טיפ לחיים..
מישהו אמר לי "נהוג לתת טיפ", ואני שואל: האם 'המנהג' הזה מחייב?
הסיפור שלי מתחיל בקניית מקרר בחברת 'מחסני חשמל'. על מקרר שעולה 2400 ש"ח שילמתי הובלה של 150 ש"ח עד הבית, עד המטבח.
לאחר ששני השליחים שמו את המקרר אצלי במטבח אחד מהם עמד וחיכה.
שאלתי לפשר העניין והוא ענה לי "נהוג לתת טיפ לסבלים"..
לא התארגנתי לעניין לפני כן, בדיוק נכנסו בשכירות לדירה, זוג צעיר שרק התחתן.
כל מה שמצאתי בארנק באותו הרגע היו 13 שקלים אותם נתתי באהבה ובנוסף ביקשתי סליחה על כך ששכחתי מהעניין.
מולי עומד אדם מבוגר ובמין זלזול מניח את השקלים על השולחן ואומר לי "אתה צוחק עלי? נהוג לתת לפחות 20-25 שקלים לכל אחד".
אני לרגע המום, מבקש מאישתי שתבדוק גם אצלה. אשתי הוציאה מהארנק עוד 3 שקלים והניחה על השולחן.
בזלזול רב (ואני חייב לציין שבחיים לא התייחסו אלי כך) השליח לקח את הכסף מהשולחן, הסתובב ושניהם יצאו בסערה מהבית.
בלי תודה, שלום, להתראות.. כלום.
אז אמרו לי ש- "נהוג לתת טיפ" ואני שואל:
האם זה חובה? האם זה מצריך יחס מזלזל? האם הפחה בטיפ צריך להוריד מהשירות אותו אני מקבל?
פניות חוזרות ונשנות למחסני חשמל טוטאו בין הפתקים שכל נציג "השאיר" למנהל.
מאוד נפגענו מהיחס של השליחים ומהטיפול הלוקה בחסר של מחסני חשמל!
מעבר לכך מעניין אותי לשמוע אתכם, מה דעתכם לגבי נתינת טיפ?
מי קובע את גובה הטיפ?
האם ראוי להתחשב במי שאין לו כל כך כדי לתת טיפ?
האם לדעתכם הטיפ כלול בתשלום על המשלוח?
(הייתם נותנים טיפ לשליח פיצה כשהמשלוח בתשלום באותה המידה שהייתם נותנים אם המשלוח היה בחינם?)
האם הנוהג לתת טיפ מחייב את מקבל השירות לתת טיפ?
מישהו אמר לי "נהוג לתת טיפ", ואני שואל: האם 'המנהג' הזה מחייב?
הסיפור שלי מתחיל בקניית מקרר בחברת 'מחסני חשמל'. על מקרר שעולה 2400 ש"ח שילמתי הובלה של 150 ש"ח עד הבית, עד המטבח.
לאחר ששני השליחים שמו את המקרר אצלי במטבח אחד מהם עמד וחיכה.
שאלתי לפשר העניין והוא ענה לי "נהוג לתת טיפ לסבלים"..
לא התארגנתי לעניין לפני כן, בדיוק נכנסו בשכירות לדירה, זוג צעיר שרק התחתן.
כל מה שמצאתי בארנק באותו הרגע היו 13 שקלים אותם נתתי באהבה ובנוסף ביקשתי סליחה על כך ששכחתי מהעניין.
מולי עומד אדם מבוגר ובמין זלזול מניח את השקלים על השולחן ואומר לי "אתה צוחק עלי? נהוג לתת לפחות 20-25 שקלים לכל אחד".
אני לרגע המום, מבקש מאישתי שתבדוק גם אצלה. אשתי הוציאה מהארנק עוד 3 שקלים והניחה על השולחן.
בזלזול רב (ואני חייב לציין שבחיים לא התייחסו אלי כך) השליח לקח את הכסף מהשולחן, הסתובב ושניהם יצאו בסערה מהבית.
בלי תודה, שלום, להתראות.. כלום.
אז אמרו לי ש- "נהוג לתת טיפ" ואני שואל:
האם זה חובה? האם זה מצריך יחס מזלזל? האם הפחה בטיפ צריך להוריד מהשירות אותו אני מקבל?
פניות חוזרות ונשנות למחסני חשמל טוטאו בין הפתקים שכל נציג "השאיר" למנהל.
מאוד נפגענו מהיחס של השליחים ומהטיפול הלוקה בחסר של מחסני חשמל!
מעבר לכך מעניין אותי לשמוע אתכם, מה דעתכם לגבי נתינת טיפ?
מי קובע את גובה הטיפ?
האם ראוי להתחשב במי שאין לו כל כך כדי לתת טיפ?
האם לדעתכם הטיפ כלול בתשלום על המשלוח?
(הייתם נותנים טיפ לשליח פיצה כשהמשלוח בתשלום באותה המידה שהייתם נותנים אם המשלוח היה בחינם?)
האם הנוהג לתת טיפ מחייב את מקבל השירות לתת טיפ?