טירונות תומכת

tuku11

New member
טירונות תומכת

שלום,

אני תלמידת יב' וצפויה להתגייס בסוף השנה. אני מאוד מודאגת מהגיוס שלי לצבא.
הסיבה לזה היא שאמרו לי שאני אתגייס לטירונות תומכת. לא הצלחתי למצוא שום מידע על מה זה ובשיחות עם הלשכת גיוס לא רצו להגיד לי מה זה אומר.
מהמעט שכן מצאתי באינטרנט זו טירונות לאנשים בעיתיים. אין לי בעיות נפשיות.
עליתי בגיל 3 לארץ ואני בת יחידה לאמא חד-הורית. אין לי שום בעיות בבית או בעיות כלכליות.

לא קיבלתי יום המאה. אני מאוד מודאגת מהגיוס שלי ומזה שתוייגתי כ"בעייתית".
האם מישהו יודע מה זה אומר טירונות תומכת? במה זה שונה מטירונות רגילה?

האם זה שאני בת לאם חד הורית משפיע על התפקידים שאני יכולה לקבל או נותן לי הקלות מסוימות בשרות?

אודה לכם אם תענו לי בהקדם.

תודה

Maldini Girl

New member
אני לא יודעת מה זה, אבל יכולה לנחש

שמדובר במסלול טירונות מיוחד במחו"ה אלון. יש שם מסלולים שמיועדים הן לחיילים שמסווגים כחיילים עם סעיפים נפשיים, והן לחיילים שהם עולים חדשים, או לכאלה שיש להם קה"ס (קשיי הסתגלות)

אני לא יודעת להגיד לך בשלוף במה זה שונה, אבל אנחנו עובדים הרבה עם מחו"ה אלון ויצא לנו להדריך את החיילים הנ"ל, ולא הרגשתי שוני רציני באוכלוסיה מאוכלוסיות אחרות. אני יכולה לנסות לברר לך דרך הקצינים אצלינו, שרובם מגיעים מרקע של חינוך, ואשתדל לחזור אלייך בקרוב עם תשובה קצת יותר מפורטת.

tuku11

New member
תודדדה

אין לי בעיות נפשיות (לפחות לא כאלה שאני יודעת עליהן) ועליתי לפני יותר מ- 15 שנה אז מה שנשאר זה קשיי הסתגלות.
לפי מה קובעים קשיי הסתגלות?
אם תוכלי למצוא לי יותר פרטים גם על המסלול וגם על האפשרות לתפקידים אחרי זה ממש יעזור לי.
אני ממש מתלבטת אם לנסות לשכנע את הצבא להעביר אותי לטירונות רגילה.

N o R i K o

New member
את יודעת מה הנתונים שלך?

יכול להיות שהם מאוד נמוכים? לפעמים לבנות עם קב"א נמוכה יותר יש טירונות משלהן כדי שלא יחושו בפערים בטירונות כלל צה"לית רגילה.

למעלה