טיפת חלב, כן או לא?

טיפת חלב, כן או לא?../images/Emo4.gif

יש לי ממש התלבטות לאחרונה, במהלך ההריון עשיתי מעקב בטיפת חלב (טעות של הריון ראשון...) אחרי הלידה פיטרו את האחות והביאו אחרת. לפני חודש הודיעה האחות השניה שהיא עוזבת, היום שאלתי אם יש מישהי במקומה אמרו לי שלא וכאשר אני אצטרך לבוא עם מיכל אני אגיע ומי שתהיה פנויה תטפל בנו. האמת שהתשובה לא מקובלת עליי, האם יש אפשרות לוותר על המעקב שם ולעשות אותו אצל הרופא? אשמח לתשובות... תודה

שירי ל

New member
הבעיה היא שרופאים לא שוקלים...

תלוי באיזה גיל היא- אם את עדיין זקוקה לשקילות אז רופא לא מספיק. בשלב מאוחר יותר זה בסדר. איפה את גרה? אולי בנות כאן יכולות להמליץ לך על טיפת חלב טובה בסביבה

האמת - זה לא ממש משנה

גם אנחנו עברנו כמה אחיות, בגלל שאחות אחת יצאה לחופשת לידה, ואחות אחרת החליפה אותה זמנית, ואז עברנו לאחראית על הטיפה. קשה לי לתת לך עצה מעשית - אני ממשיכה ללכת לטיפת חלב, למרות שאני לוקחת כל דבר שלהן בערבון מוגבל, ויותר זורמת עם תומר ועם ההרגשה האישית שלי. לדוגמא, מבחינת האוכל, תומר כבר אוכל הכל, ובטיפת חלב ממליצים רק בגיל שנה להתחיל עם ביצה, חלב וכו´. חיסונים אפשר לקבל אצל הרופא, גם שקילה, לגבי מדידת היקף ראש ואורך - הרופא שלנו לא עושה את זה, אז נוח לי שבטיפת חלב עושים את זה. וזהו.

אני לא מסכימה

דוקא חשובה שתהיה פונקציה אחת שבודקת (רופא או אחות) אבל שלא תהיה תחלופה וזאת מכמה סיבות: 1. כל אחד מודד אחרת ולכן יש סטיות בין אחות לאחות בין המדידות בגובה ובהיקף הראש שהם פרמטרים חשובים (חברה שלי הלכה עם התינוקת שלה לטיפת חלב למדידה נוספת אחרי חודשיים ומי שמדדה היתה אחות אחרת והתינוקת התקצרה בסנטימטר וחצי
) 2. ההיכרות של האחות עם הילד וזה שלא צריך כל פעם להסביר מחדש שהילד לא אכלן גדול, מאוחר בהתפתחות מוטורית ושזה תמיד היה ככה או כל מיני דברים כאלה. האחות מכירה וזוכרת ולכן יודעת על מה לשים דגש ועל מה לא. 3. וכמובן ההיכרות של הילד איתה ושלא צריך להתרגל כל פעם למישהו אחר.

מבחינת תחלופת האחיות

תאורטית, אני מסכימה איתך. מעשית, לנו תמיד היו אחיות נחמדות ואינפורמטיביות, אז לא הפריע לי שהן מתחלפות. ואגב, הכל במחשב, אז לא צריך יותר מדי לפרט לגבי הפגישות הקודמות. ובנוגע להיכרות של הילד עם האחות, אני לא חושבת שהילד זוכר מי האחות שבדקה אותו לפני חודשיים. אבל בנוגע למדידות - יש משהו בדבריך.

יונית ש

New member
קודם כל יש כמה טיפות חלב

תמיד יש כמה סניפים. אז אולי בסניף אחר תמצאי צוות יותר לרוחך. אני לא הייתי מוותרת על הפגישות בטיפת חלב. השקילה חשובה וסך הכל זה לא כל כך מעיק. לפי דעתי. טוב שעוד משהוא אובייקטיבי מסתכל על התהפתחות הילד שלך. כל עוד כל עצה נשקלת בהיגיון. כי כבר שמעתי מיקרים שאחיות טיפות חלב רק הפחידו הורים. אז בהצלחה. וכמו שאמרו אם תגידי איפה את גרה אולי תקבלי פה עצות

anat30g

New member
טיפת חלב../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

יש לי 4 ילדים, והייתי בשלושה סניפים אחר של טיפת חלב, בכל סניף היה משהו אחר. היה סניף אחד איום ונורא, הסניף השני בסדר אבל לא יותר מזה והסניף האחרון דווקא מאוד נעים והאחיות חביבות מאוד. לדעתי - מה שחשוב זאת לא האחות שמתחלפת - אלא שיש תיק שבו מרוכז כל החומר.

jole

New member
טיפת חלב../images/Emo104.gif

כמו שמישהי אמרה לפני, אני חושבת שלמרות שיש לקחת כל דבר בערבון מוגבל והרבה פעמים אחיות טיפת חלב צמודות כל כך לטבלאות שהן מחזיקות שהן מלחיצות את האימהות ובעיקר אימהות חדשות, לא לוותר על המעקב. הניסיון שלי בשני הילדים מאד מוצלח ואין לי סיפורי אימה לספר כך שאולי קל לי יותר להגיד שלא לוותר על טיפת חלב. חשוב לשמור שכל הפרטים של הילד יהיו במקום אחד כדי שלא תלך אינפורמציה לאיבוד ולהפעיל COMMON SENSE. אני גם בעד לבדוק לבד ולא לסמוך רק על מה שאומרים לי בקופת חולים או בטיפת חלב להיות Educated patient.

אמיר.

New member
כמו בכל דבר... יש טוב ויש לא כל כך.

הנסיון שלנו עם יפות חלב הוא טוב מאד (לא מצוין - כי פעם אחת עם ילד אחד, נתקלנו באחותלא נחמדה)... יש לנו ארבעה ילדים (כ"י) ופגשנו המון אחיות - נחמדות, טובות, לא מתנשאות ולא מדכאות.. פשוט אנשים נחמדים ומקצועיים. אני מניח שלא כולם כאלו... אבל במקרה הכי גרוע, אפשר לעבור לתחנת טיפת חלב אחרת, לא ?

zimes

New member
טיפת חלב - כלי שימושי ../images/Emo104.gif

שיש להשתמש בו בזהירות. המעקב, טכנית, חשוב - שקילות, מדידות, כל הדברים שאם לא היה פורום לא היה מי שיגיד לכם
. בכל מקרה - טוב שיש עוד עין שרואה את הילד. הענין העיקרי הוא שלפעמים נתקלים באחיות ("טפשת חלב") שאינן מקצועיות, או לא יודעות להתיחס לאמהות - מלחיצות, נוזפות, ואפילו - נותנות עצות שגויות (ואפילו לא מכירות את ההמלצות של משרד הבריאות), או סותרות את עצמן. הפתרון - לשמוע, לא להבהל, ולחשוב על הדברים בבית בשקט.

ofelya

New member
תלכי, תמדדי, תעשי כן עם הראש

ובסוף תעשי עם הילדה מה שנראה לך. חלק מהאחיות נהדר וחלק ממש נוראיות. בעיקר בגלל שהן צמודות למה "שצריך" לומר לאמהות. אצלי, כנראה בגלל שהייתי צעירה מאוד, הן אמרו לי לבוא לשקילות כל יומיים-שלושה בהתחלה, ואח"כ העבירו לכל שבוע - והילד היה בעשירון העליון! וכל פעם - הילד צהוב - לכי לבדוק (הכל רגיל) , הראש גדול מדי, המרפס סגור- הראש לא גדל... היו ממציאים לי דברים חדשים בכל בדיקה. וכמובן עשו לי פרצופים על ההנקה. למזלי, אמא שלי אמרה לי אחרי הלידה - "תשמעי את כולם ובסוף תעשי מה שמתאים לך". וזה עבד.

בהריון אפשר למיכל לא נראה לי../images/Emo4.gif

האמת גם אני שמעתי שנשים בהריון עושות בטיפת חלב מעקב הריון... אחרי ששון נולד וראיתי איך האחיות מתייחסות בטיפת חלב לא נראה לי בכלל היחס (בהריון של שון הייתי במעקב אצל רופא הנשים כי כך חשבתי שצריך והיה מצויין) לגבי מעקב של הילד אין לי מושג ,,אני עם שון במעקב טיפת חלב כי הבנתי שחייבים להתפתחות אבל מידי פעם גם אצל רופא הילדים, שאצלו אפשר לקבל תשובות הגיוניות יותר ולא תשובות מעצבנות של האחיות בטיפת חלב זאת דעתי ואני מספרת אותה מנסיוני ה-
מעצבן שלהם מה שבטוח בילד השני שלי אני אהיה אחות טיפת חלב וגם רופאת ילדים
בעצמי.... אז ב-
ותלכי בעקבות הרגש האימהי שניתן לנו..

למה לא להחליף מרפאה??

כמו שאנחנו הולכים לרופא ילדים או רופא משפחה שאנחנו מרגישים איתו נח, למה לא ללכת לטיפת חלב שיש שם אחות שנחמד לך איתה ואת יודעת שתוכלי להתייעץ איתה. בטיפת חלב שוקלים, מודדים ויודעים לספר לך מתי צריך לעשות כל חיסון - מה שרופא לא עושה

popo11

New member
פיחס, אני ממש לא אוהבת אותם.

האחות טיפת חלב שלי לא שמעה על כך שגם הזמן שלי שווה. כל פעם שאני מגיעה היא מייבשת אותי שעה. אז הפסקתי ללכת בגיל חצי שנה. אין לי סבלנות לענין הזה. עדי בסדר, גדל טוב, מתפתח טוב ואוכל הכל (על זה למשל היא הייתה מתפלצת). פעם בקצת ללכת שישקלו אותו ? נחמד ותו לא. חיסונים אנחנו עושים במכבי באופן פרטי, אז בשביל מה ? חברה שלי הלכה לרופא פרטי בהתחלה (מקדם הסטריה רציני של הוריה) בערך עד גיל שנה וקיבלה שם את הכל. אז גם זו אופציה. בגדול ? נחמד ששוקלים ועושים פוצי-מוצי. מכל ההמלצות שלה לא השתמשתי בכלום. בהצלחה עם מיכל !

כן, אבל

גם אני עשיתי מעקב הריון בט"ח, ומכיוון שהייתי בריאה וההריון תקין זה היה בהחלט מספק. בשבילי לא היה יתרון בלעשות אצל רופא וגם בפעם הבאה אם אהיה בריאה וההריון תקין אני לא מתכוונת ללכת לרופא פרטי. לגבי המשך המעקב, ט"ח לא תרמו לי כלום, לא מבחינת ידע, לא בתמיכה ולא בשום נושא אחר. וזאת למרות שהייתי אמא טריה ונתקלתי בקשיים רבים בהנקה. זה שהצלחתי זה למרותם ולא בזכותם. כל פעם שהייתי שם ירדו עליי בגלל המשקל שלה או משהו אחר. בשלב מסויים הפסקתי להגיע, רק לחיסונים וגם את זה אני מתכוונת לעשות במכבי או פרטי בפעם הבאה. אבל שחר לא נולדה פגית או במשקל נמוך כך שהחשיבות של המעקב אולי קטנה יותר. אני לא מאמינה שאחות שרואה תינוק פעם בחודשיים תשים לב למשהו שאני לא ארגיש הרבה לפניה. תהני ממיכל! ליאורה ליאורה

תודה על תגובותיכם../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

אין לי ספק שהמעקב בטיפת חלב חשוב, אני לא אוותר עליו בגלל החיסונים, משקל ומדידות שהרופאה של מיכל לא עושה. אבל כתבתי מכתב, בתקווה שזה יזיז למישהו על עניין תחלופת האחיות ועל כך שלמעשה כעת נשארנו ללא אחות וללא פתרון ("מי שתהיה פנויה תטפל בכן..."). לעבור לטיפה אחרת, לא ממש רלוונטי עבורנו משום שבלי אוטו זה בלתי אפשרי. למדתי גם לקחת בערבון מוגבל את מילותיהן ובעיקר לסמוך על עצמי. אופס... יצא ארוך. יום טוב!

מיכל153

New member
טיפת חלב - אני מרוצה מאוד

היי לי יש כבר 4 ילדים ואני אצל אותה אחות כבר 14 שנים (כולל הריון של ליאור). היא יודעת שיש לי מעקב אצל הרבה רופאים והיא סומכת עליי. היא אומרת שאייל יכול לאכול הכל. גם לחם, גם דייסת שיבולת שועל אפילו שהם עם גלוטן. אני בעד טיפת חלב בנוסף לרופא ילדים שגם עליו אני סומכת. ביי מיכל153

למעלה