טירונות וגיוס

shaulzon1

New member
טירונות וגיוס

שלום לכולם,
אני מיועד להתגייס בשבוע הבא (19.2)
אמרו לי בתא מתנדבים שעושים רק שרשרת חיול באותו היום ולאחר מכן חוזרים הבית.
רציתי לשאול:
א).כמה זמן התהליך אורך ?
ב).האם יש מישהו מתא מתנדבים שמלווה אותי לאורך כל היום ?
ג).האם מקבלים את כומתת היחידה שאליה אני משויך ביום החיול ?
ד).מה בדיוק עושים בטירונות ? (אשמח לשמוע ממישהו שכבר עבר אותה)
ה).אם אני צריך להוציא פטור נוסף חוץ מה פטורים שכבר ניתנים לי עקב ואני מתנדב, איך אני עושה זאת ?

תודה מראש לעונים

nitz94

New member
היי! :)

אני יודעת לענות רק על חלק מהשאלות, אבל אעשה כמיטב יכולתי.
א) אורך התהליך תלוי בכמות המתגייסים באותו יום. אני סיימתי אחרי שעתיים כי היה גיוס קטן, בגיוסים אחרים דיווחו שסיימו רק בצהריים, בסביבות 14:00. בכל מקרה רצוי לבוא בסביבות השעה שכתובה בצו הגיוס (7:30) ולא אחרי 8:00.
ב) לא מלווה נציג מתא מתנדבים אלא אם כן אתה זקוק לעזרה פרקטית, כמו מתקשה בתנועה וכו'.
ג) לא. בגיוס מקבלים כומתת בקו"ם. כשתגיע לחיל שלך, תקבל את הכומתה שלו. (שים לב שלהרבה חילות אין כומתה, והמשרתים בהם לובשים כומתת בקו"ם רגילה)
ד) מודה שלא עברתי טירונות, אבל למיטב הבנתי מדובר בחמישה ימים המתנהלים במתכונת של יומיות בבה"ד כלשהו בצריפין, ובמהלכם מועברים שיעורים עיוניים על ערכי צה"ל, נשק, עזרה ראשונה וכו'. כמו טירונות רק בלי שום קטע פיזי, ובלי לינה.
ה) לא יודעת, מצטערת.

מקווה שעזרתי, והרבה בהצלחה! ספר איך היה :)

נ ו ע ה 12

New member
ג' וה'

ג. אני משרתת בח"א וכבר בבקו"ם קיבלתי מדים וכומתה של ח"א (אבל עם סיכה של חיל כללי חחח זה היה הכי מצחיק בעולם). אח"כ, בימ"מ, יחידת מיון ומעבר של ח"א בשדה דב, הביאו לי סיכה של ח"א.
ה. פונה למדור מתנדבים, נפגש עם רופא המדור ומתחיל בתהליך בקשת ו(אולי) קבלת הפטור.

גיוס מוצלח!

למעלה