יש הקלות
OK ביקשת מישהו שמבין אז בתור אחד שעוד 5 חודש מסיים את 3 שנותיו החיל הרפואה (למענך ובשבילך בעעעעעעעעעעעעע), יש רמות שונות של עומסי חום. עומס חום הוא שקלול של טמפרטורה בצל (כשתצלה בתוך נגמ``ש בבקעה תבין כמה משמעות יש ל``צל``) וכמובן לחות. בכל עומס יש הגבלות מסויימות שחבל על מוחך הצעיר מלהכנס אליהם, וכל שיש עומס חום יותר גבוה יש יותר הפסקות ופחות שעות פעילות ביום. במקרים קיצוניים יש ``עוצר אימונים``. יענו שוכבים (במקרה שלי עם 2 עירויים קפואים) ולא עושים כלום. מה שהרבה יחידות עושות פשוט קמים מוקדם, מתאמנים עד 10 בערך שמתחיל ה``עוצר אימונים``, הולכים לישון וחוזרים בערב להתאמן. רק שתדע שהצבא מאוד רציני ומקפיד בקטעים האלה, ומאוד לא היה נעים לטפל בכמה מכות חום בקייץ שעבר, עם חיילים שלא עשו מספיק הפסקות והגוף שלהם פשוט קרס (הדם שלהם היה מעל 42 מעלות) ולמזלם הם יצאו מזה בכלל (היו מקרים שלא). אבל רק שתדע שאם שומרים על הפקודות הכל כך פשוטות בקטע הזה לא יקרה כלום. אגב יש גם ``עומס קור`` (דבר לא יותר נעים מעומס חום) ועומס קור נקבע ע``פ טמפרטורה, מהירות רוח וגשם/שלג/ברד/יובש מקווה שעזרתי ואנשים אל תשאלו אותי איך מוציאים גימלים / פטורים / 21 וכל החברה האלה, לצערי אני מתעסק בזה אבל זה לא מעניין אותי