טלויזיה

1סימה

New member
טלויזיה

האם ילד עם הפרעת תקשורת (עם בעיית קשר עין) אוהב/מסתדר עם טלויזיה או לא מתייחס לקיומה? לפי מה שקורה אצלכם בבית.
 

lisadan

New member
טלויזיה

הבן שלנו אובחן מעט לפני גיל שנתיים. כבר מגיל צעיר (פחות משנה) הוא גילה עניין בטלויזיה, ובעיקר בקלטות וידאו מסדרת בייבי מוצארט. היום, בגיל שלוש וקצת, הוא עדיין אוהב מאוד את הקלטות שלו, ולפעמים מסתכל גם בתוכניות אחרות (כולל חדשות
), אם כי לזמן קצר מאוד. שמתי לב שהוא אוהב סרטים/קלטות עם בובות (כמו בסדרת בייבי מוצארט) ולא סרטים מצויירים. יכול להיות שהדבר קשור בכך שהדמויות המצולמות נראות לו הרבה יותר אמיתיות מהדמויות המצויירות. קשר העיין שלו היה רע בעבר וכיום השתפר מאוד.
 

אוריכאן

New member
כל מקרה לגופו

אבל יש לי תחושה שהילדים שלנו אוהבים את המסך השטוח טלויזיה וגם מחשב. אני חושב שחשיפה ממושכת לא בריאה אבל במינין הנכון ניתן להשתמש בזה לטובתינו. במיוחד במחשב!
 

אוריכאן

New member
בהחלט כן

אני לא אוהב להשתמש במונחים כמו ילדים אוטיסטים, את תשמעי אותי אומר לרוב ילדים מיוחדים או ילדים שלנו.
 
הטלויזיה - חיוב ושלילה

סימה שלום. רציתי להגיב בנוגע לטלויזיה בשני כיוונים מנוגדים מאחר ואנחנו דנים באמצעי מאוד חזק ורב משמעות יותר ממה שאנו מודעים לו, ואני אסביר. הטלויזיה מהווה מקור גירוי נפלא לתחום השמיעה והראיה אבל לא מודעים מה שזה עושה למוח שלנו. יש בטלויזיה ריצוד בתדר מסויים שמשפיע של המוח ברמה של היפנוזה מסויימת. מאחר ולילדים שלנו גם כך יש בעיה תקשורתית ברמות שונות, הריצוד הזה גורם להם להכנס טוב יותר לתוך עולמם. זאת הסיבה שיש להגביל מאוד את הצפיה בטלויזיה ולסנן מה שרואים. תוכניות ילדים הן דבר מאוד נחמד אבל בעייתי, יש תוכניות נפלאות ואת חלקן אפשר לראות בערוץ הופ לילדים או בחינוכית. קלטות וידאו יותר מסוכנות משום שהן "במיוחד לילדים" ! קלטות מסידרת בייבי מוצארט נראות לכאורה מעולות אך הן הגרועות ביותר!!! הרקע הכהה+תנועתיות מהירה של חפצים מסתובבים או נעים בחלל כהה= מסוכן מאוד, במיוחד לילדים עם נטיות לבעיות נוספות דוגמאת אפילפסיה, מעבר לדינמיקה ההיפנוטית שלהם. זה מעורר התקפים סמויים וגלויים במוח.(דרך אגב - הדבר נכון גם לגבי ילדים רגילים ותינוקות !) נשמע מפחיד, נכון? זו עובדה קיימת בשטח שאנשים נוטים להתעלם ממנה כי אז הם יפגעו ב"בייביסיטר" הצמוד שלהם. קלטות שירי ילדים טובות יותר. "פרפר נחמד" - תוכנית מעולה גם במבנה וגם בתוכן וכן הלאה. לכן, הפעילי שיקול דעת כאשר את מושיבה את בנך לצפיה בטלויזיה מול התוכנית שהוא צופה ופרק הזמן שלא יעלה על 30 - 40 דקות . חשוב שאח"כ יעבור לפעילות שדורשת ממנו תקשורת. לסיכום - אפשר לתת לצפות בטלויזיה אבל לפרק זמן מוגבל ועם תשומת לב לחומר הצפיה.
 

LeonardoDV

New member
את יכולה להפנות אותי לקישור

לבסיס מחקרי כלשהו למה שכתבת? תודה מראש
 
בסיס מחקרי

אותו אפשר למצוא יותר בהרחבה בכל הנוגע לתחום האפילפסיה. בתחום זה נערכים כל הזמן מחקרים הנוגעים למה שאנו רואים והשפעתם על המוח. לדוגמא: ממחקרים בנושא האפילפסיה, ידוע כי ריצודי אור אדום (כמו של המשטרה), יכולים להצית התקף אפילפטי אצל אנשים שהרגישות קיימת. אצל לילדים כמו שלנו, המונוטוניות שבריצוד מהווה תחליף נהדר למטוטלת ההיפנוזה.
 

LeonardoDV

New member
אבל מה ההבדל בין זה

לבין מקורות גריה אחרים שאינם טלויזיה, כגון מאווררים, עמודי דרך, פסים על הכביש וכ"ו. והאם התדר משנה, כלומר האם טלויזיה 100Hz טובה יותר או פחות מטלויזיה 5Hz . ומה לגבי מוניטור מחשב, ונורת פלורצנט. מעבר לכך מה הקשר בין חולי אפילפסיה ללוקים ב PDD ?
 

1סימה

New member
נשמע מפחיד ביותר

הבן שלי מתעניין במסך למשך 5 דקות בערך ורציתי לבדוק אם זה בסדר....
 
למעלה