טישטוש בראיה בזמן קריאה

12873

New member
טישטוש בראיה בזמן קריאה

שלום! אני חולת נפשואני מקבלת טיפול של "ליתיום" ו"סרקואל", מזה כמה חודשים שיש לי בעיה, כשאני קוראת מהטלויזיה או מספר, אחרי שורה אחת הכל מיטשטש לי ואני צריכה לסגור ולפתוח כמה פעמים את העיניים חזק, כדי להמשיך ולראות טוב. נבדקתי פעמיים אצל רופאי עיניים והכל היה תקין, הרופא שלי לא כל כך יודע לדעתי, הוא אומר שזה יכול להיות מעייפות דבר שלא מתקבל בכלל כי אני ישנה דיי ויותר. אני חושבת שזה מהתרופות כי בעבר (לפני שחליתי) לא ניתקלתי בבעיה כזאת כלל. נ.ב אני חולה כשנה אחת מקווה שתוכלו לעזור לי תודה ליאת

HUhybrid

New member
../images/Emo24.gif היי ליאת

ראי, אם נערכו לך בדיקות של העין, כמו בדיקת פונדוס, כלי דם וכו'- והרי שלא נמצאה בעייה- אז טשטוש הראייה קרוב לוודאי נובע ממאמץ יתר ו\או עייפות. יש לתת לעיניים מנוחה לאחר מאמץ ממושך כמו קריאה, וכמובן להקפיד על תנאי סיבה הולמים, כמו תאורה טובה. לגבי עניין התרופות- אם את כבר לא משתמשת בהן יותר- אין סיבה שזה נגרם בגללן. מקווה שעזרתי.. גיל.

תשובה...

שלום, נסי לגשת לאופטומטריסט שמתמצא בבעיות תפקודיות של העיניים. ראיה טובה היא ממש לא הכל, צריך גם שהעיניים תשתפנה פעולה יחד בצורה טובה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ליתיום והשפעתו על העיניים

שלום רב וסליחה על העכוב בתשובה. לתרופת הליתיום, כמו לתרופות רבות אחרות יש השפעה גם על חלקי העין, שרירי העיניים ותזוזתם ועל המוח ששולט בהן. באופן ספציפי יותר - ליתיום יכול לגרום ליובש בעינים ולהפרעה במיקוד (אקומודציה): ייתכן וזה מסביר מדוע את חשה בעייפות ובטשטוש בזמן קריאה. כמו כן יש מקרים בהם ליתיום גרם לצמצום בשדה הראייה ולירידה בראייה בכלל. תופעות נוספות שאנו מכירים הן ריצוד של העיניים ונפיחות של עצב הראייה. לכן, אפשר לקשר בין תלונותיך ונטילת הליתיום אך כמובן שאת צריכה להבדק על ידי רופא עיניים. רופא עיניים מומחה לנויוראופתלמולוגיה יוכל לעזור. אני ממליץ גם על שיתוף פעולה בין הפסיכיאטר ורופא העיניים שלך. בברכה ד'ר אורן מן

למעלה