טיפת חלב - עד מתי?

טיפת חלב - עד מתי?

עד איזה גיל רצוי לקחת את הילדים למעקב ולחיסונים בטיפת חלב? אם אני לא טועה משרד הבריאות ממליץ עד גיל חמש, ואם אני (שוב) לא טועה, ברוב המקרים מפסיקים הרבה לפני כן ומבצעים את מעקב הגדילה ואת החיסונים באופן עצמאי, בעזרת רופא הילדים, וזה יוצא הרבה יותר זול. אצלנו התשלום לטיפת חלב מתבצע אחת לחצי שנה מראש, ואנחנו מתלבטים אם להמשיך. עידן בן שנה ושבעה חודשים. בכל המדדים הוא מתפתח מצויין ואפילו מקדים את גילו, למעט קצב הגדילה. בגלל שקצב הגדילה איטי מאוד (הוא נמצא עמוק עמוק מתחת לאחוזון ה - 5%), התחלנו לעוך בדיקות רפואיות כדי לבדוק האם יש איזושהי בעיה רפואית, כך שלמעשה קצב הגדילה נבדק ממילא על-ידי רופא הילדים. עם זאת יש לקחת בחשבון שהרופא לא מבצע שקילה ומדידת גובה.

אני באמת לא יודעת.

ואני אגיד לך עוד משהו- המקום היחיד בו שמעתי על תשלום לט"ח, הוא פה ברשת. משום מה לא דרשו ממני תשלום עד כה, ואני בטח לא אתנדב מעצמי. מתי החיסון שאחרי שנה וחצי? אם יש הפרש גדול- את יכולה להפחית בתכיפות הביקורים. מצד שני- מישהו חייב לשקול ולמדוד את עידני. אולי תדברי עם האחות, שצסכים לא לגבות את התשלום בגלל שמדובר רק על המדידות? (נוגה אולי תסכים- היא מאוד נחמדה...)(ושלא תפלטי לידה שאני לא משלמת, שלא יבואו לה רעיונות)

איזה כיף לך!

חסכת איזה 700 ש"ח! (אם אני זוכרת נכון - מדובר על 230 ש"ח לחצי שנה. העניין הוא שזה תשלום גלובלי - לא משנה מה מספר הביקורים. קשה לי להאמין שיסכמו לא לקחת כסף על מעט ביקורים (אבל אני אשאל את נגה, אולי בכל-זאת...). החיסון הבא ניתן בגיל שנתיים - לצהבת. ואל תדאגי - סודך שמור עימי!

בעניין התשלום - זה חוק של משרד

הבריאות - אולי בגלל שאת גרה באזור מסויים (איזורי פיתוח וכו´) אז לא מבקשים ממך תשלום ובכל מקרה זה תשלום עבור כל החיסונים גם אלו שנותנים בבית הספר

יטבת

New member
מעקב טיפת חלב

למיטב ידיעתי המעקב בטיפת חלב הוא עד גיל 5 או עד כיתה א´ ששם אחות בית הספר אמורה להמשיך לעקוב. בכל מקרה, אנחנו שילמנו לטיפת חלב שלוש מאות ומשהו שקלים וזה תשלום חד פעמי עד סוף המעקב. אני יודעת שיש טיפות חלב ששיכות לארגונים שונים. חלק של העיריה, חלק משרד הבריאות וחלק קופות החולים ואולי מזה נובע השוני בתמחור למרות שלדעתי לא צריך להיות. לטיפת חלב יש אתר ברשת ואולי שם זה המקום לשאול את כל השאלות ולקבל תשובות יותר מוסמכות.

מתוך הנסיון שלי........

המעקב של אפרת היה עד גיל 5 בטיפת חלב. רותם עד גיל שנתיים ואז עברנו לקופת חולים הרגילה כולל שקילות והכל. דפנה בינתיים רק בת שנה וחוץ מזה הטיפת חלב שלנו מחוברת לקופת חולים ככה שהכל תחת בית אחד ויעקבו אחריה עד גיל 18 אז אני לא חושבת שנעזוב את הטיפה כל כך מהר וחוץ מזה אני די מרוצה מהם בזמן האחרון היחס שלהם והכל.

לשלם לטיפת חלב ?! ../images/Emo12.gif

יובל מוזמנת למעקב אחת לשנה. בגיל שנתיים וחצי היא חוסנה בחיסון השני של צהבת. בגיל שלוש בדיקת התפתחות וכנ"ל בגיל ארבע (לא הלכנו, הילדה נראית לי מספיק מפותחת...). שילמנו רק בשנה הראשונה. עבור מיכל שילמנו רק בחצי השנה הראשונה כי חיסנו פרטי ולא הלכנו להשקל אלא פעם אחת בגיל תשעה חודשים ואז לא ביקשו כסף...

ציפי ג

New member
התשלום הוא למשפחה ../images/Emo104.gif

כך שאם שלמת לקטנה, הגדולה נכללה. אני ממשיכה ללכת למעקבים, כי מנסיוני, הם עולים על בעיות שהורים לא מודעים, כמו למשל רפיון שרירים, מוטוריקה גסה, עדינה, בדיקת עינים, ועוד. אני הייתי עם נועם לא מזמן, ובקשתי הפניה למכון לדיבור, ושם גם נתנו לו כל מיני תרגילים והמליצו לי ללכת לריפוי בעיסוק. זה מאוד עוזר לדעתי.

למעלה