טיפ: אל תעשו תקרות רביץ!!!

טיפ: אל תעשו תקרות רביץ!!!

אני יודע שרביץ כבר לא נפוץ אבל עדיין יש טמבלים שעושים רביץ ולא בטון. הם חושבים שזה יהיה יותר זול מבטון - טעות! וזה סיוט לנגר גגות ועוזרו הנאמן (אנוכי). Rיקש נ.ב - מישהו רוצה גג?
 
תקרות רביץ....

תכנון וישום תקרות רביץ איננו מטעמי חסכון! אם אפשרי מבחינה הנדסית להעמיס על המבנה תקרת בטון הרי כל אחד יעדיפה , ולו רק בגלל העובדה שמרוויח אופציה לעוד קומה. הדילמה היא בין תקרת רביץ לתקרת גבס....ולא בין רביץ לבטון. כאשר הדילמה הזאת תתעורר כאן יהיה טעם להתייחס. נ.ב. אתה גגן ודוחף אנשים לא להזמין אצלך תקרת רביץ שאת הקונסטרוקציה שלך אתה אמור לעשות ולהרויח וממליץ לאנשים לפנות לטפסן?!
 
אצל הלקוחות שאני עשיתי להם את הגג

תמיד תירצו את הרביץ מטעמי חסכון. ונכון הרווח שלי ברביץ הוא הרבה יותר גדול, אבל! הגג לוקח הרבה יותר זמן לבניה ולכן שעושים חישוב כמה ימי עבודה משקיעים בגג ומחלקים ברווח הוא יוצא כמעט אותו הדבר כמו גג על תקרת בטון שלוקח מעט מאוד זמן לבניה ובלי סיבוכי תקרות כלל. למשל עכשיו אני כבר עובד 10 ימים על בית של 210 מטר עם גג מסובך מאוד עם כמה גבהים ותקרת רביץ, סיוט! את אותו הגג על תקרת בטון הייתי מסיים במקסימום 5 ימים. אגב, אף פעם לא עשיתי תקרת גבס, לפי מה ששמעתי אם התקרה לא ישרה ב100% יראו את התפרים של הלוחות בתקרה ויש גם בעיה של לחות, או שאני טועה? נ.ב אני אינני גגן - אני חייל משוחרר שעובד עם אבי הגגן מזה חודש וחצי וכל הפרטים שכאן הם פשוט ממה שאני שומע בשטח. שיהיה לכולכם יום טוב.
 
אינן הבעיות שציינת....

א. תקרת גבס ´לא ישרה´ דינה להתפרק כדין כל עבודה לקוייה. אין סיבה טכנית שלא תצא מפולסת ב-100%. ב.חשש מנזק לתקרת הגבס במקרה של נזילה מגג הרעפים , אמם קיים, אבל ראיתי גם תקרות רביץ שקרסו משבר ברעפים שלא הבחינו בו במועד או מדו"ש מוסתר בגג שהחל לדלוף בעת שהבעלים בחופשה. ג.קיימת בעיית הסדקות בין תקרת הגבס לקירות הבנויים בגלל הבדל במקדם ההתפשטות של שני החומרים, באזור שהטמפרטורות דווקא קיצוניות יותר (חלל הגג) אני אישית, באילוץ קונסטרוקטיבי המונע גם בטון, הייתי משתמש ב...רביץ למרות המחיר.
 

pumpkin

New member
ידע

א.מעניין תוך כמה זמן מפרקים תפסנות? ב. יותר קל לפלס תקרת גבס ג.אין בעיית לחות(1 אנטיקווה 2 גבס ירוק)
 

Rיקש

New member
בטון רטוב...

בבית הנוכחי שאני עובד עליו יצקו את החגורה 10 ימים לפני שהתחלתי לעבוד עליו (פירקו את התפסנות אחרי שבועיים), כאשר חצבתי בבטון ראיתי שאחרי 5 ס"מ פנימה הוא רטוב מאוד... אז איך אפשר לאמר שאפשר לפרק תפסנות אחרי 7 ימים? ? Rיקש.
 
בטון אוהב להיות רטוב...../images/Emo8.gif

לבטון תהליך התקשות והתחזקות משלו כאשר ´האשפרה´ (תהליך שיפור) מותניית בהרטבה. תהליך ההתקשות המואץ מתרחש ב-7 הימים הראשונים, ולאחר מכן במשך 21 ימים נוספים התהליך הרבה יותר איטי. כעבור חודש יחל תהליך זוחל , איטי ולא משמעותי במשך חודשים רבים (אם היינו ממשיכים לאשפר, או אם הבטון נמצא בסביבה מרטיבה. פרוק הטפסנות מעוכב עד הגיע הבטון לחוזק כזה שהוא מסוגל לשאת את משקלו העצמי בלי התבניות. אם מעמיסים על הגג לצורכי העבודה עומסים משתנים נוספים ידע המהנדס לקבוע מתי לפרק התבניות. כל האמור לעיל מתייחס לאלמנטים מבטון ´תלויים´ שנוצר בהם מומנט מתיחה. עמודים, חגורות שיובות על קיר בלוקים, גדרות ומעקות אפשר לפרק הטפסנות כעבור יום אחד (אפילו עדיף למטרת האשפרה), כי הם אלמנטים הנתונים למומנט לחץ והתבנית לא תומכת בו אלא רק שימשה ליצירת צורת האלמנט בעת יציקתו.
 

שימי :-)

New member
טעות...

לתקרות בטון... אחרי 7 ימים רק מדללים את הרגליים שתומכות את הטפסנות כדי שיהיה יותר נוח לעבוד טפסנות של תקרת בטון מפרקים רק אחרי 14 יום וזה מעוגן בחוק .. כך שאם פירקת לפני וחס וחלילה קרה משהו אתה תועמד לדין
 
למעלה