טלויזיה בלי הפסקה - פרק ראשון לעונה

keren kr

New member
טלויזיה בלי הפסקה - פרק ראשון לעונה

התוכנית הראשונה של העונה התעסקה כולה בהתמכרות ילדנו לטלויזיה ולמחשב העלנו סיפורים מהחיים והצענו פתרונות יצרתיים גם הילד שלכם יושב שעות מול המחשב? גם הילדה שלכם לא זזה מהטלויזיה? הבילוי המועדף על הילדים שלכם כשהם נפגשים עם חברים, זה טלויזיה? שתפו אותנו וביחד נוכל לנסות להציע פתרונות חלופיים פספסתם את התוכנית? תוכלו לצפות בה ובתוכניות נוספות, בערוץ התוכנית באתר kab.co.il

Mrs Liz

New member
כפי שהבטחתי, צפיתי

בהחלט תוכנית נחמדה, אבל היתה לי סלידה קלה על דברים שנאמרו שם. נרצה או לא נרצה, ילדנו חיים בעולם אחר משלנו - כמו שמישהו מצוות התוכנית אמר שאנחנו יכולים לשכוח מזה שהם ישחקו בחוץ כמו שאנחנו שחקנו.. אנחנו בהחלט יכולים לשכוח מזה שנגיד להם "שבוע בלי מחשב וטלוויזיה" המחשב והטלוויזיה הם לא פסולים כל עוד לא מביאים את זה כתחליף לחברה משפחתית מעולם לא ראיתי צורך להגביל את ילדיי, וזה לעולם לא נתפש כדבר שלילי אני יכולה להשוות את זה לקולה, אני פעם בשבוע קונה בקבוק קולה לבית, שמחזיק תקופה יפה לעומת זאת - אחותי, מסרבת להכניס קולה לביתה ילדיי שותים קולה בכוסות הקטנות שלהם כשמתחשק להם, בלי שבכלל יחשבו שזה דבר שלילי ובן אחותי, בכל פעם שהוא מגיע אלינו הוא שותה חצי בקבוק קולה בגלל שאצלו זה 'אסור' היום אם לא נרשה לילדנו לצפות טלויזיה בבית, בצורה שאנחנו יכולים לפקח ללא ידיעתם - הם ילכו לחברים שלהם ויצפו שם

קולה זה רק דוגמא ולא הטעם בחיים

קודם כל זה נהדר שאין לך בבעיה בבית וכך זה נשמע, הרעיון של הקולה היה למינון, כמו ממתקים, כי בהרבה בתים טלויזיה ומחשב גורמים לניתוק, חוסר תקשורת וחוסר תנועה של הילדים. אבל יש לי שאלה: האם את מסכימה עם התוכן שמועבר שם? האם שאלת את עצמך מעבר לכך שהם נהנים מה המסר ומה הם מקבלים מזה?

טלוויזיה זו מכה

הילדים שלי רובצים מולה הלוואי ויכולתי פשוט להעיף אותה מהמרפסת

anati278

New member
ממה את חוששת

זאת מהסוכה שלום, אני קולטת שאת ממש מתוסכלת מהמצב. אז למה את לא עושה שינוי? ממה את חוששת? השינוי יכול להיות הדרגתי. צריך לדאוג שלא יהיו הרבה טלויזיות בבית מספיק אחת במקום משותף לכולם. אפשר כשלב ראשון להתנתק מהכבלים . גם לדאוג שלא יהיה לכל אחד מחשב. גם אני הרגשתי כמוך וקבלתי אומץ...והתנתקנו מהכבלים... והכל בסדר!!! הילדים מתרגלים לכל. לא לשכוח את הדוגמא שאנחנו נותנים להם בנושא בהצלחה...

anati278

New member
בני 15 ומעלה

האם לדעתכם ניתן להשפיע עדיין על ילדים בני 15 ומעלה? האם יש סיכוי שאפשר להוציא אותם מההרגלים?

לילך 101

New member
דווקא בני 15 ומעלה

ניתן לתקשר איתם ע"י שיחות כאמור לצמצם את המינון בצורה הדרגתית לפתח שיחות על הרווחים והעיקר למצוא תחליפים, יותר מחוייבות של הילד לחוגים ולפעילויות אחה"צ בת העשרה שלי די מנסה לצמצם את הצרכים מול המחשב, אינני יודעת מה יקרה בחופשת הפסח אבל כבר מנסים לחשוב על תוכניות וסדר יום. נכון יש בעיות. אבל ככל שלילד תהיה פעילות מחייבת אותו מחוץ לבית (שיעורי מוסיקה, נהיגה, בייבי סיטר שהיא עושה) כך זמן המחשב והטלויזיה יופחת עוד דבר זה הביקורת על תוכניות הטלויזיה כאן אני פשוט מנסה לא להתערב באופן חזיתי כי אני אתקל בהתנגדות. בינתיים אני מנסה להתעניין אבל גם שואלת שאלות לטפטף לה אבל... לא נראה לי שהיא מתייחסת.... וזה מפריע לי.

למעלה