר www.snopi.com קצת על הסיפורים הקצרים שהזכרת.

ורדה ש

New member
ספר הכנה לבגרות

יש בשוק כמה ספרי "הכנה לבגרות". בחלקם יש גם דוגמאות של בחינות בגרות מהשנים שעברו. אני מציעה להכנס לספריה (יש לכם ספריה בבית הספר?) ולהציץ בהם. לראות איך נראו בחינות השנים שעברו, אם יש אפשרות - כדאי לצלם את הבחינות מהשנים האחרונות (או לשאול את הספר מהספריה אם מותר), ולנסות בבית, בשקט וברגיעה לעשות לעצמך "בחינת מתכונת" לפי בחינות של שנים קודמות. אימון כזה יעזור לך לעלות על נקודות התורפה שלך ולחזק אותן וגם יפחית את המתח מפני הבלתי ידוע. הערה חשובה מאד: כדאי לפנות זמן לחיפוש בספריה, לעיין בכמה ספרים מהסוג הזה ולמצוא את אלה שיש בהם דוגמאות של בחינות שמצורפים להם גם פתרונות. זה יעזור לך לבדוק את עצמך.

למעלה