טיפ טיפ- הפרשת חלה

  • פותח הנושא ddh1
  • פורסם בתאריך

ddh1

New member
טיפ טיפ- הפרשת חלה

טיפ טיפ זה בערך ההלכות להפרשת חלה מתומצת ביותר. למי שיש משהו להוסיף או לשנות- ייתקבל בברכה!
דינה
 

ddh1

New member
לי אין עדין מתכון מנצח ואני כל פעם מנסה

מתכון אחר. אתן לך כמה מתכונים של יוכי. וגם שירת מדבר נתנה כאן מתכון לא מזמן. חלות- שירת מדבר. קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 2 כפיות מלח (עם המלח והסוכר את יכולה לשחק- תלוי אם רוצה אותן יותר מתוקות או מלוחות) 2 בייצים בין 2-3 כוסות מים ללוש טוב טוב להתפיח שעה, ללוש שוב להוצאת אוויר ולהתפיח שוב לשעה-- לאחר מכן ליצור צורות ולמרוח ביצה, שומשום,פרג לפי בחירה ולהתפיח שוב, ואז לתנור חם חם... אני תמיד שופכת אחרי כמה דקות קצת מים על תחתית התנור- האדים שעולים עושים טוב ללחם והופכים את הקרום לקראנצ'י... לפי דעתי-= הסוד הוא בהפרשת חלה:))))))))))) זה מה שעושה את כל הטעם:))))) סמבוסק ירקות.......בצק בסיסי ללחם/פיתות עם זעתר/פיצות וכדו'/ יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה לא חובה 1/4 כוס שמן כ - 2-3 כוסות מים פושרים - הבצק צריך להיות רך וגמיש ומעט דביק. יש ללוש היטב את הבצק מכל החומרים - מס' דקות. הבצק מתקבל דביק מעט - אין מה לדאוג... להתפיח פעמיים... לאחר שתי התפחות יש להכין מגש ובו שמן למניעת הידבקות הבצק וליצור כדורים קטנים - ראו תמונה. בסיר שטוח/מחבת גדולה (בזמן שהבצק תופח): 3 בצלים גדולים קצוצים - לטגן עד להזהבה 2 גמבה קצוצה - להוסיף לטיגון כרפס קצוץ 5-6 גזרים מגוררים במגררת גסה 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אם הפלפל חריף מאוד לשים פחות) לאחר הטיגון של כל הירקות יש להוסיף תבלינים: מלח, כמון, פלפל מתוק אדום, כורכום, פלפל שחור, א. מרק עוף מורחים מעט שמן על משטח עבודה ומרדדים באמצעות כף היד כדור של בצק (כמו מופלטה רק יותר קטן) הבצק מרודד דק - יש להיעזר בשמן בידיים. להוסיף מעט מן המילוי במרכז ולסגור בעזרת מזלג לכיסונים. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. להתפיח כמה דקות בתבנית ולאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה.... יוצא קריספי וטעים טעים... פשוט מתחסל! בגלל שחלק מן השמן נוזל החוצה הבצק יוצא כאילו מטוגן. לחם מקמח מלא ומקמח לבן רגיל/יוכי לחם שהכנתי משני סוגי קמחים: קמח מלא (שטיבל 6 ) וקמח לבן רגיל/יוכי מעין סטרטר: כוס קמח מלא כוס קמח לבן רגיל 1 כף שמרים יבשים כפית מלח כפית סוכר כוס וחצי מים פושרים ליצור מכל הנ"ל תערובת דלילה ולהשהות בקערה מכוסה לפחות שעתיים - עד ליצירת תסיסה (בועות מבעבעות). לאחר שהסטרטר מוכן ערבבתי בקערה כחצי ק"ג קמח לבן רגיל + כחצי ק"ג קמח מלא 1 כף שמרים יבשים כפית מלח כף גדושה של סוכר כוס וחצי מים פושרים הוספתי את הסטרטר לבצק ולשתי היטב...............ולשתי....ולשתי............(במשטח מקומח היטב) התפחה מלאה להוציא אויר וללוש במשטח מקומח היטב.....חילקתי את הבצק ל 4 חלקים ויצרתי 4 כיכרות לחם........להתפיח בתבנית - התפחה מלאה לחרוץ בעזרת סכין חריצים בכיכרות (נעזרתי בסכין המשוננת של הלחם) להרטיב מעט את הלחם במים ולפזר מעט קמח. מבעוד מועד יש לחמם את התנור לטמפ' של 200 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם כוס מים רותחים ליצירת אדים. לאחר שהכיכרות ממש תפוחות מכניסים לתנור החם לכ 10 דקות (מעין מכת חום ולחות) ולאחר מכן מוציאים את התבנית עם המים וממשיכים באפיית הלחם - השתמשתי בטורבו כחצי שעה. איזה ריח ואיזה טעם נפלא! יוכי ושירת, מקוה שזה בסדר שנתתי מתכונים בשמכן. דינה
 

מאיוש י

New member
אז ככה ,בנות יקרות

לבצק ללחם בשום אופן לא משתמשים בביצים אני מכינה לחם על בסיס יומיומי ולא שמה ביצה בלחם. אני מכינה כמעט כל יום או יומים קילו קמח.מפרישה מעט ללא ברכה למרות שעל קילו לא חייבים אני מפרישה כמעט בהכל גם כשאני מכינה עוגיות אני מפרישה מעט מהבצק.גם ללא ברכה . ליום שישי כשמכינים 2 קילו אז אני מפרישה עם ברכה בכל מקרה אין צורך בביצים בבצק לחם.
 

יוכי68

New member
מאיוש יקרה, כשרוצים שהבצק יהיה רך

ויותר במרקם של לחמניות מוסיפים ביצים וזה מעדן מאוד את הבצק. אני לרוב מכינה בלי אך לעיתים מוסיפה....בעיקר כשמדובר בלחמניות מתוקות.
 

מאיוש י

New member
היי יוכי יקירתי

אני מכירה בצקים שמוסיפים להם ביצים וכמו שאמרת זה אפשרי בלחמניות מתוקות אבל אז זה לא בצק ללחם אלא יותר בצק של עוגה......אמא שלי מכינה לחם, עם ביצים ועם מרגרינה וכמה שאני מסבירה לה שהיא למעשה מכינה בצק של עוגת שמרים מבחינתה זה בצק ללחם לחם אינו צריך ביצים. כל תוספת של ביצים ומרגרינה או חמאה למעשה הופכת אותו לבצק עוגה בלחם ממש ממש "אמיתי" אין אפילו שמן רק קמח שמרים ומים. ובינתיים הנה הלחם כפרי שהוכן חם חם חם חם
 

מאיוש י

New member
ותראו מה הכנתי מלפני כמה ימים

זוהי זנגולה......ככה קוראים לזה העיראקים זה בצק כמו ספינג' רק נוזלי יותר שמזולף בספירלה לשמן ואז לסירופ
 

יוכי68

New member
מאיוש, איזה לחם נראה "סוףףףףףףףףףףףףף"

והזנגולה.......כבר שמתי עליה עין (מתוך הספר של קרין גורן) קניתי מזמן בקבוק לחיץ במיוחד בשביל זה........איך הכנת אותם?
 

מאיוש י

New member
יוכי הכנתי בדיוק לפי הספר

זה קצת מסובך למלא את הבקבוק בבלילה ודי מלכלך את המטבח אבל פעם בהמון זמן אני מוכנה להכין את זה..........והמחמאה הכי גדולה שקיבלתי על זה , היא מבעלי שממש גדל על זה ......בילדותו היו קונים את זה הרבה והוא אמר לי שזה ממש כמו שהוא זוכר.מה יותר טוב מזה? רותי אני שמחה שהעלתי לך זכרונות נעימים.
 

רותי410

New member
זה לא משבאק? אוי זה מזכיר לי זיכרונות ילדות.

ליד בית הספר שלי מכרו את זה והייתי מטורפת על זה. לא הייתי מתנגדת לאחד עכשיו. אבל לא נראה לי שאתנדב להכין. תודה על הזיכרון המתוק שהעלית אצלי עכשיו.
 
למעלה