טיפ ענק על נמלים

צפנתי

New member
טיפ ענק על נמלים

אני גרה בחצר עתורת נמלים גדולות (נמלת הקציר הדו-גונית, למי שמתעקש) והן מאד חשובות לי בחצר ובגינה.חשוב לי כמובן לא לפגוע בחי ובצומח ובעצמי עם רעלים, והן מנקות ומסדרות את זרעי הבר בחצר, ונלחמות נגד זחלים שהן טורפות מעל הצמחים. אני לא חולמת אפילו להרעיל אותן. אבל מה. בערב הן מאד פעילות וחודרות לבית מדלת המטבח, מוצאות כל מיני אטרקציות. שמתי להן בפתח הדלת שמן רוזמרין, עד שנגמר לי. (וזה יקר) תאטאטתי אותן, וכו' ואין מושיע. בסוף מצאתי פתרון: קניתי "סנו לשטיפת רצפות דוחה חרקים" (15 ש"ח לשני ליטרים) וזה לא רעל! שמתי במרסס ספרי, ואני מתיזה בעת הצורך ליד הדלת. זה לוקח לי 5 שניות.

psa

New member
צפנתי,נקרא אחלה טיפ.תודה ומה עם

חשופיות -ה"בפנים" של החילזון??? פיתרון אחד יש ,אם כי אני לא כל כך נלהבת... לפזר מלח לפני הדלתות... יש גם חומר עם גרגרים ירוקים שמוכרים . יש רעיונות נוספים ???

לא גרגרים ירוקים! דיזיקטול!

דיזיקטול הוא רעל חזק ביותר, ושמעתי בפורום גינון שעלול להרוג אפילו חתולים. לא חבל לכם להרעיל את סביבתכם וסביבת יקיריכם? בפורום גינון דנו ארוכות בשיטות "ירוקות" נגד מטרידים בבית ובחוץ. אתם מוזמנים להכנס שם לתאגליינס, "למדביר הירוק" נגד חשופיות אמרו שם לפזר אבקת קפה שחור.ואולי עוד עיצות, אני כבר לא כ"כ זוכרת.

psa

New member
זרבובית וצפנתי.....

זרבובית -לידיעתך יש לי חתולים.... ובמקרה....פעם שמתי גרגרים ירוקים שאת שמם אינני זוכרת ,(לא נראה לי שזה מה שכתבת כי בררתי היטב על טיבו....) לידיעתך ,חתולים לא יתקרבו לריחות שלא נעימים להם. ואכן זה מה שקרה... מסכימה אתך שצריך לנסות להשתמש בחומרים לא מזיקים. צפנתי-באותו עניין ,זה רעיון
,אך חתולי לא כל כך יסכים...משהו כמו התמונה המצורפת...

ל PSA ד"ש חם מפורום חתולים

הי את מוזמנת לפורום חתולים של תפוז tapuz.co.il/16 גם אני כמוך - גרפיקאית ואוהבת חתולים החתול בתמונה הוא שלך
כי הוא מסוג "ואן טורקי" חתולים שאוהבים מים, הידעת זאת
תבואי לבקר

psa

New member
היי רויטל ,WOW ,איזו הזמנה חמה על

הבוקר :O)))))) איך אוכל לסרב לה? בהחלט אבוא. החתול בתמונה לא שלי ,חיפשתי תמונה עם קיפוד וזאת מצאתי. אבל יש לי חתול לא פחות יפה.... יום נפלא

צפנתי

New member
אין בקן נמלים זכרים שיתפתו.

את הקן, אם אנני טועה, מקימה מלכה שהופרתה פעם אחת לפני הקמת הקן, והוא מייצרת בייצים כמה שנים.

bennyTKD

New member
לפני שנתיים גילו שאת טועה

For decades, entomologists have thought that the workers in ant colonies – all female and all daughters of the queen – control how many males are allowed to live in the colony by killing many of their brothers while still larvae. Scientists assumed the queen was simply an egg-laying machine. They were puzzled, though, that the ratio of females to males in some ant colonies was not quite as high as they would expect in a worker-dominated society. The research by Vargo and his three European colleagues has found an explanation: The queen can, in fact, alter the sex ratio of her colony by limiting the number of female eggs she lays. "The queen and the workers are having a conflict, and in some circumstances the queens can exert more control, and in some circumstances the workers can exert more control," Vargo said.​
בני

צפנתי

New member
טוב, אני אשאל...(בטכניון אין לי את

מי, אם יש נמלים עושים להן אנליזה כימית, לא בודקים את המין...) אבל אני אמצא.

psa

New member
ומה אם השכנים מלמעלה זורקים סיגריה?

וזה קורה לא פעם?????

Hwoarang

New member
אז יהיה שמח

חח סתם התכוונתי לבתים פרטיים.. בבנין משותף אפשר לקחת מדביר

psa

New member
אני מבינה:O))),אתה מכיר את הבתים

עם גינה צמודה ,בית פרטי אך מעליך יש שכנים....
? והכי מצחיק שהם זורקים את הבדלים או הסיגריות אומרים לך שזה לא הם. כאילו שזה "חלף עם הרוח".... סתם קוריוז....

צפנתי

New member
נפט זה מסריח והורג את האדמה.

אני ממליצה לרסס איפה שתכננת נפט, נוזל סנו לשטיפת רצפות דוחה חרקים. קסם, פשוט קסם.

menew

New member
../images/Emo4.gif וטיפ נגד נמלים על המיטה יש?

נמלים ג'ינג'יות קטנות שמתנפלות פתאום על מי שיושב על ספה מסוימת ועל מיטה מסוימת ועוקצות! מישהו יודע מה עושים? ולא - לא ריסוס.

לי מ ו ר

New member
תנסי בושם

לאחרונה גיליתי שאם מרססים בבושם את המקום הנמלים נעלמות לתקופת מה. בשבת שעברה מגירת הסכון התמלאה בנמלים, שטפתי אותה וריססתי בסנו אינסקטל, ועדין היו שם נמלים. לקחתי בושם בישמתי קצת את המגירה, וכבר שבוע אין שם כלום (טפו, טפו)

למעלה