טיפ: איך לקחת הלוואה למכונית

מדען

New member
טיפ: איך לקחת הלוואה למכונית

הבעיה עם קנית מכונית זה שאיך שאתה מגיע יש לך אפס היסטורית אשראי, וגם לשלם מליון דברים. נוסף לקח, המשכורת האמריקאית בקושי התחילה לתקתק, אז סיכוי לא מבוטל שאין לכם מזומן. מה עושים? לוקחים הלוואה. אבל אתם לא מוכרים בארצות הברית (מבחינת אשראי), לכן על מכונית משומשת יחסית חדשה תוכלו לקבל הלואה, אבל בריבית רצח של 16% (לעומת 6-7% לאדם מהישוב). מה עושים? אני לקחת הלוואה רצח שכזאת, אבל החזרתי אותה הרבה יותר מהר. עם הגעת המשכורת, פשוט שילמתי $2000 במקום 400... חשוב לציין שאתם רוצים שהעודף ילך לכיסוי ה-PRINCIPLE אחרת פשוט ידחו לכם את התשלומים והריבית תרד הרבה פחות. בצורה כזאת חיסלתי את רוב ההלוואה בתוך 4 חודשים, כך שאמנם שילמתי לא מעט ריבית - אבל לא 30% או מה שהייתי משלם אם הייתי ממשיך שנתיים. עוד הערה: לא חיסלתי את ההלוואה לחלוטין. הציעו לי למשוך אותה 8 חודשים כדי לצבור היסטורית אשראי.
 

doronf65

New member
מנהל
טיפ מצויין

אמנם מוכר ודובר עליו לפני מספר חודשים, אבל טוב שמי שלא היה אז, יקבל אותו עכשו. לי קרה יותר מזה: המשכורת האמריקאית עוד לא היתה קיימת, ובלתי אפשרי היה לקבל הלוואה, ולכן קניתי מזומן, ולאחר מספר חודשים, כשמתחילה הסטוריית אשראי ויש עבודה, ניתן לעשות refinance למכונית ולקבל הלוואה כנגדה, כך שהכסף חוזר אליך. גם אם לא חייבים את הכסף כדאי לעשות זאת על מנת לצבור הסטוריית אשראי. דורון
 

odedee

New member
אם כבר, אז לעשות כמו שצריך...

אם קונים מכונית חדשה ניתן בהרבה מקרים לקבל עליה הלוואת יצרן. מאחר שהיצרן עושה את כספו ממכירת מכוניות ולא ממימון, ניתן לקבל הלוואות נוחות מאד. בנוסף ישנו השקט הנפשי שמבטיחה מכונית חדשה, שזה חשוב למי שחדש פה ולא מכיר מוסכניקים וכו'. אפשר לקבל את ההלוואה הזו גם בלי שום הסטורית אשראי, כי הרכב משועבד ליצרן והוא בעצם הערבון להלוואה. כך לדוגמה אני קניתי Honda וקיבלתי הלוואת יצרן בריבית של 2.9% (ריבית פשוטה, לא ריבית דריבית). בריבית כזו זה אפילו משתלם לישראלים - כי הריבית שאפשר לקבל על ש"ח בהשקעה סולידית בארץ גבוהה יותר, וממש מרוויחים כסף. הסכום שלקחתי היה המינימום, $7500 לארבע שנים, אבל רבים פה מממנים כמעט את כל מחיר הרכב בהלוואה כזו. התוצאה היא שככה מקבלים רכב חדש, משאירים את המזומנים בכיס וגם בונים הסטורית אשראי. מומלץ בחום.
 

מדען

New member
רכב חדש מומלץ בחום?

כל המקומיים השביעו אותי לא לקנות רכב חדש. אפשר לקנות מכונית יפנית בת שנתיים שלוש - לא פחות אמין, אבל *הרבה פחות* יקר. מדובר על הבדל של המון אלפי דולרים, אז ההבדל בעלות המימון לא מצדיק את זה. לגבי מכוניות אמריקאיות אני לא יודע - לא לגבי האמינות ולא לגבי ירידת הערך.
 

Boston Guy

New member
כמו שאמר שלמה ארצי: "שאלה של השקפה"

נקודת המבט של מי שקונה רכב לשהות של שנתיים שלוש שונה מנקודת המבט של אדם שקונה רכב לשהות ארוכת שנים. לעניות דעתי, מי: א. ששדעתו יציבה ואינו נגרר אחרי TRENDS, ב. אין לו את השאיפה לנהוג ברכב חדש כל שנתיים שלוש ג. מחפש רכב ל 8-10 שנים עדיף לו לקנות רכב חדש ומיצרן אמין (טויוטה, הונדה, אקורה, לקסוס) - ולהחזיק בו לפחות עשר שנים. COST OF OWNERSHIP מורכב מהרבה דברים - כשמחיר הרכב הוא רק אחד מהם. רכב חדש יקר יותר בשנים הראשונות מהרבה בחינות: עלות הביטוח, מיסים מקומיים (כמו ה EXCISE TAX), ירידת ערך מהירה בהתחלה... מצד שני, בתנאי השוק הנוכחיים רוב המכוניות - כולל מכוניות פאר - באות היום עם 3-4 שנים ראשונות של תחזוקה שוטפת חינם, ומה שהוא לא תחזוקה שוטפת מכוסה באחריות היצרן שהיום נמשכת 4 שנים וגם יותר. רכב ישן מכיל "מוקשים" ידועים: רכב בן 3 הוא אוטו משומש כשאתה קונה אותו. כשתרצה למכור אותו אחרי 3 שנים הוא יהיה רכב בן 6 - כלומר "עגלה". הביטוח וכ"ו זולים יותר - אבל התחזוקה (שוטפת ואחזקת שבר) היא עליך... מספיק ארוע שבר רציני אחד (תמסורת, ראש מנוע, וכיוצא באלה) כדי שיצא שכרך בהפסדך. תאמר "זה יכול לקרות גם ברכב שקנית חדש". זה נכון. אבל אתה יודע מי (ואיך) השתמשו באוטו חדש שקנית - כי אתה היית זה שנהג בו. איזה מין נהג\נהגים היה\היו בעל\י הרכב לשעבר של הרכב המשומש שקנית? אולי הם השתמשו בו להובלת סלעים כבדים בדרכי עפר משובשות? אולי היו להם בעיות ברכב שהם הסתירו ממך ומהדילר, והבעיות הללו יצוצו שוב בעוד 3 חדשים - שעתיים אחרי שאחריות הדילר תפוג?
 

odedee

New member
הרי הנתונים זמינים.

אתה יכול להכנס בעצמך ל-KBB ולבדוק לגבי כל רכב ב-zipcode שלך כמה עולה שנתון 2003, 2002, 2001 ולראות את ירידת המחירים בין השנים. אכן יש מכוניות שערכן צונח בטירוף בשנים האלה, כמו למשל פורד פוקוס. אם תסתכל על הונדה תראה שירידת הערך שלה בשנים הראשונות דומה לירידה בשנים מאוחרות יותר. או ככה זה לפחות פה בקליפורניה. מובן שמי שמחליט לקנות רכב חדש צריך לבדוק שלא צפויה לו ירידת ערך מהירה, ובהחלט לא לכל מכונית זה קורה.
 
למעלה