טיפ לבלוגרים

mary lou

New member
טיפ לבלוגרים

טוב, אני מצטערת אם ההודעה הזו היא לא הכי קשורה בעולם אבל אני חייבת להוציא את זה. אל, פשוט אל תכתבו שמות אנשים בבלוג מבלי לקבל את אישורם המפורש . אני יודעת, זה נדוש, זה טיפשי, כולם יודעים את זה. אבל לא תמיד זוכרים את זה, וזה חשוב, אלוהים כמה שזה חשוב. אז כתבתי שם של מישהי היא גללה את עצמה ועכשיו חצי עולם כועס עלי (שלא נאמר מאיים) וזה לגמרי לא נעים. אל. פשוט אל. לא משנה מי. חברים, מורים, אפילו סתם מרצים בכנס משעמם. אל.

דם דם

New member
כמו שאמרה סיווה

במיוחד לא סימנים מזהים בגלל זה אני דואג לשמור על כמה כללי ברזל 1- אף אחד בעולם לא יודע שיש לי בלוג (ככה אין סיבה לחפש אותו) 2- אני מעולם לא מוציא מידע אישי עלי (מטעמי חפירות) 3- אני לא כותב שמות,ובמקרים בודדים שאולי כן,אז זה תמיד שמות בדויים (למרות שאני לא מצליח לזכור שמתישהו כתבתי שמות של אנשים)

אני כתבתי שמות מלאים

רק בפוסט על כנס האינטרנט, ולפי הסטטיסטיקות של חיפושים בגוגל לפחות חלק מהאנשים המוזכרים אכן הגיעו אליי. ואחת מהן נעלבה והגיבה. אבל למרות שהפוסט נכתב בהומור, אני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי - אחרת לא הייתי מפרסמת את זה. אני מסכימה איתך לגבי כתיבת שמות כשמדובר בחברים/מורים/בני משפחה - בעיקר אם הם לא מכירים את הבלוג ואת לא מעוניינת להיחשף, אבל כשאר את כותבת על ארוע מסויים, כנס וכו' - זה כמו לכתוב על כל אישיות מפורסמת אחרת ולדעתי זה לגיטימי, כמובן כל עוד עוד את לא עוברת על איסור לשון הרע והוצאת דיבה, או סתם מעליבה וכותבת בצורה לא מכובדת - אבל זה כבר עניין אישי של כל כותב.

mary lou

New member
זה גם מה שאני חשבתי...

אבל אנשים אחרים חושבים אחרת כנראה.

אם את רוצה להעביר ביקורת

את צריכה להתמודד עם ביקורת הנגד, ככה זה עובד. לא יודעת על מי כתבת, אבל אם אנחנו מדברות על הכנס ההוא, אני יכולה רק לנחש על מי יכולת לכתוב ו"חצי עולם" יכעס עלייך, ואם אני צודקת בניחוש שלי, אז זו באמת בדיחה גרועה... בכל אופן, אף אחד לא אמר לך לא לכתוב - את פשוט אומרת שאת לא מוכנה להתמודד עם הכעס. אבל כשאת, ובמיוחד את, שמעבר להיותך בלוגרית את גם עיתונאית, צריכה להחליט אם את מוכנה לעמוד בביקורת וכעס נגדיים.

mary lou

New member
הניחוש לא נכון...

לא מדובר בכנס ההוא. להתמודד עם כעס של אנשים זה חשוב. הבעיה היא שלא מדובר רק בכעס, אלא גם באיומים (לא רוצה להכנס לפרטים אבל זה סתם לא נעים). גדול עלי, באמת, לא מעוניינת. בכל מקרה, תודה לך. התגובה שלך מוכיחה לי שיש עוד לגיטימציה לחופש הביטוי
. אם לא לגמרי בעיתונים (וכנראה שלא), לפחות בבלוגספירה.

mary lou

New member
טוב את זה אני יכולה להסביר...

ברגע שאת מגיעה אליהם הם הופכים להיות מעניינים :)

גאמי

New member
../images/Emo25.gifוואהו, טוב את זה

שאני הופכת אטרקציה אפשר להסביר בעיקר לנוכח העובדה שאני מסתובבת עם כותבת פורנו מדופלמת.
תודה לך.

כן... וגם אני פתאום ראיתי

שתגובה שלי צונזרה פתאום... רק בגלל ששאלתי מה זה הכנס הזה בכלל... אבל סבביישן... קיבלתי את זה בהבנה... אם יש אנשים שזה כל-כך מפריע להם, שיהיה להם לבריאות! לילה טוב!

למעלה