שינוי צורה
New member
טיפ בישול לחסרי הזמן וזה גם זול ומזין ובריא, קיצר
מחר יום שישי. אצל רובנו זה יום הכנות כזה. שימו היום בלילה את כל הקטניות שיש לכם להשרייה בכלים נפרדים למשך הלילה [אני אעשה את זה עם שעועית אדומה/שעועית שחורה, חומוס, אפונה, שעועית צבעונית ששכחתי את שמה/שעועית מש] עם מים שיכסו את הקטניות עד הסוף, בכלי גדול כדי שיהיה להן מקום להתרחב. עדיף מכוסה כדי להימנע מחרקים שמטילים ביצים במים עומדים.
מחר בבוקר שימו על הגז ארבעה סירים שונים מלאים במים חדשים, ואת הקטניות אחרי סינון פזרו לארבעת הסירים- סוג בכל סיר.
לכו לעשות חיים- עבודה/מנוחה/קריאה או משהו. חזרו אחרי שעתיים. סננו שוב את הקטניות במידה והן רכות והקפיאו בכלים שונים בפריזר.
זהו. עכשיו כל פעם שבא לכם משהו עם קטניות צריך פשוט להוציא ולהפשיר במיקרו איזה שלוש דקות, לתבלן ולאכול.
אני עושה ככה: אורז עם שעועית שחורה, תבשיל שעועית אדומה ותפוחי אדמה, קדירות של קטניות, חומוס גרגירים בסגנון הודי עם אורז/פיתה, תבשיל אפונה וגזר עם אורז... קיצר היד נטויה. כל דבר כזה לוקח לי גג חצי שעה להכין במהלך השבוע, ואלו דברים מאוד זולים ולא מעובדים נורא, אני שולטת בכמות המלח והתבלינים. קיצר מומלץ.

מחר יום שישי. אצל רובנו זה יום הכנות כזה. שימו היום בלילה את כל הקטניות שיש לכם להשרייה בכלים נפרדים למשך הלילה [אני אעשה את זה עם שעועית אדומה/שעועית שחורה, חומוס, אפונה, שעועית צבעונית ששכחתי את שמה/שעועית מש] עם מים שיכסו את הקטניות עד הסוף, בכלי גדול כדי שיהיה להן מקום להתרחב. עדיף מכוסה כדי להימנע מחרקים שמטילים ביצים במים עומדים.
מחר בבוקר שימו על הגז ארבעה סירים שונים מלאים במים חדשים, ואת הקטניות אחרי סינון פזרו לארבעת הסירים- סוג בכל סיר.
לכו לעשות חיים- עבודה/מנוחה/קריאה או משהו. חזרו אחרי שעתיים. סננו שוב את הקטניות במידה והן רכות והקפיאו בכלים שונים בפריזר.
זהו. עכשיו כל פעם שבא לכם משהו עם קטניות צריך פשוט להוציא ולהפשיר במיקרו איזה שלוש דקות, לתבלן ולאכול.
אני עושה ככה: אורז עם שעועית שחורה, תבשיל שעועית אדומה ותפוחי אדמה, קדירות של קטניות, חומוס גרגירים בסגנון הודי עם אורז/פיתה, תבשיל אפונה וגזר עם אורז... קיצר היד נטויה. כל דבר כזה לוקח לי גג חצי שעה להכין במהלך השבוע, ואלו דברים מאוד זולים ולא מעובדים נורא, אני שולטת בכמות המלח והתבלינים. קיצר מומלץ.