טכניקות מתקדמות בחיפושי מידע -פרבר

liati 1

New member
טכניקות מתקדמות בחיפושי מידע -פרבר

שלום, אני מעוניינת בשיחזור המבחן של מועד א' בקורס, מכיוון שלא הצלחתי להגיע, ואגש למועד ב'. תודה

oded777

New member
קצת על המבחן

באופן אישי זה היה לדעתי המבחן הקשה ביותר בתואר. המבחן כלל 20 שאלות. מספר שאלות של אסטרטגיות חיפוש (לא הרבה). אחת מהשאלות הייתה כיצד מתבצעת כתיבת ALERT. הופיעו שאלה או שתיים לגבי מאגרים ספציפיים במידה והיא עסקה בהם בהרחבה בכתה . היו בסביבות 8 שאלות אמריקאיות לא קשות במיוחד. בהצלחה !

קצת על המבחן

אני לא יודע עם עודד היה ציני או לא. המבחן לא היה קשה, הוא היה הוגן. היה צריך לדעת לבנות שאילתות קטנות. לדעת איפה לחפש נתונים על שדות נוספים של מאגר, איך בונים פקודת אלרט מה היתרונות של מאגר סקופוס על פני מאגרים אחרים שלמדנו, על איזה שדות ניתן לחפש בפקודת ראנק, מה עושה פקודת מאפ , מה הוא המידע המינימלי שצריך בשביל למצוא מאמר מסויים, מה זה הסיק קוד והנאיקס, למה משמשים מספרי המיון במאגרים המקוונים. זהו פחות או יותר השאלות שאני זוכר. לא ממש קשה, רק צריך לעבור קצת על החומר.

oded777

New member
ממש לא הייתי ציני

כאמור זו הייתה רק דעתי האישית. יש כאלה שקשה להם אצל דולינסקי (והתשובות ה "יותר" נכונות במבחנים שלו. יש כאלה שמסדי נתונים או XML מוציאים אותם מדעתם. ויש אותי. לי המבחן הזה הלך קשה, מה שלא אומר אולי כלום על רמת הקושי של הבחינה עצמה. דרך אגב, אני בהחלט מסכים עם "גארפילד25" שהמבחן היה הוגן. כל המבחנים שעשיתי אצל דר' פרבר השנה היו הוגנים (ולמדתי 3 קורסים שלה). פשוט ככל הנראה צריך ללמוד יותר כי זה נושא מעט טכני. הציונים דרך אגב (כולל שלי) לא היו קטסטרופה. כך שאין מה להכנס לחרדות, אלא פשוט ללמוד למבחן כמו שצריך. בהצלחה לכולם

למעלה