מתכון למג'דרה
1 כוס אורז
1 כוס עדשים שחורות
4 בצלים
1 כפית סוכר
6 כפות שמן (זית, תירס, חמניות, סויה)
1 כפית בהיריון מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון
1 כף מיץ לימון (אפשר לפי העין)
 
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה במשך שעה עם הרבה מים
2. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב על להבה בינונית עד שמשחים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות.
4. מסננים את העדשים מתוך הנוזלים ומוסיפים לסיר. שומרי את מי ההשרייה בצד.
5. מוסיפים 2.5 כוסות ממי השרייה לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את המלח, פלפל, כמון ומיץ לימון ומערבבים היטב.
7. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות.
 
 
לפעמים כשאני מכין אני מוציא את הבצל מהסיר בסיום הטיגון ומחזיר אותו רק כשהמג'דרה מוכנה.