טכנופאגאניות
הוא מושג כללי שמדבר על שילוב של התקדמויות טכנלוגיות בתחום האלקטרוניקה והמחשבים עם אורח החיים הפאגאני (היכן שהשניים מוצאים נקודות שמאפשרות פגישה). לפי ראות עיניי, טכנו-פאגאניות היא החלק מההסתגלות של פאגאניות לימינו המודרניים. יחד עם טכנו-פאגאניות ניתן לראות נקודות מפגש נוספת בין פאגאניות לבין העולם המודרני כגון: פאגאניות אורבנית (התחברות לאנרגיות עולם האדם ואנרגיות העיר) ושילוב בין התפתחות מדעית לבין כישוף (כגון Star Magick שהועשר מאוד בזכות הידע האסטרונומי והאסטרופיזקלי מהשישים או ככה שנים האחרונות). התוכנה שהזכרת, Lunbar, מראה נתונים אסטרונומיים שונים על תאריך שנבחר כגון מצב הירח, "הבית" שבו הירח נמצא, שעת שקיעת החמה, שעת זריחת הלבנה וכך הלאה. התוכנה מהווה דוגמה טובה לכיצד התפתחות יכולות המחשבים וזמינותם לציבור הרחב בשני עשורים האחרונים יכולה לשמש גם לצרכיהם של פאגאנים כנתונים גולמיים. Ebook of shadows מתייחס לספר צללים אשר רשום על המחשב. ייתכן והמושג ששמעת מתייחס או לספר צללים שכבר נכתב על ידי אדם\קבוצה אחרת (למשל,
ספר הצללים הגארדנרי שזמין באתר Sacred texts, ספר הצללים האלקסנדרי וספר הצללים של קבוצת "רוכבי הקריסטל" שמועברים בתוכנות p2p שונות), או ייתכן שמדובר באמצעי או תוכנה שמאפשרת לך לרשום ספר צללים משלך רק שהוא ממוחשב. ספר צללים מסוג תוכנה היו בזמנו רבים בשוק (המפורסם ובהחלט הטוב ביותר מביניהם שייך לחברה בשם Kalthia ועוד תוכונת רבות נוספות). ספר צללים ממוחשב מסוג "אמצעי" ניתן להגיד שהוא לדוגמה פאגאנים אשר בונים דפים אישיים ורושמים בהם את הגיגיהם הפרטיים, וזאת למרות שניתן להתדיין על האם ספר צללים אשר חשוף לעיניי הכל הוא עדיין ספר צללים. דוגמה טובה לספר צללים באתר אינטרנט ניתן לראות באתר של כרמית, "
כישופים". כמו כן שילוב בין ספר צללים מסוג תוכנה ומסוג אמצעי ניתן לראות באתר
וויקה-ישראל, שמאפשר לכל כותב להוסיף את מחשבותיו לספר. אני אישית משתמש בתוכנה פרטית שכתבתי לעצמי שמאפשרת ליצור אינדקס מתאים, הערות, מסמכים עם כל עיצוב שעולה על רצוני וקידוד למטרות אבטחה. בניתי את התוכנה הנ"ל לאחר שנמאס לי מכל התוכנות שלא תומכות בעברית בצורה מספקת או שחסרות בה פונקציות מתאימות לסדר ולהציג את מה שכתבתי בצורה שרציתי. כרגע, אני ממליץ שאם את רוצה להתחיל ספר צללים ממוחשב, תשתמשי במסמכי טקסט פשוטים של "פנקס רשימות" בתוך תיקייה חדשה ותתני לקבצים שמות משמעותיים, עם הזמן את תפתחי סדר משלך שיתאים ויפעל בשבילך. רק לא לשכוח לברך את התיקייה ולפתוח את ספר הצללים כיותר מסתם תיקייה במחשב! ברכות זוהרות