טכניקה - חשיבות ה"גשר"

אמא לה3

New member
טכניקה - חשיבות ה"גשר"

כידוע, לתרגיל ה"גשר" יש מתנגדים רבים, רובם לא מהענף כמובן. רבים מאמינים שהגשר גורם לנזקים בעמוד השידרה כמו פריצות דיסק וכד'. אם תשימו לב, בעצם אין היום תרגילים בהתעמלות (מלבד גשר ר"ר לאחור ולפנים) שבהם משתמשים בהקשתה כמו בגשר. אם נקח את הגשר ה"תיקני" לאחור, הגשר שבו הרגליים סגורות ומתוחות והכתף מעל כף היד. מתי בעצם צריך את ההקשתה הזאת? הרי אנו לא צריכים אותה לא לפליק פלאקים, לא לקפיצות ידיים ולא לשום אלמנט מלבד אלה המוזכרים למעלה. למרות שאני לא רואה ובטח לא אראה מצב שבו לא מלמדים מתעמלות לעשות גשר נכון כבר בראשית דרכם, מה החשיבות של הגשר לדעתכם להמשך הדרך?

Tammie

New member
נשלח לפני הזמן...

מה שרציתי להגיד הוא שגשר הוא דרך לעבוד על גמישות גב וכתף. צריך גמישות גב להרבה אלמנטים. נכון שבאלמנטים אקרובטיים פחות משתמשים בגמישות של הגב, אבל פתיחת כתף היא ממש חשובה. בנוסף, ישנם הרבה אלמנטים ריקודיים יותר שדורשים גמישות גב כמו קפיצת טבעת. באקרובטיקה (פירמידות) גמישות גב היא מאוד חשובה. יש הרבה אלמנטים שמתבססים על זה, בעיקר לקטנה, אבל לא רק. אני חושבת שמתעמלת צריכה לפתח את כל הגוף שלה, בין אם זה לגמישות או לכוח. מתעמלת שתהייה רק חזקה ולא גמישה, יהיו לה קשיים. כמו שמתעמלת שהיא רק גמישה ולא חזקה לא תתקדם הרבה. נכון שגשר נחשב אלמנט בעייתי, אבל אם עובדים עליו כמו שצריך, אם הרבה מתיחות והרפייה, לא צריכה להיות בעייה אמיתית.

אמא לה3

New member
סתם לדוגמא...

קחי מתעמלת שתבצע גשר כאשר הרגליים שלה מונחות על משטח מוגבה (כמו דיוטת ארגז/מזרון קשיח), הרי שהלחץ מהגב התחתון יורד משמעותית ועדיין יש אפשרות לעבודה על גמישות כתף, לא? בכל מקרה, שלא ישתמע לא נכון, גם אני מלמדת את הבנות גשרים "רגילים" על הקרקע, וגם גשר ר"ר קדימה/אחורה, השאלה היא לצורך הדיון בלבד.

Tammie

New member
אני מסכימה איתך שזו דרך טובה

לעבוד על פתיחת כתף, ואני באמת משתמשת בה ובעוד הרבה דרכים. אני חושבת שגם הרצון לעשות גשרים הוא פשוט לשם האלמנט. אפשר לשאול גם למה ללמד ילדה פליק פלאק או סלטה או עמידת ידיים. ובכלל, למה ללכת להתעמלות. בכלליות, התעמלות הוא ספורט שיכול להיות הרסני לגוף. יש המון מתעמלות עם בעיות בירכיים, בעיות בגב, בקרסוליים ובשורש כף היד. אני חושבת שהשאלה היותר נדרשת היא למה אנחנו בכלל עושות את זה? למה זה נותן לנו כל כך הרבה סיפוק להצליח אלמנטים כאלו מסובכים ומסוכנים. למה אנחנו מעבירות את הגוף שלנו תהליכים כואבים כל כך (גמישות כבר אמרנו?) ועוד נהנות מזה? אני תמיד צוחקת שהתעמלות הוא ספורט קצת סדיסטי מזוכיסטי :) ואמא לה3, הבנתי שזה לשם דיון, אני חושבת שזה דיון מאוד ראוי ובגלל זה הגבתי :) אני אשמח אם עוד אנשים ישתתפו בו ולא רק נשחק פינג פונג אחת עם השנייה ;)

גשר לא בעייתי ולא גורם לפריצת דיסק

מספיק עם האמונות הקדומות האלה. אם ניקח אדם מבוגר ולא מאומן וניתן לו לעשות גשר, הוא עלול להינזק בגב. אם ניקח ילדה צעירה, ונאמן אותה בהדרגה וביעילות היא תוכל לעשות גשר ללא כל נזק, וגם- שומו שמיים- אפילו סיבובי ראש *לאחור*, שפגט "בנים" (בלי לקרוע את קרום הבתולין) ועוד כיו'ב. אני מסכימה עם תמי, שהגשר חשוב מבחינה זו שאנחנו רוצים שלילדות תהייה את האוריינטציה הייחודית של גשר, ולמעשה הילדות יהיו מנוסות גם בתרגילי סמיכת ידיים, גם בגמישות סטטית, גם דינאמית, גם בתרגילי כוח, גם בשילובים שלהם, גם בשיווי משקל, גם בקפיצות וניתורים, במצבי תלייה ונדנוד וכו', וגם בגשר. לא טוב להתמקד עם הילדות רק במה שחיוני וצריך: פליק-פלק, קפיצת ידיים, ערביות, עמידת ידיים ועוד כמה תרגילים. לילדות צריך להיות עושר תנועתי גדול בגוף. מעבר לזה, לגשר אין חשיבות מיוחדת להתעמלות, כפי שלהרבה אלמנטים אחרים אין חשיבות קריטית: גלגלון בלי ידיים, פורברץ, גלגלון על יד אחת, גלגול צד, "שעון", היפוך מהבטן לגב (לגיל הרך), עבודה על טבעות וחבלים, תרגילים שונים על טרמפולינה ועוד. בכל זאת, בגילאים שונים, כמו גילאים צעירים או רמת מתחילים, או במסלולים שונים (ילדים שלא באו כדי ללמוד פליק-פלק או קפיצת ידיים), מתאימים את התרגילים לאופי האימון ולא נותנים תרגילים אחידים שמתאימים למסלול אולימפי.

gymhaifa

New member
חשיבות הגשר

חוץ ממה שכבר כתבו כאן, אני רואה את הגשר בהתעמלות העממית - כאחד התרגילים המשמעותיים, הרבה ילדות שמגיעות לחוגי התעמלות "יתקעו" באקרובטיקה.. בפליקפלאק, הרבה לא יצליחו, לעומת זאת, את הגשר יש סיכוי טוב יותר להצליח - וזה נותן תחושה מסויימת של היפוך גם לאלו שלא יקפצו לפליק וסלטות.

למעלה