טיפ לחיים..

GADI81

New member
טיפ לחיים..

מישהו אמר לי "נהוג לתת טיפ", ואני שואל: האם 'המנהג' הזה מחייב?

הסיפור שלי מתחיל בקניית מקרר בחברת 'מחסני חשמל'. על מקרר שעולה 2400 ש"ח שילמתי הובלה של 150 ש"ח עד הבית, עד המטבח.
לאחר ששני השליחים שמו את המקרר אצלי במטבח אחד מהם עמד וחיכה.
שאלתי לפשר העניין והוא ענה לי "נהוג לתת טיפ לסבלים"..
לא התארגנתי לעניין לפני כן, בדיוק נכנסו בשכירות לדירה, זוג צעיר שרק התחתן.
כל מה שמצאתי בארנק באותו הרגע היו 13 שקלים אותם נתתי באהבה ובנוסף ביקשתי סליחה על כך ששכחתי מהעניין.

מולי עומד אדם מבוגר ובמין זלזול מניח את השקלים על השולחן ואומר לי "אתה צוחק עלי? נהוג לתת לפחות 20-25 שקלים לכל אחד".
אני לרגע המום, מבקש מאישתי שתבדוק גם אצלה. אשתי הוציאה מהארנק עוד 3 שקלים והניחה על השולחן.
בזלזול רב (ואני חייב לציין שבחיים לא התייחסו אלי כך) השליח לקח את הכסף מהשולחן, הסתובב ושניהם יצאו בסערה מהבית.
בלי תודה, שלום, להתראות.. כלום.

אז אמרו לי ש- "נהוג לתת טיפ" ואני שואל:
האם זה חובה? האם זה מצריך יחס מזלזל? האם הפחה בטיפ צריך להוריד מהשירות אותו אני מקבל?

פניות חוזרות ונשנות למחסני חשמל טוטאו בין הפתקים שכל נציג "השאיר" למנהל.
מאוד נפגענו מהיחס של השליחים ומהטיפול הלוקה בחסר של מחסני חשמל!

מעבר לכך מעניין אותי לשמוע אתכם, מה דעתכם לגבי נתינת טיפ?
מי קובע את גובה הטיפ?
האם ראוי להתחשב במי שאין לו כל כך כדי לתת טיפ?
האם לדעתכם הטיפ כלול בתשלום על המשלוח?
(הייתם נותנים טיפ לשליח פיצה כשהמשלוח בתשלום באותה המידה שהייתם נותנים אם המשלוח היה בחינם?)
האם הנוהג לתת טיפ מחייב את מקבל השירות לתת טיפ?

nathaliesh

New member
אולי נפתיע אותך אך דווקא כנותני שירות

יש הרבה התנגדות בפורום הזה לתרבות הטיפים שפשתה בארץ. טיפ הוא בעצם סוג של מתנה, בונוס, אסקטרא על שירות יוצא דופן, אבל בארץ יש מגזרים שאמצו את הנוהג הזה ומנצלים אותו כדי לא לשלם לעובדים שלהם משכורת, מלצרים זאת הדוגמא הידועה ביותר.

הלקוח הוא סוג של "שבוי" של המנהג, כי גם לו יש חברים, אחים, אחיות וילדים שעובדים או יעבדו בתור מלצרים והוא יודע שאם לא ישאיר טיפ אז המלצר לא מרוויח. כך נוצר מצב מעוות שבו נהוג להשאיר X אחוזים טיפ גם כשהשירות לא היה אקסטרא, או משהו, או בכלל.

מצד שני הרבה אנשים בשנים האחרונות מתחילים להתנגד למנהג הזה. אישית, אם קבלתי שירות גרוע לא אשאיר טיפ. על מה אני משלמת בדיוק?

בעניין סבלים הבעיה העיקרית היא שהרבה פעמים הם מורידים את הארגזים מהרכב ודורשים תוספת או טיפ ואם אתה לא נותן הם מאיימים שלא יעלו לך את הדברים הביתה. סוג של סחיטה.

rigidid

New member
מבקשים את הכסף חזרה ומבקשים ממנו לעוף מהבית!

אני לא רואה סיבה להביא טיפים לסבלים, הרי המשלוח ברוב הפעמים עולה המון כסף! מקרים יוצאי דופן הם כשאני מבקש טובה, כמו להוריד בדרך החוצה מוצר כבד ולהניח בחוץ וכו', אז אני נוהג לתת כ-50 ש"ח...
בכל אופן, כשנותן שירות כלשהו נמצא בבית שלי, אני מצפה למינימום של כבוד, כשמחוץ לבית אני יכול עוד לסבול כמה דברים, אבל בתוך המרחב הפרטי שלי יש קוים אדומים. חבל שלא ביקשת בחזרה את הכסף והעפת אותו לכל הרוחות!
אין שום נוהג ואין שום ציפייה, אחד בוחר לתת טיפ אז סבבה, שני בוחר שלא אז אין מה להתווכח בעניין...

GADI81

New member
הייתי קפוא באותו רגע לנוכח אדם מבוגר שרומז לי

שאני מזלזל בו..

אתה צודק וכך גם הרגשתי לאחר שהם הלכו.. הייתי מבקש מהם בחזרה את הכסף ושולח אותם בלי טיפ.
זה ממש פגע בנו! אני לא יכול לתאר כמה..

בנוסף גם לא קיבלנו יחס ממחסני חשמל בנושא הזה, אולי הם רגילים לקבל פניות כאלו.

בקשר לטיפ למלצרים, כולכם צודקים, יש נוהג להשאיר 10% ואף אחד לא יודע מהיכן זה הגיע ואם לא משאירים המלצר יחזור וישאל האם קרה משהו ויזכיר לכם ש 'צריך' להשאיר 10 אחוזים.. חבר סיפר לי שזה כבר קרה לו והוא בלית ברירה השאיר למרות שלא הבין על מה כיוון ובאותו מקרה למעט הגשת המנות בתחילה לא היה שימוש בכלל במלצרים.

אני חושב שמי שנותן את הכח למשכורת מטיפים הם אלו שמסכימים לעבוד בשיטה הזאת..

כמו שנכתב לפני

רבים וטובים מביננו לא מחבבים את תרבות הטיפים שחדרה לכל מקום כמעט, בדגש על האופן בו נותני שירות מסוימים דורשים את הטיפ - ומה שקרה לך זו דוגמה מצוינת. אני כבר מצאתי את עצמי במצב בו דרשו ממני טיפ, ובמקרים כאלו גם אם התכוונתי לתת טיפ הדרישה הזאת (והצורה בה היא נעשתה) גרמה לי לוותר על הטיפ. טיפ מקבלים - לא דורשים, ולהגיב בזלזול ו/או לטעון שהטיפ נמוך מדי כפי שקרה במקרה שלך זה לא לעניין. אני הייתי מבקשת את הטיפ בחזרה במקומך, אם זה השירות שהוא נותן בוודאי שלא מגיע לו טיפ.

wonderwoman7

New member
אכן מרגיז!

עוד דוגמא מעצבנת זה למשל בחתונה. כל נותן שירות מרשה לעצמו לבקש עוד טיפ מעבר לתשלום שנקבע מראש!
לדוגמא ביום החתונה בסלון הכלות, אחרי שכבר סיימו לי את האיפור והתסרוקת וכבר שילמתי את המחיר שנקבע, פתאום בעל המקום אומר לי שאני יכולה לתת טיפ לעובדים.. וכל זה ביום הכי מרגש בחיים שלי וכהוא תופס אותי לא מוכנה בכלל.. ממילא לא היה עלי כסף אז לא נתתי אבל זה ממש בושה!
גם כן, עשיתי טעות שהלכתי אליו, חבל שלא הקשבתי לגיסיתי שאמרה לי להתרחק משם וללכת לאחד אחר שהיה ממש טוב.. (התקמצנתי על 700 ש"ח..) לא הייתי מרוצה צצה שיצא וכל היום שם עבר לי ממש בסטרס!

למעלה