טכניקות בישול ושיטות ריכוך
בעיקרון, לבישול יש כמה שלבים. הראשון הוא חיתוך והכנת חומרי הגלם: Mise en place סדנת חיתוך יכולה לסייע רבות בשלב ההכנות שבעיקרו חיתוך חומרי הגלם. השלב השני הוא הבישול: בשפה המקצועית מכנים את זה שיטות ריכוך. בעיקרון, רובם מתקיימים בשיטה אחת מתוך הרבות והיא יחידנית: עוף בתנור, מכניסים את העוף עם התוספות לתנור ומוציאים כאשר הוא מוכן. מרק, מתבשל בסיר אחד מרגע טיגון הבצל ועד שהמרק מוכן. ברם, בבישול יותר מורכב, ניתן לטפל בחומרי הגלם השונים בשיטות ריכוך שונים, למיצוי מיטבי של טעמים וריכוך. למשל, בעוף (לא שלם, אלה חלקי עוף) בתנור, עדיף לתת להם טיגון קל (מ-2 הצדדים). כך, ניתן להכין חומרי גלם שונים בשיטות שונות ולחבר ביניהם בשלב מאוחר יותר. למשל, בבישול אסיאתי, מקובל להכין מרכיבי מרק שונים (כולל ראמאן) בניפרד, ולחבר אותם בצלחת המרק. מרכיבי ירק, בשר, פסטה והוספת הנוזל מעליהם. לדעתי, הבישול הצרפתי עושה שימוש בפירוק הבישול לשלבים שונים וחיבורם כדי מנה בהמשך. התוצאות הנ"ל ממש עדיפות. חומר למחשבה, באופן שבו בחרנו לבשל. אני רואה את רמת הקושי בתהליך, החל מהכנת קוסקוס בהוספת מים חמים וכיסוי ל-10 דקות, להכנת אורז, שמבשלים אותו עם מים ומכסה מכוסה...לרמות יותר גבוהות... זה לא כ"כ מסובך, אחרי שמבינים את היחוד של כל מרכיב ושלב.
בעיקרון, לבישול יש כמה שלבים. הראשון הוא חיתוך והכנת חומרי הגלם: Mise en place סדנת חיתוך יכולה לסייע רבות בשלב ההכנות שבעיקרו חיתוך חומרי הגלם. השלב השני הוא הבישול: בשפה המקצועית מכנים את זה שיטות ריכוך. בעיקרון, רובם מתקיימים בשיטה אחת מתוך הרבות והיא יחידנית: עוף בתנור, מכניסים את העוף עם התוספות לתנור ומוציאים כאשר הוא מוכן. מרק, מתבשל בסיר אחד מרגע טיגון הבצל ועד שהמרק מוכן. ברם, בבישול יותר מורכב, ניתן לטפל בחומרי הגלם השונים בשיטות ריכוך שונים, למיצוי מיטבי של טעמים וריכוך. למשל, בעוף (לא שלם, אלה חלקי עוף) בתנור, עדיף לתת להם טיגון קל (מ-2 הצדדים). כך, ניתן להכין חומרי גלם שונים בשיטות שונות ולחבר ביניהם בשלב מאוחר יותר. למשל, בבישול אסיאתי, מקובל להכין מרכיבי מרק שונים (כולל ראמאן) בניפרד, ולחבר אותם בצלחת המרק. מרכיבי ירק, בשר, פסטה והוספת הנוזל מעליהם. לדעתי, הבישול הצרפתי עושה שימוש בפירוק הבישול לשלבים שונים וחיבורם כדי מנה בהמשך. התוצאות הנ"ל ממש עדיפות. חומר למחשבה, באופן שבו בחרנו לבשל. אני רואה את רמת הקושי בתהליך, החל מהכנת קוסקוס בהוספת מים חמים וכיסוי ל-10 דקות, להכנת אורז, שמבשלים אותו עם מים ומכסה מכוסה...לרמות יותר גבוהות... זה לא כ"כ מסובך, אחרי שמבינים את היחוד של כל מרכיב ושלב.