טלוויזיה "LG OLED 55

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

1030

Member
ישנם 3 דגמי LG ל -"OLED 55 .
A1 B1 C1.
הוצע לי בחנות הדגם A1 הפשוט ביותר מבין שלושתם מכיוון שזה מספיק לצרכים שלי. מה ההבדל ביניהם חוץ מהמחיר? האם משמעותי? תודה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ישנם 3 דגמי LG ל -"OLED 55 .
A1 B1 C1.
הוצע לי בחנות הדגם A1 הפשוט ביותר מבין שלושתם מכיוון שזה מספיק לצרכים שלי. מה ההבדל ביניהם חוץ מהמחיר? האם משמעותי? תודה.
היי
אם אתה רוצה תשובה די טובה (ולא הכי טובה), קח את הכתבה הזו שהיא בעברית. https://www.ynet.co.il/digital/reviews/article/H1DD11gbK00
ואם אתה רוצה להיכנס לעוד ועוד פרטים ואתה מבין טוב אנגלית, תוכל להיכנס לאתר HDTVTEST ולבחור שם את הכתבות הרלוונטיות על כל דגם בנפרד. יש שם סרטונים שמסבירים יפה את התכונות של כל דגם ויש גם סרטוני השוואה בין חלק מהדגמים. קח דוגמית https://www.hdtvtest.co.uk/n/Most-of-LGs-2022-OLED-TVs-are-now-available-in-the-UK
בכל מקרה, לי יש את ה-G10 בגודל 65. אחלה כלי. נכון שה-G1 מתקדמת עוד יותר ויש לה שלט מוצלח יותר. לגיימר היא עדיפה אבל איני גיימר...
ורק משהו קטן אחד... 20% הבדל בעצמת התאורה זה נשמע הרבה, אבל אף אחד לא "מגלה לך", שעבור העין האנושית אתה צריך שיתקיים הבדל של פי 10, כדי שהעין תבחין שעצמת האור היא כפולה. כי מה לעשות.. גם הראייה וגם השמיעה מתייחסים להבדלי העצמה ביחס לוגריתמי ולא לינארי. [ככה גם בנוי סולם הריכטר, שמודד עצמות של רעש אדמה, ולכן אתה תמצא שם התייחסות של 4.1,4.2 וכאלה... אנו נחוש שרעש שבעצמה 5 הוא כפול מרעש בעצמה של 4 , למרות שמדובר ביחס של פי 10 בין כל מדרגה]. מקווה שעזרתי.
מעבר לזה, יש כמובן את המסכים של סוני. הם קצת יותר טובים, אבל לדעתי, אין שום הצדקה להבדלי המחיר והשנה ההפרשים גדלו עוד יותר.

1030

Member
היי משה.
נכנסת לתיאורים ופרטים שגדולים עלי.
כל מה ששאלתי אם אקנה את ה- A1 לא אצטער שלא לקחתי את ה-B1 או ה-C1. אני לא גיימר. תודה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היי משה.
נכנסת לתיאורים ופרטים שגדולים עלי.
כל מה ששאלתי אם אקנה את ה- A1 לא אצטער שלא לקחתי את ה-B1 או ה-C1. אני לא גיימר. תודה.
באיזשהו מקם, אני דווקא חושב שה"יותר מתקדם" (כל עוד יש תקציב עבורו וכל עוד יש באמת הבדלים שמדברים אליך), עדיף. ולמה? כי בעוד 3-4 שנים, הדגם המועדף יהיה עדיין "תקף" והאחר ייחשב כמיושן. אבל אולי אני שוגה. כי... מישהו כבר לחש לאוזני, שהמכשירים החדשים תוכננו מראש שלא יאריכו ימים, וממילא לא ישרדו הרבה יותר מ-3 שנים, שבהן המכשיר מכוסה באחריות. אז לאחר שיתפגר אחרי 3,5 שנים, אתה כבר ממילא תרכוש מכשיר שהיום עדיין לא קיים, ואז הוא יהיה טוב יותר מה"הכי טוב" שתוכל לרכוש היום...
ואגיד לך עוד משהו...
בשנת 2008, רכשתי פלזמה של פיוניר, 42 אינטש, שהייתה HD READY [מי בכלל סופר היום HD READY]?... ונהניתי ממנה מאד כמעט 10 שנים. 'נפרדתי' ממנה כשהיא עדיין חיה ופעלה ב-0 תקלות, כי פשוט חיפשתי משהו מתקדם יותר ברמה של 4K. וכמה היא עלתה? 14K...
בסוף 2018, רכשתי סוני 55 מסדרה "9" שהיא לא OLED, אבל היא נחשבה אחת ה"בהירות" והחדות שבין מסכי ה-LED. המחיר היה כ-8,5K.
ולפני כחצי שנה, עליתי כבר ל-65 OLED מדגם G10. המחיר עמד על כ-7,5K. אז בכל החלפה, המחיר ירד והמסך גדל...
בכל רכישה, הייתי מרוצה, שקניתי את אחת היותר טובות שהיו אז בשוק, ותמיד נהניתי.
איני גיימר וה"שיפורים" שיכולים לסייע לגיימר לא מרתקים אותי.
אבל מה כן?
עם הזמן, הגעתי למסקנה, שהגודל כן קובע, ואם אתה יכול לשים 65 בסלון סביר, זה יהיה עדיף על 55.
אז האם כדאי גדול עוד יותר? לדעתי לא, כי אז הפיקסלים כבר ייראו וזה לא כדאי. האופציה היא לעבור למסך 8K, אבל אז הוא יהיה יקר משמעותית, וממילא אין שידורים ברזולוציה כזו. אז לא כדאי.
אבל היות של-A1 יש גם מעבד נחות יותר, כן הייתי חושב על דגם מתקדם יותר.
ועוד סוד קטן, הוא הסוד שאיני מתלהב בכלל משיטת ה- WEB.O.S של LG. אבל מה לעשות? זו שיטת הבחירה שלהם ואין אפשרות אחרת (אנדרואיד), כל עוד אתה הולך על LG. אז מה האלטרקנטיבה<? כנראה שבסוף תצטרך גם לרכוש סטרימר אנדרואידי (שאיומי S) שיסייע לך ביישומים שונים ומתבקשים. משהו כזה... https://www.gomobile.co.il/items/20...emv6qEFP8jXhaeYmtgooggYLPEwlzRZMaAs9ZEALw_wcB

1030

Member
אין לי מקום לטלוויזיה גדולה מ- "55. וגם זה בלחץ. אלך על ה-LG כי עד היום לא התאכזבתי. A1 כנראה יהיה הפתרון אלא אם כן הפרש במחירים לא יהיה גדול ואז אתפנק ב-B1. אחריות 3 שנים כפוף לאותיות הקטנות שנהפכות לגדולות ברגע שיש צורך בהפעלת האחריות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין לי מקום לטלוויזיה גדולה מ- "55. וגם זה בלחץ. אלך על ה-LG כי עד היום לא התאכזבתי. A1 כנראה יהיה הפתרון אלא אם כן הפרש במחירים לא יהיה גדול ואז אתפנק ב-B1. אחריות 3 שנים כפוף לאותיות הקטנות שנהפכות לגדולות ברגע שיש צורך בהפעלת האחריות.
עזוב אותיות קטנות... אם תמקם את המכשיר מתחת למזגן, תמיד יהיה להם מה לומר על הקור והרטיבות שהמזגן משרה.ואם תופיע תקלה אחרי 3 שנים ושעה, גם אז הם ידחו את פנייתך. אבל בגדול הם בסדר.
וחוצמזה. גם 55 זה גודל יפה מאד. הכל טוב.

1030

Member
ככל הנראה הטלוויזיה תעמוד על רגליים כמו אחותה שתמצא בית חדש.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ככל הנראה הטלוויזיה תעמוד על רגליים כמו אחותה שתמצא בית חדש.
אני דווקא מעדיף מתקן תליה שניתן "לסיבוב" ואת ה-55 אתה יכול להטות עד 90 מעלות אפילו. אבל לשיקולך.

ladybug4NLP

Active member
בפייסבוק יש פורום שך משתמשי LG שמחובר בצורה כלשהי שבואן ח.י. שהוא היבואן הרשמי של LG. האדמין של הפורום הוא מבין גדול בטלויזיות ועונה שם על כל שאלה

בהצלחה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בפייסבוק יש פורום שך משתמשי LG שמחובר בצורה כלשהי שבואן ח.י. שהוא היבואן הרשמי של LG. האדמין של הפורום הוא מבין גדול בטלויזיות ועונה שם על כל שאלה

בהצלחה
יש גם פורום גדול שנקרא HOME THEATER וגם שם יש קבוצה בהנהגת ח.י. שמייעצת לגבי ה-OLEDים. https://htmag.co.il/

1030

Member
"LG OLED 55 התייקרה ב-כמה מאות שקלים תוך יומיים שלושה. הזוי. נראה כאילו יש תיאום בין הרשתות והיבואן. נסתדר בינתיים ללא המכשיר הנ"ל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
"LG OLED 55 התייקרה ב-כמה מאות שקלים תוך יומיים שלושה. הזוי. נראה כאילו יש תיאום בין הרשתות והיבואן. נסתדר בינתיים ללא המכשיר הנ"ל.
נכון. הרשתות שולחות את הזמנתך ליבואן, ורוב הרשתות גם לא מחלקות מכשירים מתוך המלאי שברשותם. אתה מזמין, הם מעבירים את ההזמנה ליבואן, ומוביל מטעם היבואן בא לביתך, מביא לך את הטלוויזיה, מנסה לשכנע אותך שהוא גם יתלה אותה בעזרת מתלה יקר ואולי הוא גם ינסה למכור לך הארכת אחריות ומכשיר מגן לנחשולי מתח...
לכן יש תיאום בין הרשתות והחנויות, ואם היבואן החליט להוזיל או לייקר, ההבדלים בין החנויות יעמדו על כמה עשרות שקלים אם בכלל.
אתה חיכית... התלבטת והיבואן החליט החלטה. זה מה שנהיה.. ואכן, בחודשים האחרונים הייתה הוזלה רצינית של מוצרי LG. לא עקבתי האם זה נכון גם לגבי שאר המותגים, אבל אצלם, היו הוזלות ניכרות לקראת חג הפסח. ממש הצטערתי, על שלא רכשתי את המסך שלי בתקופת "שישי השחור" או לקראת פסח, כי בעצם, גמני שילמתי יחסית מחיר גבוה.
אז היות שהתלבטת ולא הלכת מיד לקנות? מה שנותר לך זה לחכות לאמצע נובמבר, ואז, תחפש אולי מכירה קבוצתית (לפעמים מתבצעות כאלה). אז תחפש, (ואולי גם תמצא), תירשם ותרכוש במחיר מנצח... אילי פאת מאת. זהו.

1030

Member
אכן שיעור בצרכנות. ממרום גילי למדתי את כוחות השוק. מכיוון שעניין רכישת הטלוויזיה ממש לא קריטי אעקוב אחר הפירסומים ובמילא כשמגיעים לחנות המחירים תמיד יהיו יותר זולים מהפרסום באתרים השונים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אכן שיעור בצרכנות. ממרום גילי למדתי את כוחות השוק. מכיוון שעניין רכישת הטלוויזיה ממש לא קריטי אעקוב אחר הפירסומים ובמילא כשמגיעים לחנות המחירים תמיד יהיו יותר זולים מהפרסום באתרים השונים.
כן.. ולא. תמיד תוכל למצוא מבצעים טובים יותר דווקא באתרי המכירות במרשתת. יש מבצעים יפים בלאסטפרייס, ואולסייל עוקבים בשקדנות אחרי אלה ומשתדלים ליישר קו. לפעמים יש גם אחרים שמנסים לזנב, אבל בתחום הטלוויזיות, אני חושב שהשניים האלה מובילים, גם אם אין לי שום רצון לעשות נפשות למי מהם.

1030

Member
ברשותי כרטיס מועדון של אחד הבנקים המקנה 5% ברשת אלמ. ניצלתי זאת מספר פעמים כמובן אחרי בדיקה במקומות אחרים כי לא תמיד ההנחה הזו עדיפה על מקום אחר. רצוי לעקוב מדי יום אחר המחירים שעולים ויורדים עפ"י המצב בשוק.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ברשותי כרטיס מועדון של אחד הבנקים המקנה 5% ברשת אלמ. ניצלתי זאת מספר פעמים כמובן אחרי בדיקה במקומות אחרים כי לא תמיד ההנחה הזו עדיפה על מקום אחר. רצוי לעקוב מדי יום אחר המחירים שעולים ויורדים עפ"י המצב בשוק.
5% זה טוב, אבל אם יש לך קרוב שהוא עובד משהב"ט או שוטר, תוכל לקצור אצלם הנחה טובה עוד יותר. ושוב... נשאלת השאלה האם אין אפשרות למצוא מבצע שהוא אפילו יותר טוב מזה...

1030

Member
על זה נאמר: פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים. אם יהיה מה לעדכן אשמח לעשות זאת. משה -תודה על התייחסותך.

1030

Member
מחכה עם קניית המכשיר החדש. המחירים משתוללים כלפי מעלה .יש לי הרושם וע"פ המסורת הרשתות ייצאו ב"מבצעים" לקראת החג הקרוב ואז יחלקו הנחות / תווי קנייה לרשתות אחרות . זה כמובן ישראבלוף כי ההנחות יהיו מהמחיר המומלץ לצרכן ולא המחיר שנמצא על המוצר. נחיה ונראה. ראוי לשים לב לתופעה.

למעלה