טיפ קטן לבצק שמרים
כשאני מכין בצק שמרים אני בד"כ מכין כמות כפולה,מחלק לשניים (לפני התפיחה), עוטף חצי מהבצק בניילון נצמד ושם בפריזר. ככה יש לי בצק מוכן למקרה הצורך: הפשרה של לילה במקרר (או במקרה חירום של שעתיים על השיש) וממשיכים כרגיל.
ביום שישי מצאתי בפריזר בצק שהכנתי לדעתי לפני שנה ויותר. הפשרתי אותו משך הלילה במקרר אבל היום בבוקר היה ברור שזה לא ילך - הבצק היה מת לחלוטין. עמדתי לזרוק אותו ואז עה לי רעיון: הוספתי לו חצי כפית של שמרים יבשים, לשתי ביד 2-3 דקות והנחתי בצד. אחרה חצי שעה בדקתי - וכמו חדש: בצק שמרים לתפארת, מוכן לאפיה. יצאו קרנץ שוקולד וסינרולי גבינה מצוינים.
אז אם אתם עומדים מול בצק שמרים שיצא מהמקפיא ומסרב לתפוח - תנסו להוסיף לו מעט שמרים, ללוש ולקוות לטוב. לזרוק לפח אפשר תמיד...
כשאני מכין בצק שמרים אני בד"כ מכין כמות כפולה,מחלק לשניים (לפני התפיחה), עוטף חצי מהבצק בניילון נצמד ושם בפריזר. ככה יש לי בצק מוכן למקרה הצורך: הפשרה של לילה במקרר (או במקרה חירום של שעתיים על השיש) וממשיכים כרגיל.
ביום שישי מצאתי בפריזר בצק שהכנתי לדעתי לפני שנה ויותר. הפשרתי אותו משך הלילה במקרר אבל היום בבוקר היה ברור שזה לא ילך - הבצק היה מת לחלוטין. עמדתי לזרוק אותו ואז עה לי רעיון: הוספתי לו חצי כפית של שמרים יבשים, לשתי ביד 2-3 דקות והנחתי בצד. אחרה חצי שעה בדקתי - וכמו חדש: בצק שמרים לתפארת, מוכן לאפיה. יצאו קרנץ שוקולד וסינרולי גבינה מצוינים.
אז אם אתם עומדים מול בצק שמרים שיצא מהמקפיא ומסרב לתפוח - תנסו להוסיף לו מעט שמרים, ללוש ולקוות לטוב. לזרוק לפח אפשר תמיד...