טיפ לילדים שמנמנים

Ros3mary

New member
טיפ לילדים שמנמנים

בואו נתחיל שנה כמו שצריך מבחינה בריאותית. לא צריך לספר לילדים שהם בדיאטה(כי הם ישר ירוצו לקנות ממתקים) אלא לשנות גישה בבית,ולאו דוקא דיאטנת הרזיה ,אלא יותר תזונה נכונה. פחות טיגונים,למרות שאלו הארוחות הקלות לנו כהורים להכין. יותר בישול ועדיף עוף על בשר,חזה עוף במחבת,מתובל וללא שמן. סלט טרי בכל ארוחה. אפשר לוותר על הממתקים,ואם חייבים ,אז המלוחים עדיפים. כריך לבית הספר,ממליצה על לחם פרוס ולא פיתות או לחמניות,כי הוא דק. נסו לוותר על שוקולד ולכו על:חומוס...פסטרמה...גבינות למיניהן. אבוקדו,ירקות ופרי קטן... גם המעדנים מיותרים,לכו על יוגורטים ללא תוספות השוקולד... אשמח לטיפים נוספים בנושא.

bennyTKD

New member
ביקשת - קיבלת

כל מה שאת רגילה לעשות במחבת, תכיני במחבת השף, בלי שמן בכלל. חביתות, חזה עוף, המבורגר, וכו'. הכל טעים מאוד, אבל ללא שמן בכלל. לא הבנתי למה את טוענת שממתקים מלוחים עדיפים? תפוצ'יפס ודברים כאלו הם בין הדברים היותר מזיקים שיש (מבחינת קלוריות ומבחינת שומן). אולי תסבירי את טענתך. לגבי לחם - בלי קשר לדבריך, צריך רק לזכור שהאמונה הרווחת כי טוסט (צנים) הוא בעל פחות קלוריות מלחם רגיל, א-י-נ-ה נכונה. אנשים משום מה חושבים שאם לוקחים פרוסת לחם ושמים במצנם, הקלוריות נשרפות. ממש לא! ולא לשכוח שדיאטה בדרך כלל לא מספיקה. חשוב לעסוק בספורט (גם ילדים וגם מבוגרים) כדי לשרוף שומן. הפעילויות ששורפות שומן הן אלו האירוביות (ריצה, הליכה מהירה, רכיבה על אופניים, שחיה וכו'). לגבי ילדים - לא חייבים לומר להם שהפעילות מיועדת לשריפת שומן. אפשר להרגיל אותם לעשות את זה לשם הכיף (כי זה באמת כיף). למה לא לקחת אותם בסופ"ש לפארק עם האופניים ולתת להם לרכב קצת? בני

Ros3mary

New member
תודה,קניתי את הרעיונות!

חלילה ציפס וכדומיו!!!אני בדעה שלך! אך אם הילדים מתעקשים על חטיף....פרי אצלינו,למשל, זה אוכל לא חטיף. אז כבר חבילת במבה קטנה או בייגלה (לא מלוח ויש גם אפוי ולא מטוגן). אנסה להסביר למרות שאני לא מקצועית בענייני תזונה, מתוק גורם להתמכרות,קשה מאד להפסיק עם ההרגל הזה...כנ"ל לגבי קולה. וקשה מאד לרדת במשקל כשממשיכים במתוקים. אני יוציא מהבויידם את מחבת השף,תודה שהזכרת לי את הכלי הנהדר הזה!

bennyTKD

New member
אנסה להמשיך את ההסבר שלך

אנסה להמשיך את ההסבר שלך, ואשתדל גם לכתוב בשפת היום-יום בלי מילים מדעיות (שאולי יותירו רושם כאילו אני מבין גדול, למרות שאני לא וקטונתי, אבל יקשו על הקריאה) ההבדל בין מתוק למלוח - מלוח מכיל הרבה נתרן. לא מומלץ לצרוך יותר מדי ביום, אבל מדובר על כמויות גבוהות שסביר שילד או אדם רגיל לא מגיעים אליהם. ולא לשכוח לשתות הרבה מים כמובן. ולא להתקרב לפופקורן, לא עם שמן בסיר וגם לא בשקית למיקרוגל (תציצו על העטיפה כמה קלוריות ושומן יש בזה. גם בשקיות שכתוב עליהם "מופחת קלוריות"...) מתוק - מעלה את רמת הסוכר בדם. הבעיה היא שרמת הסוכר יורדת בחזרה אחרי זמן די קצר ואז הגוף דורש עוד. בגלל זה אכילת חפיסת שוקולד אמנם נותנת לנו הרבה אנרגיה בבת אחת ובמהירות, אבל אחרי שעה יש לזה השפעה שלילית. עוד הערות על חטיפים - להיזהר מוופלים (המון קלוריות). ביגלה לטעמי זה די טוב, כי למרות שיש בזה הרבה קלוריות, זה ממלא (ולכן לא אוכלים הרבה). במבה נחשב די בריא (במיוחד מאז שכתבו על העטיפה שיש בזה תוספת ויטמינים...איזה אימה יהודיה לא תיתן את זה לילדיה?!) אבל שימו לב שיש בזה גם שומנים לא הכי בריאים (בקיצור - תתחילו לקרוא מה כתוב על האריזות) הזכרת בהודעתך את הקולה - זה דבר אחר לגמרי. לא (או - לא רק) הסוכר גורם להתמכרות לקולה אלא הקפאין (וסתם קוריוז - לפני כמאה שנה היה בקולה עוד חומר ממכר...). הקפאין ממכר, בדיוק כמו ששותים קפה או תה, ולכן רצוי לא להרגיל ילדים לשתות את זה. לי לקח המון זמן להיגמל מקולה. אז מה כן לשתות? עדיף מים. מי שחייב מתוק אז אפשר מיץ אשכוליות דיאט. ומי שחייב מוגז אז יש דיאט ספרייט או דיאט סבן-אפ. משום מה, לטעמי, למשקאות הדיאט בטעם הספרייט יש פחות טעם לואי מאשר לדיאט קולה (או דיאט RC או דיאט פפסי, שלשלושתם טעם לואי זוועתי). בני

למעלה