טירונות מתנדבים - לא חובה?

volunteer2

New member
טירונות מתנדבים - לא חובה?

שלום

לפני שבוע שמעתי שטירונת מתנדבים (5 ימים עיוניים) אינה חובה, וניתן לבקש לא לעשות אותה ובמקום זאת להגיע ישר לתפקיד.

השאלות שלי:

1. האם לדעתכם כדאי לעשות מתנדבים? זו חוויה מומלצת או בזבוז זמן?

2. האם הטירונות היא עיונית במאה אחוז, או שיש גם מטווחים?

תודה רבה!

נ ו ע ה 12

New member
תשובות

אני נהנתי בטירונות ואני ממש ממליצה לעבור אותה. :)
בחלק מהבה"דים בהם מתקיימת הטירונות אין בכלל מטווחים ובחלק מהם יש מטווחים בלייזר.

sm252

New member
בשביל לא לעבור טירונות את צריכה סיבה רפואית

וחוץ מזה ,זה כיף:) אחלה סיפתח מצחיק לצבא

g a l4

New member

טירונות מתנדבים זו בעצם התחלה של הצבא הכי בקטנה, חמישה ימים שרובם עיוניים ואפשרי לצאת כל יום הביתה, למרות שזו לא חוויה משמעותית ומטורפת, אני ממליצה לך לא לוותר עליה, זו התחלה של הצבא בכיף.
בנוגע למטווחים, זה תלוי על הטירונות שאתה נופל לדעתי, אני מכירה כמה אנשים שלחלקם היה ולחלקם לא (ואאל"ט הם עשו באותו המקום..)

בנוסף, אני לא חושבת שאפשר לדלג על טירונות אלא אם במקרים מיוחדים, לדוגמא אם אתה חייב להיכנס לתפקיד במועד מסויים שאין גיוס קרוב אליו או משהו.. אבל אולי כדאי לך לבדוק עם עוד אנשים כי בזה אני לא בטוחה

hillator

New member
תשובות

1. כולה 5 ימים לא ההיתי מתנגדת לזה נמרצות.
2. עיונית לחלוטין שום דבר פיזי

lavifighter

New member
אני ממליץ

הייתי בטירונות מתנדבים של ינואר 2012 בה"ד 12.
נכון שזה לא חובה(מבחינת האם צריך לא מבחינת חוק) אבל לדעתי זה מאוד יועיל לשירות הצבאי.
קודם כל אסביר על הטירונות:
בה"ד 12(לשעבר) הוא הבסיס של מערך מגל, ככה שהמפקדים שלנו היו מפקדים של קורסי מכ"ים בדרך כלל והם היו מאוד מנוסים.
יש משמעת כמובן, אבל לא חזקה כמו בטירונות רגילה(לפי דיווחים). צריך לפנות למפקדים בהקשב ולהצדיע לקצינים(במקרים מסויימים) ולהגיד "כן המפקד", אבל לא מענישים אם לא זוכרים אלא כולה מבקשים ממך לחזור על זה נכון.
עונשים זה רק במקרים חריגים של אי ציות מכוון, וויכוח עם המפקדים או יותר חמור.
מבחינת תכנים חלקם דווקא חשובים(עזרה ראשונה, אב"כ, מבנה צה"ל ורוח צהל) וחלקם לא רלוונטיים לנו(כל הקשור לנשק).
אני חושב שהטירונות הזאת במידה רבה מקשרת אותנו לצבא ה"רגיל". כשחברים שלנו ידברו על הטירונות, על נשק או כל דבר אחר, וכדי שתבינו הכל ביחידה(מבחינת חוקים וכאלה), לדעתי הטירונות הזאת תעזור למרות שאפשר בלעדיה!
חשוב לציין שהמשמעת בסדיר לא דומה בכלל לזאת בטירונות, וזה עלול להפתיע אותכם(לטובה).
עוד שיקול זה להכיר עוד מתנדבים(רובם אנשים איכותיים עם מוטיבציה גבוהה), ושהטקס בסיום גם אם הוא בלי נשק עדיין מרגש את ההורים ודי נחמד.

volunteer2

New member
תודה לכל העונים - שכנעתם אותי לעשות!

נשמע שזו באמת חוויה שצריך לעבור :)

אם בכל זאת אני ארצה לעבור מטווחים (כמו כל חייל בטירונות רגילה) - יש אפשרות לבקש זאת בטירונות מתנדבים?

hillator

New member
לא

באישור רופא תא מתנדבים ורק בהמלצת מפקדים בתפקיד.
בד"כ לא יעבירו כי אין למה

למעלה