טיפת אלכוהול לריכוך זמנים קשים

blue2001

New member
טיפת אלכוהול לריכוך זמנים קשים

אני עובר עכשיו תקופה נוראה-הכל נופל לי על הראש - מבחינה כספית , ובריאותית וגם איבדתי מקום עבודה טוב ואני מתחיל חדש שאני די סובל בו. בקיצור החרדות והדכאון מגיעים עד התקרה. לפעמים אני מרגיש שאני לא מסוגל לסבול את עוצמת הכאב הנפשי.... גיליתי שכוסית אחת או שתיים ביום קשה (כוסיות קטנות של וודקה) מרככות לי את הכאב ועוזרות לי לעבור את היום. אבל הפחידו אותי מהתמכרות ומדכאון שאלכוהול יכול לגרום. זה באמת נכון בכמויות כאלה קטנות?

זהירות ../images/Emo18.gif

היום כתבתי על זה הרבה בפורום צעירים, והגיע הזמה שאכתוב גם כאן. מעט מהנזק של אלכוהול...כתבתי כאן.....אבל כל הנזק בצורה מפורטת ומפחידה , ובהירה מופיע בקישורים שאני מצרפת לך. "השפעה מידיית על מערכת העצבים המרכזית, כמות קטנה ומתונה דומה שהיא ממריצה ונותנת תחושת חמימות.המופנמים הופכים להיות חברותיים יותר, ואנשים נוטים להיות יותר תקיפים ואפילו תוקפניים. ההשפעה הממריצה של אלכוהול היא תוצאה של הסרת עכבות ומתחים, פחדים או חרדות , אשר לעיתים מדכאים את ההתנהגות.פחדים אלה נוטים לרדת בעוצמתם, וכך אדם הנתון תחת השפעת אלכוהול עשוי להיות פחות מושפע מהאפשרות של תוצאות בלתי נעימות למעשיו. כאשר כמות האלכוהול בדם היא %50 לערך, אנשים רבים נוטים להיות מעט יותר רגועים ומשוחררים מהעיסוק בבעיותיהם. אולם ברמה של 80% יכולת הנהיגה משתבשת בצורה חמורה, מרבית האנשים הופכים לכבדים ומרושלים בתנועתם אם כמות האלכוהול בדם מגיעה ל100% הם נעשים בלתי יציבים מבחינה רגשית. ברמה של 300% יהיו 90% מהאנשים מסוממי חושים לחלוטין, עלול להתרחש מוות ברמות העולות על 500 % "האלכוהול בכמויות בינוניות יכול לגרום להתפרצות של התנהגויות אלימות.צריכתו לאורך זמן גורמת להתמכרות(אלכוהליזם)" "תסמונת הגמילה תהיה חמורה במיוחד אם לאחר תקופה ממושכת של שימוש מופרז באלכוהול מפסיקים את צריכת האלכוהול בבת אחת. במקרים קיצוניים עלולים להיגרם התקפים אפילפטיים, עוויתות, שיתוק ואף מוות" זה רק קטע קטן שהעתקתי לך, מהקישורים שצירפתי לך. מסקנה-אלכוהול הוא לא הדרך להתמודד עם המשבר שאתה עובר.....ביחוד שיש לך בעיות בריאותיות לפי דברייך.......תפנה לטיפול....לאיש מקצוע....תספר לנו פה מה עובר עלייך....נשמח להקשיב לך, לתמוך, לעודד אותך, לעבור איתך את תקופת המשבר שלך......... אלכוהול בטח לא יפתור כלום, הוא רק יצור אשליה של הרגעה זמנית...וסיבוכים קשים לטווח ארוך. ברוך הבא רחל-נשמה

תוספת: תרופות ואלכהול

אם כבר אמרת את כל הדברים הנכונים האלו, לי יש דבר חשוב להוסיף. תרופות בכלל ותרופות פסיכיאטריות-בפרט- לא הולכות עם אלכהול. אפילו עם
אחת.
בחלק מהתרופות כמו פרוזק,למשל (ואחרות שמאד דומות במבנה הכימי) האלכהול יהפוך את התרופה בלתי יעילה, מפני שהוא ינטרל את השפעתה. בתרופות אחרות, עלול שילוב של אלכהול להיות סכנה של ממש.

blue2001

New member
אין לי כוח להתמודד עם הכאב...

החרדות והדכאון כואבות יותר מכאב פיזי - אני מרגיש שאני במסלול הלא נכון-אני נשוי עם ילדים מקסימים ועמדה מקצועית בכירה בהייטק..... אבל אני מרגיש שאין לי כוח לחיים במסלול המטורף הזה - כמה שאני משקיע יותר אני מרגיש שהחיים שלי מתחרבנים יותר... הזנחתי את הבריאות שלי כל כך הרבה זמן... הייתי מובטל בין עבודות עכשיו - וגיליתי שיש חיים מחוץ לעבודה - גיליתי את המשפחה והילדים ועכשיו אין לי כך להתחיל את מרוץ העכברים הזה שוב בעבודה החדשה. לוותר שוב על הקשר עם המשפחה לטובת אין ספור שעות שהן ממש חובה במקצוע שלי. אבל יש לי כל כך הרבה התחייבויות כספיות שאני לא רואה איך אוכל להסתדר בלי המשכורת הטובה שלי-אני מרגיש ממש לכוד...

blue2001

New member
אבל המדובר בשימוש מוגבל מאוד...

אני לא צריך הרבה כדי להרגע, וגם לא כל יום. הבעיה בעיקר בסופי השבוע וחגים. באמצע השבוע, העבודה (המחורבנת אמנם...) מסיחה את דעתי מהכאב... אני מדבר על כוסית קטנה אחת, גג שתיים בימים הכי קשים. זה לא יכול להיות כל כך נורא, נכון ? סיפרתי קצת יותר על מה שעובר עלי בתגובה קודמת קצת למטה - תודה על ההתעניינות.

אני חייבת להודות

שגם אני פונה אל האלכוהול לפעמים כשאני רוצה להשתחרר. וגם אצלי זה לא יותר מפעם בשבוע. אני יודעת שאני לא אשתכר או אתמכר לזה כי אני ממש לא שותה הרבה. אבל אני זוכרת פעם אחת, כשיצאתי לפאב עם קבוצת הדרמה שהייתי פעילה בה, שתיתי שליש בירה והרגשתי ממש משוחררת. פתאום התחלתי לרקוד ולשיר ולא הרגשתי שום מבוכה או בושה. זאת בעצם היתה הפעם הראשונה שנגעתי באלכוהול והמעט הזה השפיע עליי כפי שכתבתי. אבל זה גם הפחיד אותי כי פחדתי שמרוב שזה עשה לי טוב אני עלולה להתמכר ולהפוך לאלכוהוליסטית. אבל עכשיו אני לפחות יודעת שאני שולטת בעצמי כך שבטח לא אהפוך לאלכוהוליסטית או משהו כזה. יש לי במקרר בקבוק יין שנמצא אצלי לפחות חודש אם לא יותר ועדיין לא נגעתי בו. בכלל לא הרגשתי את הצורך. אז גם לגביך, זה תלוי איך אתה מתייחס לשתיה, אם אתה ממש מרגיש שאתה מפתח תלות באלכוהול, אם אתה צריך את זה כל פעםכשרע לך, אז באמת יש סיבה לדאגה. אבל אם אתה לוקח את זה פעם ב... ולא מפתח בזה תלות, לדעתי אין בזה משהו רע.

שוב זה קרה לי

בדיוק כמו אתמול היה נחמד בצ´ט ופתאום.............ניתק ואי אפשר לחזור אז לשני נטע והילדה אתן מלאכיות! נ.ב נטע - אם את לוקחת איזשהי תרופה פסיכיאטרית בסופו של דבר- אז אפילו לא טיפה. כל הפסיכיאטרים ששאלתי אותם אמרו לי את זה. שנית, לא זוכר איפה קראתי את זה אבל - אלכהול - בטווח המיידי הוא מרומם וגורם לאופוריה. לטווח הארוך(וכשמדובר בשימוש קבוע) אלכהול עלול לגרום דווקא לדכאון. לא זוכר איפה קראתי את זה אבל......יש בזה כנראה משהו

אל תדאג יורם

אני לא לוקחת תרופה פסיכיאטרית כלשהי וגם לא שותה אלכוהול באופן קבוע, כך שבמקרה שלי אין כל סכנה. תודה על הדאגה בכל אופן

למעלה