טיפ בישול לחסרי הזמן וזה גם זול ומזין ובריא, קיצר

טיפ בישול לחסרי הזמן וזה גם זול ומזין ובריא, קיצר


מחר יום שישי. אצל רובנו זה יום הכנות כזה. שימו היום בלילה את כל הקטניות שיש לכם להשרייה בכלים נפרדים למשך הלילה [אני אעשה את זה עם שעועית אדומה/שעועית שחורה, חומוס, אפונה, שעועית צבעונית ששכחתי את שמה/שעועית מש] עם מים שיכסו את הקטניות עד הסוף, בכלי גדול כדי שיהיה להן מקום להתרחב. עדיף מכוסה כדי להימנע מחרקים שמטילים ביצים במים עומדים.

מחר בבוקר שימו על הגז ארבעה סירים שונים מלאים במים חדשים, ואת הקטניות אחרי סינון פזרו לארבעת הסירים- סוג בכל סיר.
לכו לעשות חיים- עבודה/מנוחה/קריאה או משהו. חזרו אחרי שעתיים. סננו שוב את הקטניות במידה והן רכות והקפיאו בכלים שונים בפריזר.

זהו. עכשיו כל פעם שבא לכם משהו עם קטניות צריך פשוט להוציא ולהפשיר במיקרו איזה שלוש דקות, לתבלן ולאכול.
אני עושה ככה: אורז עם שעועית שחורה, תבשיל שעועית אדומה ותפוחי אדמה, קדירות של קטניות, חומוס גרגירים בסגנון הודי עם אורז/פיתה, תבשיל אפונה וגזר עם אורז... קיצר היד נטויה. כל דבר כזה לוקח לי גג חצי שעה להכין במהלך השבוע, ואלו דברים מאוד זולים ולא מעובדים נורא, אני שולטת בכמות המלח והתבלינים. קיצר מומלץ.
 

ladybug6

New member
אחלה טיפ

גם אני משתדלת להחזיק במקפיא קטניות מבושלות או לפחות מושרות. יש לי סיר לחץ אז הבישול יחסית קצר אבל להשריה אין קיצורי דרך.. אז עדיף באמת לעשות את זה מראש ולהקפיא במנות.
 

gs1234

New member
דווקא יש קיצור דרך להשריה

דווקא יש קיצור דרך להשריה, ואני משתמש בו מדי פעם. זה נקרא "השריה מהירה".

שמים את הקטניות בסיר ומכסים בהרבה מים. מרתיחים, ומשאירים את הסיר לרתוח במשך דקה או שתיים.

מכבים את האש, מכסים את הסיר ומשאירים אותו בצד למשך שעה-שעתיים (שעה זה מספיק לרוב הקטניות).

מסננים ושוטפים היטב במים, והקטניות מוכנות לשימוש.
 
מרק בעשר דקות

טוב אז חברתכם הנאמנה מביאה אותה בטיפ חדש:
דלורית שנתקעה לה במיקרו עם מעט מים לכ-6 דקות
בצל שקולף, נקצץ וטוגן במחבת במקביל לדלורית, ועם תבלינים.
קילוף הדלורית והוצאת החלק האכיל לתוך בלנדר. מעט מים. עוד קצת תבלינים. לטחון כמה שניות. להוסיף את הבצל. טעים!
 
למעלה