טיפ שבועי- בלאגן בבית- מאיפה מתחילים לסדר?

keren kr

New member
טיפ שבועי- בלאגן בבית- מאיפה מתחילים לסדר?

בלאגן בבית- מאיפה מתחילים לסדר? כשיש בלאגן בבית, צריך כמובן לסדר פיזית , אסור לוותר כי זה חשוב, אם לא מצליח – סימן שלא נתנו לזה מספיק חשיבות. בנוסף אפשר לנצל את הזמן הזה גם לעשות: סדר בערכים- לבדוק האם אנו מדגישים את מה שבאמת חשוב לנו... סדר במחשבות- מה עיקר ומה טפל , ומה חשוב יותר ומה פחות. וגם כדאי לקחת את הסידור בכיף , כי אם החלטנו שמגיע לילדים להשתולל וליהנות והם נהנו אז היה שווה. ואם נצליח להעביר וללמד את הילדים איך עושים סדר בבית , במחשבות ובערכים – זה נקרא שהצלחנו לעשות סדר.

rin859

New member
אבל איך אפשר ללמד סדר כשביה"ס לא עושה זאת???

הי יקירה בכל פעם שבתי חוזרת מביה"ס דבר ראשון היא צריכה להרגע מהמערכת הזאת....ממש כך. אני מזמן הגעתי לידי מסקנה, ש...לו הייתי רוטשילד הייתי רושמת אותה למסגרת אלטרנטיבית שמאפשרת לילד להתבטא יותר מבלי להעמיס עליו שינונים מיותרים , בחנים, בחינות , שעורים רבים מתקשה ללמד את בתי סדר, כשבראש היא כל הזמן בלחץ כתוצאה ממטלות ביה"ס :(

גם אופי וגם טבע שני

נראה שקרן דיברה על גילאים קצת יותר קטנים מבית הספר, אני חווה את זה בבית כל יום את מה שאת מדברת עליו כי אני מאד מסודרת וצריכה את השליטה בעניין וזה האופי שלי, אבל ביתי הבכורה, בת 12, בדיוק ההפך ממני באופי וכמה שאני מדגישה את החשיבות כל יום בניסיון ליצור הרגלים אני לא מרגישה שאני מצליחה, ממש הרגשת לחימה בעניין, כאילו בשניה שאני מסובבת את הראש משהו מתבלגן, אני קצת הרפתי מבפנים, אבל תמיד מקונן בי הפחד שבתור מבוגרת זה יפגע בה אם כי משתדלת להבין שזה שלה... וזה האופי שיש לה והיא תצטרך לחיות עם זה בסופו של דבר האמת אשמח גם לרעיונות

מזדהה עם ההרגשה

הבת שלי קצת יותר גדולה (16) וגם אצלנו בבית זה היה בדיוק כמו שאת מתארת- אני מאוד מסודרת וקשה לי עם בלגן אני חייבת להודות, שאמנם זה לא פרפקט עכשיו אבל חל שיפור עם הזמן. מה שהנחה אותי זה שני דברים- 1. הזכרתי שוב ושוב לעצמי שצריך רק לשמש דוגמה, אז השתדלתי תמיד שתראה כמה זה חשוב לי שהמטבח, חדר שינה, שירותים וכו' יהיו מסודים ונקיים וגם לומר לה מידי פעם כמה זה נעים לחיות בסביבה נקייה ומסודרת, ואז עם הזמן היא הרגישה לא נעים בחדר המבולגן שלה...זה פעל לאט לאט ועכשיו אני רואה תוצאות:))) היא יותר משתדלת שגם אצלה יהיה מסודר! 2. הזכרתי בכל רגע לעצמי שבגילה גם אצלי היה מבולגן ואמא שלי היתה "מתחרפנת" מזה . והנה אני בוגרת ומסודרת. אז שאין לי מה לדאוג!

מסכימה

בת שלי בת17,5 ועד עכשיו נושא מאוד רגיש אבל ברגע שהיא התחילה להפגש עם חבר ומזמינה אותו לבקר מידי פעם בבית שלנו, אז מצב משתפר והיא התחילה לסדר וראיתי שהיא לפחות יודעת מה זה סדר. אז הגעתי למסקנה שברגע שהיא תרצה היא תצליח בסדר ובהחזקת בית מסודר. כמו שאנו לומדים בקבלה - הכל תלוי מגודל הרצון. אז לדעתי אני צריכה לגדל רצון לסדר וחשיבות ותענוג מתוצעות כש בית מסודר. יש לי גם בת קטנה בת שנתיים אז איתה אני הולכת באותו כיוון ומראה לה איזה יופי ונוח כש הכל במקום.

לילך 101

New member
אמנם יש מקום להעביר ביקורת

על ביה"ס, על מערכת החינוך. אבל נראה לי שבמקרה הזה כדאי לבדוק את עצמנו, האמנם יש הצדקה לכך? מערכת החינוך מואשמת בהרבה עוולות, וחלקן הגדול מוצדקות לחלוטין, אבל בנושא: סדר וארגון - מקום ההורים די מכריע.

מסכימה עם לילך

ילדים באים עם הרגלים מהבית, ודווקא ההורים היום מתירניים מדי בעניין וגם לא נמצאים בבית כדי לעשות את זה, וגם הילדים בעצמם שהאגואיזם גדול יותר בדור הזה לא רואים בכך רווח... הם לא מבינים מה יצא להם מזה, הקבלה מדברת על כך שהילד בכל דבר רואה רווח והפסד.

limorsf

New member
סדר דווקא מוריד לחץ

בית ספר באמת מלחיץ, אבל הילדים מאד שונים בדרך שהם מתיחסים לכך. בת כמה הילדה? אולי אפשר לעזור לה דווקא לעשות סדר במטלות, אפילו רשימת מטלות, להראות לה איך באמצעות הסדר והתכנון היא יכולה להספיק יותר, או איך באמצעות הסדר והתכנון, אפשר להיעזר בחברה, לעשות ביחד חלק מהמטלות (שינון עובד יותר טוב בקבוצה!!!) וכך גם תעזרי לה להוריד לחץ, ומספר דקות ביום היא תקדיש לסביבה שלה. סביבה פיזית מבולגנת יוצרת תחושת לחץ פנימית כי אנו מגיבים לסביבה גם ברמה לא מודעת. לעיתים סביבה מבולגנת מבטאת תחושת בלגאן פנימית. ולבסוף, ללמד אותה בדחיפות לא לקחת ללב את המטלות. לפעמים אני מבקשת מהילדים לדמיין את עצמם סבא/סבתא, בגיל ממש מופלג...(מבחינתם - 40 :) ולחשוב, מה הם רוצים להראות לילדים שלהם, את התעודה מכיתה ח'? כך שאפשר להתחיל להירגע... לימור סופר-פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

תלתלית3

New member
אולי לחלק משימות או לחלק את המשימה למשימות

קטנות ככה השד נראה לא כל כך גדול.

למעלה