טירונות מתנדבים ושינוי תפקיד

mish2011

New member
טירונות מתנדבים ושינוי תפקיד

בוועדה הרפואית נאמר לי שאין לי פטור מנשק, מה המשמעות של זה? אני אקבל נשק בהשתלמות/ טירונות מתנדבים? אשמח גם לשמוע עוד על ההשתלמות והלינה שם. ועוד שאלה... כאשר הגיע הזמן למצוא לי תפקיד (כחודש לפני הגיוס שלי ב-1.9) נאמר לי שכבר אין לי זמן לעבור מיונים ואני לא יכולה לעבור קורס, למרות שאין לי שום מוגבלות פיזית. לכן נמצא לי תפקיד שאינו דורש מיונים וקורס, אבל אני מרגישה שהתפקיד לא ממצא את היכולות שלי, יש לי קב"א 56 ודפ"ר 90 ואני יודעת שאם לא הייתי מתנדבת הייתי מקבלת אפשרויות לתפקידים יותר מתאימים. האם יש אפשרות לאחר הגיוס, אם אני עדיין ארצה, לעבור לתפקיד אחר ולעבוד קורס?

hillator

New member
היי כמה תשובות

תחילה ברוכה הבאה לפורום ובקרוב לצה"ל 1. גם אם אין לך פטור מנשק את תעברי טירונות מתנדבים ושם לא תוכשרי בנשק כי אף אחד שם לא עובד הכשרה לנשק. הכוונה היא שאין לך בעיה שמונעת ממך להחזיק נשק. 2. פרטים על טירונות מתנדבים ניתן למצוא במאמרים, בגדול מי שגר קרוב ממה שהבנתי לא ישן שם. 3. תמיד יש אפשרות להגיש טופס 55 ולעבור , בצהל היו כבר נערי מק"מ שיצאו לקצונה. בכל מיקרה יש תפקיד שאת יודעת שאת רוצה וההית מעוניינת להגיע עליו?

mish2011

New member
תודה על התשובות :)

למה ציינו שאין לי פטור מנשק? למתנדבים יש תפקידים הדורשים נשיאת נשק? בינתיים לא חשבתי על תפקיד מסויים, אשמח לשמוע הצעות אם יש. אבל מה הסיכוי שאכן יאשרו לי לעבור תפקיד?

hillator

New member
ככה

1. גם לי אין פטור מנשק ואני קצינה ואפילו יש לי אישור מטווח זה לא אומר שאני מחזיקה נשק. בד"כ בתפקידים עורפים נשק משמש לשמירה על הבסיס או לליווי טיולים וכ'ו. מתנדבים לא שומרים בד"כ. באמת לא רלוונטי אין לך מה לדאוג. 2. סיכוי זה תלוי כמה תבקשי כמה יהיה תפקידים.. ובעיקר בכמה תנדנדי (ופרוטקציות תמיד יעזרו). מציאה שתבואי לתפקיד החדש עם ראש פתוח. הכרתי כבר אנשים שקיבלו שיבוץ לא משהו בצבא ובסוף נהנו מאוד. תבואי עם ראש פתוח תראי למפקדים שלך שאת רוצה לתרום ולהתקדם. 3. לגבי תפקידים זה תלוי בשני דברים: * מה את רוצה לעשות. מה התחומים שמעניינים אותך. כוח אדם? הדרכה? מחשבים? * מה המגבלות שיש לך שבגללם התנדבת.. כאילו אני מניחה שאם בן אדם על כסא גלגלים היה חולם להיות לוחם בגולני זה היה קצת בעייתי.

mish2011

New member
תפקיד, ועוד לגבי נשק...

אני עדיין רוצה להתנסות בתפקיד שלי אבל אני לא בטוחה שאהיה מרוצה ממנו. אני פתוחה לכל התחומים, פחות למחשבים, אני מעדיפה תפקיד הכולל גם עבודה עם אנשים, ולא תפקיד שארגיש בו לבד מול מחשב וכדומה. מעניין אותי בנוסף איזה תפקידים יש בחיל אויר שאולי יתאימו. רציתי גם מודיעין אך הפסדתי את הזימון בגלל מתכונת שהייתה לי ונאמר לי שיזמנו אותי שוב וזה לא קרה. בקצונה אני לא מעוניינת כי אני רוצה לשרת שנתיים. אני מתנדבת בגלל מחלה מהעבר שלא הותירה מוגבלויות. עכשיו נזכרתי שהרופאה בוועדה ענתה לי שבמהלך הטירונות אני אעבור הדרכה קצרה לנשק, האם זה נכון? צריך לבקש את זה?

hillator

New member
ככה

אין לי מושג מה עוברים בטירונות מתנדבים (אני עתודאית עשיתי טירונות רגילה הבעיות הרפואיות התחילו אחר כך) ממ זה בצריפין נכון? אולי עוברים איזה מטווח ליזר כזה.. אין לי מושג.. לא חושבת שצריך לבקש את זה במיוחד או שבכלל צריך לבקש את זה.. במקרה הכי נורא לא תעברו ועדי תרצי לירות בנשק? מממ לכי לפיטבול .. זה באמת לא העיקר בשירות. לגבי תפקיד עניתי לך במסר בפרטי.

sm252

New member
לפי מה שהבנתי,

מראים לנו נשק,אומרים זה נשק,מראים איך להרכיב/לפרק,אבל אין לנו מגע איתו

hillator

New member
שוב

העיקר הוא שתהיו שנתיים בצבא ותרגישו שאתם תורמים מי שמרגיש שהוא מפסיד איזשהי חוויה בזה שהוא לא יורה חמישה כדורים (כי זה מה שעושים בכל טירונות בסיסית) יש שפע של פיטבולים

למעלה