טיפ לביט

סבאJACKSON

New member
טיפ לביט

שלום! אני צריך לגלף פרצופים קטנים בעץ יכול להיות אורן או מייפל. אני מתכנן להשתמש ביונדאי "תואם" דרמל שברשותי. מעולם לא גילפתי ואין לי נסיון בסוג זה של עבודה. אם איזה ביט הייתם ממליצים להשתמש? תודה!!!!!!

yulevi

New member
../images/Emo245.gifסבא ג'קסון ../images/Emo245.gif

המלצה לפני שתתחיל לגלף[זה יותר כרסום עם דרמל]יש לך בסט כרסומים בצורות שונות,תבדוק מה קו הכרסום שהכרסום נותן לך,האם יש לך כרסומי טונגסטן [כרסומים מתכתיים]או אבנים

סבאJACKSON

New member
עוד אין לי כלום...

אני רוצה לקנות ביט מתכת זעיר (בסגנון של הביטים שאני מכיר מהראוטר) ולהשתמש בו לגילוף/כרסום, רצוי שיתאים לכמה שיותר אפשרויות חריצה, האם עדיף ישר? קוני? כדורי? ...?

yulevi

New member
לכל אחד

יש מטרה לכרסום שונה,להתחלה תקנה סט שנמכר בסנטרים עם הרבה מאוד כרסומים ודיסקיות עם ייעודים שונים,ראיתי סטים כאלה גם במ.נ.מ,יש ערך מוסף לסטים האלה יחסית למחירם,מחירם כ 100-120 שח

yulevi

New member
לרוב השימוש

הוא באבני הציר וכרסומי ציר ממתכת,ולא במה שהעלית בקישור

yulevi

New member
מתאים

לעץ לאקריל ולעוד שימושים,לזה התכווניתי כרסומי ציר ממתכת,תדאג גם ללהב דק לניקוי שבבים שנשארים בין החריצים, לסדרה הזו יש כמה צורות לכל צורה יעוד אחר

arsar

New member
הרי לפניך רשימת הכלים. דבר ראשון:

למה להתחיל בעץ? למה לא בגלעיני אבוקדו שהם רכים יותר וללא סיבים? 2. במה ואיך אתה מתכוון ל"החזיק" או לקבע את החומר בזמן העבודה? אם החלטת להתחיל בדרמל או בדומיו - תתחיל בביטים הבאים= 134\117\124 ואולי גם 125 שבקטלוג הזה. בנוסף - פרסמתי גם אצל משה וגם כאן "סכינים לגילוף זעיר". אלה הכלים איתם כדאי ורצוי להתחיל - בנוסף ואולי אפילו לפני הכרסום. אלה כלים מצוינים וישרתו אותך שנים רבות וביעילות מירבית.. אח"כ תחזור אלי להוראות ספציפיות יותר.

arsar

New member
אגב - ראיתי בארה"ב כפפת רשת מתכת ליד--

המחזיקה בעובד. איני יודע אם ניתן להשיג כאן.

milch

New member
כפפת רשת מתכת

אינני יודע למה אתה מתכוון, אך יש כפפה כזו לקצבים ואני מניח כי ניתן לרכוש בחנויות המתמחות למטבח המוסדי.

arsar

New member
במאמר שלי בתפוז יש תצלום של כפפה כזו.---

אני לכשעצמי לא נזקקתי לכפפת מתכת בעבר כיוון שלעולם איני מחזיק עובד ביד אלא במלחציים או בעזרת כליבה עם כלי עזר.

daliashenhav

New member
כפפות

יש גם כפפות מתאימות של צוללנים. ניתן לרכישה בחנויות לציוד צלילה.

גילוף בדרמל

כתבו בנושא ונזכרתי לפני כמה שנים התחלתי לגלף בדרמל "יד" למעשה נהוג מצביע לקריאה בתורה הנוהג יד מכסף. עדיין לא גמרתי,אני שוקל לעטר עיטורים וכתוביות עדיין לא החלטתי מה. העבודה נעשתה ע"י כל מיני ביטים של דרמל.

Dor It

New member
../images/Emo161.gif ג'קסון, שאלה לי אליך

למה לא גילוף ידני? קיבלתי לפני שנתיים דרמל עם מתאם לעבודה עדינה, טרם ניסיתי.

סבאJACKSON

New member
אני כנראה עצלן

היות ועדיין איני נהנה מעצם הגילוף אלא רק מהתוצאה הסופית, אני מחפש קיצורי דרך... יתכן ובעזרת הדרכה מתאימה וכלים מתאימים אוכל פעם להתחיל לגלף ידנית.

Dor It

New member
ואני פחדנית ממכשירים

ניסרו לידי ענף בעץ חי ודיסקה נשברה (גם ריח של שריפה וקולות של רופא שיניים....) עוד כמה שעות זה יעבור (הפחד....) יוצאת לסדנת נשים בלדיקו.- הגברים בפורום עברו סדנא מתקדמת שם. עכשיו תור הבנות לנסר בטכנולוגיה מתקדמת לדעתי, הדרך יותר מעניינת מהתוצאה הסופית

arsar

New member
ובכלל - הערה כללית ומקדימה:

יש לקחת בחשבון שהגילוף הקשה ביותר הוא פרצוף - גם אם הוא בס"ה קריקטורה. הצעתי - תשיגו לכם בערך 1 קג פלסטלינה חומה. וממנה תנסו לבנות את הפרצוף אותו אתם רוצים לבצע בעץ אפילו אם תבצעו משהו מצחיק - אין כמו התנסות זו. כך אתם לומדים את "קוי הגובה" המתאימים לפרצוף. המלצתי החמה!!! יגזול מכם זמן מה - אבל יחסוך עגמת נפש.

למעלה