טיפ קטן למג'דרה

yair_bar

New member
מנהל
טיפ קטן למג'דרה

מבחינתי היום מג'דרה נכנסה לרשימת המאכלים שאם אוכלים אותה פושרת או קרה היא אפילו יותר טעימה מאשר חמה.
 

נטעליג

New member
והמתכון?

 

yair_bar

New member
מנהל
מתכון למג'דרה

1 כוס אורז
1 כוס עדשים שחורות
4 בצלים
1 כפית סוכר
6 כפות שמן (זית, תירס, חמניות, סויה)
1 כפית בהיריון מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון
1 כף מיץ לימון (אפשר לפי העין)
&nbsp
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה במשך שעה עם הרבה מים
2. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב על להבה בינונית עד שמשחים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות.
4. מסננים את העדשים מתוך הנוזלים ומוסיפים לסיר. שומרי את מי ההשרייה בצד.
5. מוסיפים 2.5 כוסות ממי השרייה לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את המלח, פלפל, כמון ומיץ לימון ומערבבים היטב.
7. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות.
&nbsp
&nbsp
לפעמים כשאני מכין אני מוציא את הבצל מהסיר בסיום הטיגון ומחזיר אותו רק כשהמג'דרה מוכנה.
&nbsp
&nbsp

 

נטעליג

New member
מתכון שונה ממה שאני מכירה.אם הבצל נשאר במי הבישול התב

יוצא כהה יותר?
 
למעלה